fb
Damespraatjes Damespraatjes

3x waarom de herfst intimiteit beter maakt

Het waait, regent, wordt steeds vroeger donker en de eerste hagelbuien hebben we ook alweer achter de rug. Of je nu staat te trappelen om de bladeren van de bomen te zien dwarrelen of liever de herfst zo lang mogelijk laat wachten; hieronder benoemen we drie punten die de komst van de herfst toch wat aangenamer maken. 3x waarom de herfst intimiteit beter maakt.

Geitenwollensokken

Het wordt steeds kouder, dat betekent dat we steeds vaker sokken aantrekken en deze soms ook aanhouden in bed. Dat is natuurlijk persoonlijk, sommige mensen kunnen zonder sokken niet in slaap vallen terwijl anderen met sokken aan juist geen oog dicht doen. Je sokken in bed aanhouden tijdens intieme momenten met je partner of jezelf is echter wel een aanrader. Uit onderzoek blijkt namelijk dat koppels die met sokken aan tussen de lakens duiken vaker een hoogtepunt bereiken (80%) dan koppels met blote voeten (50%). Dus slaap je liever met blote voeten? Doe je sokken dan voordat je echt gaat slapen pas uit.

Op schema

Omdat het vroeger donker wordt en het weer minder uitnodigend is om er lekker op uit te gaan hebben we in de herfst vaak meer vrije tijd. Dit betekent dat je meer tijd kan maken voor hobby’s, je partner maar ook vooral voor jezelf. Een rustige selfcare-dag om jezelf eens extra te verwennen of een vaste avond waarop je alleen, of samen met je partner, tijd maakt om een serie te kijken. Je kan oude hobby’s en interesses herontdekken of misschien juist iets nieuws een kans geven. Je hebt de tijd om van alles uit te proberen; van het koken van nieuwe recepten tot het experimenteren met sexspeeltjes, focus je op het ontdekken van nieuwe dingen.

Warm houden

In de zomer, wanneer het warm is, wordt er vaak korter en minder frequent tijd gemaakt voor intimiteiten. Vanwege de hitte wordt het namelijk al snel te plakkerig of kost het teveel energie. Ook wordt er na seks minder geknuffeld terwijl veel mensen dat normaliter toch waarderen. Met de komst van de herfst is dit verleden tijd! Er is meer dan genoeg tijd voor intimiteiten, daarnaast is het juist fijn om samen warm te worden en blijven nu dat het buiten steeds kouder wordt. Achteraf langer in bed tijd doorbrengen, praten en knuffelen is daarom ook geen overbodige luxe meer.

Ben jij het ermee eens dat de herfst intimiteit beter maakt? Ik ben heel benieuwd. Hopelijk dat je met deze punten zin hebt gekregen in de herfst, mocht dat nog niet het geval zijn geweest!

Afbeelding: Thought Catalog via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook