Damespraatjes Damespraatjes

10 tekenen dat je vriendin jaloers op je is

Vroeger had ik heel veel vriendinnen. Zo veel, dat het bijna leek alsof ik ze verzamelde. Maar, naarmate ik ouder werd en deze vriendinnen beter leerde kennen, kwam ik er ook achter dat ze niet allemaal zo aardig waren als ze ooit leken. De één roddelde over mij tegen haar andere vriendinnen en de ander maakte alles wat ik deed belachelijk. Na het zien van zulke vriendinnen voelde ik me vaak alleen maar rot en klein. Dat hoort toch niet?

Vriendin die geen vriendin is

Nee, dat hoort zeker niet. Vriendinnen zijn er om lol mee te maken, je problemen mee te delen en altijd van op aan te kunnen. Soms duurt het even om erachter te komen dat een vriendin eigenlijk helemaal geen vriendin is, bijvoorbeeld omdat ze stiekem ontzettend jaloers op je is. Maar, hoe herken je een jaloerse vriendin? Dat laten we je hieronder zien!

10 tekenen dat je vriendin jaloers op je is

1. Ze haalt niet het beste in je naar boven.

2. Ze geeft je nooit een complimentje.

3. Alles is een wedstrijd.

4. Ze ontwijkt je.

5. Ze veroordeelt je constant.

6. Ze maakt je belachelijk.

7. Ze is er nooit voor je  wanneer je haar echt nodig hebt.

8. Ze is niet oprecht blij voor je.

9. Ze kopieert wat jij doet.

10. Ze verspreidt roddels over je.

Uitgebreide toelichting

Wil je graag meer informatie en voorbeelden bij de bovenstaande punten? Dan verwijzen we je daar deze video van The Talko!

Herken jij dit?

Heb jij ooit een jaloerse vriendin gehad? Of heb je er momenteel misschien nog steeds een? Hoe ging/ga je daar mee om? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel!


5 reacties

Matlien -

Dit is voor Joris om het verhaal van Henk beter te begrijpen: “k” betekend ik

Marlien -

Ik had 2 vriendinnen op de basisschool, met eentje was ik al heel lang vriendinnen en de ander hadden we dat jaar eigenlijk pas leren kennen. Op een gegeven moment gingen hun briefjes met elkaar delen en kletsen zonder mij erbij te betrekken. Toen ik dat merkte had ik besloten om ze niet uit te nodigen op mijn verjaardag (die sowieso niet door is gegaan) om geleidelijk de vriendschap te verbreken. Toen ik ze dat vertelde begonnen ze me uit te schelden en wist ik “dit zijn geen vriendinnen”. Ik maakte alleen wel een grote fout door het bericht over de verjaardag via watsapp te versturen. Doe dit niet want de mensen reageren vaak feller en weten niet hoe erg ze jou raken. Inmiddels heb ik op het gymnasium veel leukere vrienden gevonden die wel eerlijk en aardig zijn.

Joris -

Goed verhaal wel, Henk. Heb je ook een begrijpelijke samenvatting?

h.Visser -

Vriendinnen die de regie willen, ughhhl, oordelen, kleinzielig zijn, zich niet kunnen inleven, geen tijd voor je maken, continue alles Allemaal omdat ze zelf niet tevreden zijn. Ik zet ze buiten mijn cirkel. Zo met zichzelf en hun eigen “leed”bezig. zij zogenaamd hard voor zichzelf, maar noemen zichzelf wel sociaal,brrrJe onderde loep leggen. Als havikken, zoveel aandacht retour vragen, wegwezen. De harde, kille, berekende tante,s. Alleen als ze winst met je kunnen maken ipv bij de waarheid te blijven. Niet kunnen en willen toegeven, zich niet kwetsbaar op durven en willen stellen. ugh ,ugh ugh.

Henk -

Hè K heb een beste vriendin en die is heel erg jaloers op mij k denk dat ze het me ook niet gunt. K zit sinds dit jaar in het allerhoogste voetbalteam als keeper zij is spits en zij zit in het laagste team. Als K een keer iets vraag over haar wedstrijd verzint ze altijd een andere uitslag want k weet natuurlijk de uitslag al van me andere vriendinnen. Ze zegt ooit iets terug als K zeg dat bv er met douchen iets grappigs is gebeurt. En ze geeft nooit complimentjes wat moet ik doen! Ik wil niet tegen haar gaan zeggen dat ze jaloers is want dan is onze vriendschap sowieso over????HELP ME SNEL!!!

Reageer ook