fb
Damespraatjes Damespraatjes

4 dingen die je nog meer met een ui kan doen

Uien zijn jummie! Ze kunnen een gerecht zo veel smaak bezorgen, subtiel of juist heel aanwezig. Ik maak dan ook zelden iets waar ik helemaal geen ui in gebruik. Maar wist je dat uien niet alleen handig zijn in de keuken, maar ook voor een aantal andere dingen? Hier 4 dingen waar uien nog meer heel handig voor zijn!

1. Maak er hoestsiroop van

Kook een halve liter water en kook de uien een minuut of vijf mee. Laat afkoelen, voeg er flink wat honing aan toe en bewaar in een fles. We garanderen niet dat het lekker is of dat je er lekker van gaat ruiken, maar het is zeker actief bij een vervelende hoest!

2. Verminder de koorts

Stop stukken rauwe ui in de sokken als je koorts hebt. Dit trucje stamt terug uit grootmoeders tijd en werd gebruikt om de koorts te absorberen.

3. Versla je verkoudheid

Dit is een heftige tip die we ook van oma hebben gekregen, maar als je je verkoudheid écht niet meer trekt kan je een hap uit een rauwe ui nemen. Even kauwen, nog een hapje nemen en langzaam maar zeker is je verkoudheid verleden tijd.

4. Stop oorpijn

Stop het hart van een ui in je oor (druk hem niet te ver door!). Ze staan erom bekend dat ze de pijn verminderen en oorsmeer zachter maken.

 

Reageer ook