fb
Damespraatjes Damespraatjes

3 situaties waarin ik mijn mondkapje nu al mis: “Toch weer mijn tanden poetsen”

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver: de mondkapjesplicht kwam na ruim een half jaar eindelijk tot een einde. Heerlijk voelde het om voor de eerste keer in zes maanden tijd zónder masker door de Albert Heijn te lopen. Nooit meer beslagen brilglazen, nooit meer benauwd en nooit meer terug naar huis omdat je hem vergeten bent. Wat een vrijheid! En toch (hoe gek dat ook klinkt), heb ik hem sinds zaterdag al een aantal keer gemist. 

Tandenpoetsen

Als vrouw van een tandarts weet ik heel goed dat ik twee keer per dag mijn tanden moet poetsen. Natuurlijk doe ik dat ook, maar sinds de mondkapjesplicht ga ik er ’s ochtends wat losser mee om. Even snel naar de supermarkt voor een broodje? Dan poetste ik echt niet altijd mijn tanden voordat ik de deur uitging. Mijn mondkapje zorgde er wel voor dat de onfrisse geurtjes anderen niet zouden bereiken. Nu we onze ochtendadem niet meer achter een mondkapje kunnen verbergen, moet ik maar gewoon weer altijd netjes mijn tanden poetsen voordat ik de deur uitga. En ja: eigenlijk moet dat natuurlijk altijd. Ook met mondkapje 😉

Incognito boodschappen doen

Bussum is een klein dorp waar wij inmiddels best veel mensen kennen. Ga ik boodschappen doen? Dan kan ik er eigenlijk altijd wel vanuit gaan dat ik iemand tegenkom die ik ken. Meestal vind ik het super gezellig om een praatje te maken, maar soms ben ik gewoon druk en wil ik snel door. Tijdens de mondkapjesplicht was dit eenvoudig; je draaide je hoofd een klein beetje weg en de meeste mensen herkennen je niet eens. Minder praatjes maken = sneller boodschappen doen. Ik denk dat ik dit soms wel ga missen!

Gezicht bedekken

Een flinke pukkel op je kin? Of gewoon niet helemaal je dag? De mondkapjes waren de perfecte manier om heel wat te bedekken! Er zijn een aantal momenten geweest waarop ik serieus erg blij was dat een mondkapje een gedeelte van mijn gezicht wist weg te houden van de ogen van mensen om mij heen. Gelukkig mag je het mondkapje gewoon blijven dragen en dat ga ik op sommige momenten ook zeker doen.

Zijn er al situaties waarin jij het mondkapje miste? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook