fb
Damespraatjes Damespraatjes

3 tips van Mara bij het uitzoeken van tijdloze kleding

Toen ik het ouderlijk huis verliet was een van mijn grootste uitdagingen het meenemen van mijn kleding. Ik had zo ongelofelijk veel kleding, dat ik tijdens de verhuizing gedwongen werd om keuzes te maken. Binnen een halve dag moest ik het lot van vele van mijn favoriete kledingstukken bepalen… Meenemen, bij pa en ma laten of weggooien? Bijna 80 procent van mijn H&M-tjes, Primark-jes en Berska-tjes kwamen op de weggooistapel, door het simpele feit dat ik ze ooit voor een appel en een ei uit een sale rek had getrokken en de helft van ellende uit elkaar viel. Maar, wat mij na de selectie opviel, was dat vooral mijn duurdere items waar ik lang voor had gespaard de strenge selectie overleefden. Waarom? Omdat ze tijdloos zijn!

Ik heb er in de loop van de jaren een sport van gemaakt, het tijdloze shoppen. En ik kan je vertellen, het is niet altijd even gemakkelijk! Daarom geef ik jullie 3 tips én ik laat een mooi tijdloos merk zien dat goed op mijn tips aansluit.

1. Kwaliteit

Als je wil dat een item tijdloos is, is het natuurlijk wel belangrijk dat hij lang meegaat. Een trui die na één winter al volzit met gaten is per definitie dus al niet tijdloos. Ga dus voor kwaliteit en verdiep je hier eens goed in! Zo zijn ‘robuuste’ materialen als leer en wol vaak goed, maar blijf ook hierbij kritisch.

2. Design

Hipper-dan-hip is natuurlijk leuk, maar heb je een beperkt budget, steek dan niet al je geld in de hipste-maar-duurste-optie. Tijdloze kleding is kleding die je over 5 jaar ook nog aantrekt, dat is bij echte mode-items vaak maar 1 jaar.

3. Neem de tijd

Omdat je een tijdloos item uit gaat kiezen, mag je hier best even de tijd voor nemen. Doe online onderzoek, vraag advies aan vriendinnen, lees reviews en stel vragen in de winkel of bij de online klantenservice. Bij een duurder en luxer product mag je deze service zeker verwachten!

Tijdloze topper!

Wij kwamen Burra Burra tegen, een merk met mooie en tijdloze producten. De tassen, sjaals, laarzen, kleding en dekens zijn echte must haves waar je ontzettend lang plezier van kunt hebben. Stuk voor stuk van geweldige kwaliteit en een tijdloos design. Wat ons betreft één van de cadeautoppers: het leren schort. Leuk om te hebben, maar ook geweldig om te geven!

Mara
Mara Blikslager (22 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Ilana Netiv -

Dankjewel! Leuk om te zien dat de gedachte achter de collectie goed aankomt: tijdloos, kwalitatief hoogwaardig en mooi ontwerp

Reageer ook