fb
Damespraatjes Damespraatjes

100 mondkapjes en heel veel eten ingeslagen: Annekee trof zelf maatregelen tegen coronavirus

Mondkapjes inslaan, een enorme voedselvoorraad aanleggen en zo veel mogelijk binnen blijven: het zijn geen officiële adviezen bij het coronavirus en toch zijn er mensen die het doen. Eén van die mensen is Annekee (57 jaar oud). Annekee is heel bang dat ze het corona-virus krijgt en trof daarom vergaande maatregelen. In een telefoongesprek vertelde zij ons er alles over. 

Grenzen dichtgooien

“Ik vind dat de Nederlandse overheid veel te weinig doet tegen het corona-virus. Als ik hen was, had ik de grenzen twee weken geleden al gesloten. Het is van de zotte dat een ziekte uit China, überhaupt de kans krijgt om hier in Nederland voet aan de grond te krijgen” begint Annekee ons gesprek. “Omdat zij niks doen, neem ik zelf maatregelen.”

Mondkapjes

Al voordat de eerste corona-patient in Nederland werd gemeld, had Annekee flink wat mondkapjes ingeslagen. “Via een website heb ik er honderd besteld. Gewoon om zeker te weten dat ik ze heb. De afgelopen weken ging ik niet meer zonder mondkapje de deur uit. Mensen kijken mij gek aan en zeggen dat het zinloos is, maar baat het niet, dan schaadt het niet.” Inmiddels zijn de mondkapjes nauwelijks nog verkrijgbaar en hebben ook medici moeite om eraan te komen. “Die hadden het ook kunnen zien aankomen. Tandartsen en huisartsen hadden de kapjes veel sneller moeten inslaan. De patiënt is ze nu voor. Ik ben blij dat ik ze heb liggen!”

Hamsteren

Niet alleen kocht Annekee veel mondkapjes, ook hamsterde ze de supermarkt door. “Brood, pasta, aardappels, ingevroren groenten, blikken eten, wc-papier, zeep, desinfecteer producten, paracetamol, enzovoorts. Ik heb mijn kelder helemaal vol liggen met producten waar over een tijdje misschien nog maar moeilijk aan te komen is. Ook heb ik voor de zekerheid 50 flessen water liggen. Wat als het straks ook in het drinkwater zit? Ze zeggen wel dat alles onder controle is, maar ik ben heel wantrouwend. Vooral als het om de Nederlandse overheid gaat.”

Binnenblijven

Om niks aan het toeval over te laten, blijft Annekee zo veel mogelijk binnen. “Werken doe ik vanuit huis, mijn baas vindt dat gelukkig geen probleem. Boodschappen laat ik bezorgen en ik doe de deur alleen open met een mondkapje op. Als ik niemand verwacht, doe ik de deur helemaal niet open. Op deze manier wil ik mijn kans op ziek worden tot een minimum beperken.”

Boerenverstand

Annekee weet niet of het in Nederland tot een grootschalige uitbraak zal komen. “Ik heb geen glazen bol, maar wel mijn boerenverstand. Als ik kijk naar landen als China en Italië, kan je er vanuit gaan dat het hier ook erg kan worden. Door mijn zelf getroffen maatregelen hoop ik de dans te ontspringen. Laat de rest van Nederland maar lekker ziek worden. Ik blijf binnen!”

Op respectvolle wijze meepraten over het verhaal van Annekee? Dat kan in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Marina -

Precies Annekee was iedereen in de zorg een slag voor, je kan ook overdrijven en van een mug een olifant maken. Lijkt wel een blog van Spelt. Je moet nog even verder denken Anneke, jij bent “ons de zorg” niet alleen voor, wij oa tandartsassistenten kunnen ons werk straks niet doen als het zo door gaat. De groothandel heeft een beperkte voorraad, de aanvoer van de fabrikant naar de groothandel is niet zo snel om dit soort hamsteraars te voorzien in hun mondkapjes. Pas maar op dat je niet in een isolement raakt met je huis vol food, desinfectiemiddelen en voorraad mondkapjes. Je bent vast wel heel erg blij dat diegene die jou je food brengt niet zo simpel is en achter de geraniums de Corona hype afwacht.

Reageer ook