fb
Damespraatjes Damespraatjes

4 manieren om je meer op je gemak te voelen bij de gynaecoloog

We schreven eerder een artikel met 3 dingen waar de gynaecoloog zich bij zijn/haar patiënten aan irriteert. Nu vinden we het tijd voor wat meer positiviteit, namelijk: wat kan je doen om je meer op je gemak te voelen? Hier hebben we 4 tips voor je!

1. Verzorg je vagina, maar overdrijf het niet

Het is niet goed om je vagina schoon te maken met zeep, dus doe dit ook niet voordat je naar de gynaecoloog gaat. Gewoon wassen met water even eventueel wat speciale vaginale zeep is voldoende. Ook hoef je je geen zorgen te maken over je hairdo daar beneden, daar kijkt de arts echt niet naar!

2. Draag makkelijke kleding

Je zou elke dag kleding moeten dragen die jij lekker vindt zitten, maar als je naar de gynaecoloog gaat, is dit nog belangrijker. Zorg er daarnaast voor dat je het makkelijk aan en uit kunt trekken, dit bespaart tijd en ongemakkelijke situaties. Draag bij voorkeur sokken (in plaats van een panty die helemaal uitmoet), zo krijg je geen koude voeten en zit het prettiger als je je voeten ergens in moet plaatsen.

3. Maak een lijstje

Schrijf voordat je naar de afspraak gaat een lijstje met daarop dingen die je wilt bespreken. Je zit een stuk relaxter als je al deze vragen voor je op papier hebt. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je iets vergeet. Ook laat je zo je arts zien dat je zelf pro-actief met vragen en problemen omgaat, dit communiceert voor hun ook een stuk fijner.

4. Wees je ervan bewust dat niks raar is

Gynaecologen verdienen hun brood met vreemde geurtjes, overmatige afscheiding, pijn bij het vrijen en nog veel meer (voor ons) ‘gênante’ onderwerpen. Voor hun is dit de normaalste zaak van de wereld, dus voel je vooral niet vies, raar of gegeneerd. Ik weet, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar wees het je er in ieder geval van bewust.

Heb jij nog meer goede tips voor ons en onze lezeressen? Laat het ons weten, wij zijn heel erg benieuwd!

LEES OOK: HELMA HEEFT VAGINA KANKER

vagina-kanker-stockfoto-760x440

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook