fb
Damespraatjes Damespraatjes

25 procent van de ondernemers neemt geen zwangere vrouwen aan

Het is natuurlijk hartstikke verboden, maar het gebeurt nog steeds: vrouwen niet aannemen of zelfs ontslaan omdat ze zwanger zijn. De (potentiële) werkgever zegt natuurlijk niet dat dit de reden is, maar dat maakt het zeker niet minder erg. Uit onderzoek van Byfit blijkt dat ondernemers niet alleen zwangere vrouwen massaal weigeren aan te nemen, maar ook mensen met een chronische ziekte of mensen die drugs of alcohol gebruiken zijn niet populair. Hieronder lees je de meest opvallende resultaten uit het onderzoek.

Geen zwangere vrouwen

Mannelijke ondernemers hebben er volgens het onderzoek minder problemen mee om een zwangere vrouw de deur te wijzen. Het gaat hier om 30% van de mannen. Bij de vrouwen is dat de helft minder: 15% van de vrouwelijke ondernemers neemt geen zwangere vrouwen aan.

Chronische ziekte

Van de ondervraagde mannelijke ondernemers geeft 37% aan dat chronisch zieke mensen niet in hun bedrijf aan het werk kunnen. Een kleine 12% van de vrouwen denkt hier hetzelfde over.

25 procent van de ondernemers neemt geen zwangere vrouwen aan 3

Alcohol en drugs

Bijna driekwart van de ondernemers neemt geen mensen aan die drugs gebruiken. Opvallend is dat minder dan de helft, 32%, er hetzelfde over denkt bij alcohol. Het onderzoek laat verder zien dat meer dan 40% van de vrouwen alcoholgebruik niet tolereert, terwijl dit bij de mannen 30% is.

 

1041 deelnemers

De uitkomsten zijn afkomstig uit een gezondheidsonderzoek gehouden onder ondernemers. Er hebben 1041 ondernemers deelgenomen.

Hoe denk jij hierover? Vind jij het begrijpelijk dat ondernemers deze groepen vermijden of vind je dit absoluut niet kunnen? Wij zijn heel benieuwd naar jouw mening! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook