fb
Damespraatjes Damespraatjes

12 dingen die je herkent als je extreem competitief bent

Kan jij niet tegen je verlies, zie je alles als een wedstrijd en vind je ergens de beste in zijn heel belangrijk? Dan ben jij een competitief persoon! Ik moet zeggen dat ik dit in sommige situaties ben, zoals bij sport. Ik wil er graag goed in zijn en als ik dat niet ben, zie ik de lol er niet meer van in. Meedoen is belangrijker dan winnen gaat voor mij zeker niet op.

Toch ken ik mensen die dit nog sterker hebben. Ze wilden vroeger de beste cijfers halen, verdienen nu veel geld en vergelijken alles met de resultaten en het leven van anderen. Persoonlijk zou ik gek worden, maar het is zeker geen slechte eigenschap. Het kan sommige mensen enorm motiveren om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Aan de andere kant, heeft het ook nadelen. Je gunt jezelf weinig rust, bent altijd aan het vergelijken en kan je heel rot voelen als iets niet zo goed gaat als jij zou willen.

Ben jij een heel competitief persoon? Dan herken je je zeker in (een deel van) deze 12 situaties:

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook