fb
Damespraatjes Damespraatjes

10 tekenen dat je vriendin jaloers op je is

Vroeger had ik heel veel vriendinnen. Zo veel, dat het bijna leek alsof ik ze verzamelde. Maar, naarmate ik ouder werd en deze vriendinnen beter leerde kennen, kwam ik er ook achter dat ze niet allemaal zo aardig waren als ze ooit leken. De één roddelde over mij tegen haar andere vriendinnen en de ander maakte alles wat ik deed belachelijk. Na het zien van zulke vriendinnen voelde ik me vaak alleen maar rot en klein. Dat hoort toch niet?

Vriendin die geen vriendin is

Nee, dat hoort zeker niet. Vriendinnen zijn er om lol mee te maken, je problemen mee te delen en altijd van op aan te kunnen. Soms duurt het even om erachter te komen dat een vriendin eigenlijk helemaal geen vriendin is, bijvoorbeeld omdat ze stiekem ontzettend jaloers op je is. Maar, hoe herken je een jaloerse vriendin? Dat laten we je hieronder zien!

10 tekenen dat je vriendin jaloers op je is

1. Ze haalt niet het beste in je naar boven.

2. Ze geeft je nooit een complimentje.

3. Alles is een wedstrijd.

4. Ze ontwijkt je.

5. Ze veroordeelt je constant.

6. Ze maakt je belachelijk.

7. Ze is er nooit voor je  wanneer je haar echt nodig hebt.

8. Ze is niet oprecht blij voor je.

9. Ze kopieert wat jij doet.

10. Ze verspreidt roddels over je.

Herken jij dit?

Heb jij ooit een jaloerse vriendin gehad? Of heb je er momenteel misschien nog steeds een? Hoe ging/ga je daar mee om? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel!

9 reacties

aan Patty -

Wat een herkenbaar verhaal. Ik heb exact hetzelfde met een paar oude schoolvriendinnen. Moet echt mijn woorden op een schaaltje afwegen, ik merk dat ik niet meer bij ze pas. Ik heb keuzes gemaakt in mijn leven en zij zijn veel meer blijven hangen in oude vertrouwde patronen. Altijd commentaar. Ik voel me niet meer op mijn gemak bij hen, ik laat het maar doodbloeden en de leuke herinneringen bewaren, het waren hechte leuke vriendschappen maar nu is het op en de nieuwere vrienden die ik heb passen veel beter bij mij.

Senna -

Ik merk de kenmerken heel erg bij vest veel vriendinnen. Met een paar heb ik het contact verbroken, omdat ze me ook pijn deden met woorden. Constant mij herrineren dat ik slecht cobtact met mijn familie heb om zo mij verdrietig te maken. Vooral als ze zien dat ik blij en gelukkig ben. Echt ziekelijk hoor

PATTY -

Sinds mijn financiële positie de afgelopen jaren door vastgoed investeringen vele malen beter is geworden merk ik bij twee oude vriendinnen veel jaloezie. Dat is jammer want ik poch of pats helemaal niet ermee. Krijg constant sneren ‘als ik jou was dan wist ik het wel’ ‘ja jij hebt lekker makkelijk’. Dat is erg jammer maar ik heb een plan gemaakt en uitgevoerd en bij hun hoor ik steeds excuses. Op een gegeven moment heb ik gezegd dat als ze een ander leven willen ze iets moeten doen want ze nog nooit gedaan hebben. Dat was allemaal zeer confronterend en heeft de vriendschap erg bekoeld. Tja. Ik heb mijn pad gekozen.

Henkie -

Ik heb zelf een jaloerse vriendin als ik dit zo lees en ik had bijvoorbeeld crush en toen ging ze allemaal rare dingen tegen hem zeggen die ik met hem wilde doen enzo terwijl het niet waar is en alles waar ik blij mee ben zeikt ze af en vervolgens wilt ze het zelf ook kopen en ze is iets voller dus dingen staan haar anders ik denk dat ze drm jaloers is maar ik weet het niet.. ik ga haar gwn ghosten en dan ist goed zo ga je er mee om zulk soort mensen moet je niet mee omgaan hoor zoek andere vrienden want ja dit is echt niks man 😘

Matlien -

Dit is voor Joris om het verhaal van Henk beter te begrijpen: “k” betekend ik

Marlien -

Ik had 2 vriendinnen op de basisschool, met eentje was ik al heel lang vriendinnen en de ander hadden we dat jaar eigenlijk pas leren kennen. Op een gegeven moment gingen hun briefjes met elkaar delen en kletsen zonder mij erbij te betrekken. Toen ik dat merkte had ik besloten om ze niet uit te nodigen op mijn verjaardag (die sowieso niet door is gegaan) om geleidelijk de vriendschap te verbreken. Toen ik ze dat vertelde begonnen ze me uit te schelden en wist ik “dit zijn geen vriendinnen”. Ik maakte alleen wel een grote fout door het bericht over de verjaardag via watsapp te versturen. Doe dit niet want de mensen reageren vaak feller en weten niet hoe erg ze jou raken. Inmiddels heb ik op het gymnasium veel leukere vrienden gevonden die wel eerlijk en aardig zijn.

Joris -

Goed verhaal wel, Henk. Heb je ook een begrijpelijke samenvatting?

h.Visser -

Vriendinnen die de regie willen, ughhhl, oordelen, kleinzielig zijn, zich niet kunnen inleven, geen tijd voor je maken, continue alles Allemaal omdat ze zelf niet tevreden zijn. Ik zet ze buiten mijn cirkel. Zo met zichzelf en hun eigen “leed”bezig. zij zogenaamd hard voor zichzelf, maar noemen zichzelf wel sociaal,brrrJe onderde loep leggen. Als havikken, zoveel aandacht retour vragen, wegwezen. De harde, kille, berekende tante,s. Alleen als ze winst met je kunnen maken ipv bij de waarheid te blijven. Niet kunnen en willen toegeven, zich niet kwetsbaar op durven en willen stellen. ugh ,ugh ugh.

Henk -

Hè K heb een beste vriendin en die is heel erg jaloers op mij k denk dat ze het me ook niet gunt. K zit sinds dit jaar in het allerhoogste voetbalteam als keeper zij is spits en zij zit in het laagste team. Als K een keer iets vraag over haar wedstrijd verzint ze altijd een andere uitslag want k weet natuurlijk de uitslag al van me andere vriendinnen. Ze zegt ooit iets terug als K zeg dat bv er met douchen iets grappigs is gebeurt. En ze geeft nooit complimentjes wat moet ik doen! Ik wil niet tegen haar gaan zeggen dat ze jaloers is want dan is onze vriendschap sowieso over????HELP ME SNEL!!!

Reageer ook