fb
Damespraatjes Damespraatjes

3 tips voor het goedkoper boeken van je vakantie

Lekker op vakantie, dat willen we allemaal wel toch? Ik moet eerlijk zijn, ik kijk zeker wekelijks wel even op reiswebsites om te kijken of er nog leuke aanbiedingen zijn. Wat betreft vakanties vind ik het echt jammer om meer te betalen dan nodig is. Dat geld geef ik liever uit aan een lekker diner of een nieuwe bikini. Jij ook toch? Er zijn een aantal trucjes waardoor je je vakantie goedkoper kan boeken. Hier 3 tips voor het goedkoper boeken van je vakantie:

1. Boek je reis zelf

Het is heel makkelijk om een reisbureau in te schakelen voor het boeken van je reis, maar je betaalt er dan ook dik voor. Vooral bij het samenstellen en boeken van een rondreis, betaal je veel meer dan je zou betalen als je het zelf zou boeken. Het klopt dat reisbureau’s vaak deals met hotels en organisaties hebben waardoor ze bepaalde dingen goedkoper kunnen boeken, maar zij pakken hier vooral zelf het voordeel van. Neem de tijd om uit te zoeken wat mooie locaties zijn en wat je graag zou willen zien. Ga dan zelf shoppen voor hotels en vluchten.

2. Bekijk eerst reiswebsites met aanbiedingen 

Waarom iets zonder korting boeken, wanneer je dit vaak wel met korting kan krijgen? Als ik op vakantie ga kijk ik altijd eerst op reiswebsites met aanbiedingen. En ik moet zeggen: ik kom bijna altijd wel wat tegen. Heb je een vast budget waar je graag iets mee wil doen? Kijk dan eens waar je daarmee naartoe kunt.

3. Koop op het juiste moment je vliegtickets

Het boeken van zo goedkoop mogelijke vliegtickets is een hele kunst. Zo kan je het beste ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg  boeken, de tickets zijn dan vaak goedkoper dan tussen de middag. Ook kan het een groot verschil maken op welk moment van de dag je vlucht gaat. Vluchten voor 7 uur ’s ochtends en vluchten na 21:00 uur ’s avonds zijn goedkoper dan vluchten tussen 07:00 – 21:00 uur.

 

Reageer ook