fb
Damespraatjes Damespraatjes

2-jarig jongetje overleden in te hete slaapkamer

Wat hebben we hete weken achter de rug! Dat brengt veel plezier met zich mee, maar ook wel wat ongemak. Zo vinden veel mensen het te warm om te slapen en ook wij hadden daar hier thuis last van. Vooral ons jongste dochtertje Helena (1 jaar) sliep slecht en we moesten alles uit de kast trekken om haar goed te laten slapen. Allebei de kindjes lagen alleen in hun luier, met een ventilator en een extra flesje water in bed. Helaas was slapen nog steeds een dingetje… Nu de hitte voorbij is, slapen ze gelukkig weer stukken beter! 

Buiten bewustzijn

Helaas is de hitte sommige mensen ook fataal geworden… Zoals bijvoorbeeld een 2-jarig jongetje uit Mechelen. Het jongetje lag in een te hete slaapkamer en is vermoedelijk uitgedroogd. De 22-jarige moeder lag samen met haar andere kind te slapen. Het jongste kind lag in een andere slaapkamer, en ze merkte op dat hij wel heel erg stil was. Toen ze even ging kijken, kwam ze tot de ontdekking dat het jongetje niet bij bewustzijn was.

Moeder aangehouden

Hulpverleners hebben het kindje nog geprobeerd te reanimeren, maar tevergeefs. De eerste onderzoeken lieten zien dat het kindje uitgedroogd was. De moeder is aangehouden.

Hoe kan dit

Echt verschrikkelijk… Je vraagt je af hoe zoiets heeft kunnen gebeuren. Was het kindje te warm aangekleed? Had het geen water in zijn bedje? Wat had de moeder anders kunnen doen? Wat de antwoorden ook zijn, het blijft voor iedereen vreselijk. We wensen alle betrokkenen in ieder geval veel sterkte toe.

Praat mee

Wat doe jij tijdens de hitte om je kinderen ’s nachts zo koel mogelijk te houden? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook