fb
Damespraatjes Damespraatjes

3 tips om je vakantie voor zowel jou als je partner leuk te maken

Mijn vriend en ik sparen niet veel geld, maar als we dit toch doen, dan is het om op vakantie te gaan. Parijs, Jamaica, Egypte, Madrid, Lissabon, Thailand, Frankrijk, Antwerpen, Curacao… We hebben al veel plekken gezien in de 2,5 jaar dat we samen zijn. Waarom we dit doen? Nu kan het! We zijn allebei gezond, zijn ontzettend benieuwd naar de wereld en het is gewoon heel erg leuk en gezellig. 

Wat ook heel fijn is, we vinden dezelfde dingen leuk. We gaan allebei graag uiteten, liggen liever niet teveel op het strand, zitten graag elke dag een paar uur op het terras en bezoeken als het even kan een sportwedstrijd. Ik hoor je denken: dat laatste doet ze alleen zodat zij de volgende dag kan winkelen. Haha, nee hoor! Ikzelf vind het ook heel leuk om zo nu en dan een écht mannending te doen op vakantie.

Toch hoor ik vaak andere verhalen van stellen die op vakantie gaan. Zelfs van stellen die al heel lang samen zijn! De één wil niet winkelen, de ander wil niet naar de honkbalwedstrijd. De één wil niet teveel uitgeven aan eten, de ander wil niet teveel tijd steken in koken. Tja, en hoe krijg je het dan gezellig? Hier drie tips om je vakantie voor zowel jou als je partner leuk te maken!

1. Spreek vooraf af wat je écht wil doen (en leg uit waarom!)

Je kiest niet zomaar een bepaalde bestemming uit. Zo zal jij niet naar Parijs willen zonder shoppen en zal hij Parc de Princes willen zien. Maak vooraf duidelijk kenbaar wat de bestemming voor jou de moeite waard maakt. Zo weet je dat hij dat jij hem niet mee uit winkelen neemt om hem te pesten, maar omdat je al je hele leven droomt van shoppen op de Champs-Elysees en ga jij mee dat voetbalstation in omdat je weet dat hij al jaren groot Zlatan fan is.

2. Maak je een programma? Plan ruimte voor spontaniteit in!

Ik doe het nooit: plannen hoe de reis eruit gaat zien. Dat is heerlijk, want op die manier kunnen mijn vriend en ik doen waar we zin in hebben. Heel relaxed, want je ‘moet’ nergens NU naartoe. Wil je wel graag een programma opstellen? Lekker doen. Maar, laat ruimte over voor spontaniteit. Zie jij een geweldig museum? Jouw reisgenoot laat je never ever daar naar binnen gaan als jij hem net hebt verteld dat jullie geen tijd hebben voor zijn schoenenwinkel omdat het programma het niet toelaat.

3. Verras elkaar

Spreek allebei af om één verrassingsactiviteit voor elkaar te plannen. En probeer dan écht iets origineels voor je partner te bedenken! Wat bijvoorbeeld heel gaaf is, is het bezoeken van een Formule 1 wedstrijd. Klik hier om F1 tickets de boeken! Maar ook een voetbalwedstrijd of een bierproeverij vindt hij vast leuk.

Mara Blikslager (23 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken en socializen. Als Mara niet aan het werk of studeren is, is ze te vinden in het park, bij vrienden, op het terras, een restaurant of gewoon lekker thuis. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in mediastad Hilversum.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook