fb
Damespraatjes Damespraatjes

10 weetjes die zelfs de grootste Sex and the City fan niet kent!

Je kunt wel zeggen dat ik één van de grootste Sex and the City fans van Nederland ben. Twintig jaar na het verschijnen van het eerste seizoen kijk ik de serie nog regelmatig en het gaat nooit vervelen. Ik weet niet of het komt door de steengoede personages, geweldige outfits of de belachelijk herkenbare situaties of gesprekken, maar ik ben nog steeds verslaafd. Ik weet best veel over Carrie, Samantha, Miranda en Charlotte, maar zeker niet alles. Bekijk deze weetjes maar eens! Ik wist dit allemaal nog niet… Jij wel?

10 weetjes die zelfs de grootste Sex and the City fan niet kent!

1. Carrie Bradshaw leefde flink boven haar stand. Ze verdiende ongeveer $ 1200 per maand voor het schrijven van één column per week. Alleen haar maandelijkse huur was in 1998 al zo’n $ 750 per maand.

1

2. Nadat Magnolia Bakery in de serie verscheen, moesten ze vanwege de grote populariteit professionele beveiliging inhuren.

2

3. Samantha runde haar eigen Public-Relations bureau in New York. Hiermee verdiende ze ongeveer $ 100.000 per jaar. Dat komt neer op ruim $ 8.300 per maand.

3

4. De verlovingsring die Charlotte kreeg had een diamant van 2.17 karaat. Destijds was deze ring van Tiffany & Co. ongeveer $ 40.000 waard.

4

5. Miranda Hobbs werd ten tijde van de serie als cynisch gezien. Tegenwoordig zou dit heel anders zijn. Ze is nu juist wat wij zien als een onafhankelijke vrouw!

5

6. Wekelijks doen 1000 personen de personen de Sex and the City tour in New York. En dat terwijl ruim 14 jaar geleden het laatste seizoen werd gemaakt!

6

7. De serie werd in meer dan 200 landen wereldwijd uitgezonden.

7

8. Kim Cattrall (Samantha) was is niet alleen succesvol als actrice, maar ook als auteur. Ook haar boeken over seksualiteit zijn echte bestsellers.

8

9. Cynthia Nixon (Miranda) is nu een van de kandidaten voor de verkiezingen voor de gouverneur van New York.

9

10. De laatste aflevering van Sex and the City trok maar liefst 10.6 miljoen kijkers in de Verenigde Staten.

10

Meer weetjes

Wil je meer Sex and the City weetjes zien? Bekijk dan deze prachtige Sex and the City infographic van ShopAlike!

Wist jij deze dingen al? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook