fb
Damespraatjes Damespraatjes

10 redenen waarom vakanties met de camper de aller leukste reizen zijn!

Kan jij ook al weer zo uitkijken naar je volgende vakantie? Ik wel! Toevallig ga ik over 3 weken weg, maar ondanks dat ben ik nu ook al bezig met de zomervakantie van volgend jaar. Het plan: met een camper van de Oostkust naar de Westkust van de Verenigde Staten rijden. We kunnen nu al niet wachten. Het wordt de eerste keer dat we samen met een camper gaan. Mijn vriend heeft dit wel eerder gedaan en vertelde dat het geweldig is. Vandaar dat we het ook samen gaan doen! 

Waarom het mij zo leuk lijkt? Om deze 10 redenen!

1. Je hebt alle vrijheid 

Voordat je van huis vertrekt hoef je niks te regelen, uit te stippelen of te reserveren. Althans, als je dat niet wil natuurlijk! Met een camper kan je doen wat je wil en dat maakt het zo leuk.

2. Je vervoersmiddel is ook meteen je huis

Hoe leuk dat je vervoersmiddel niet alleen iets is om je van A naar B te brengen, maar dat het ook je slaapplek, keuken, chillplek en opbergruimte is?

3. Campers zijn hip!

Je ziet op Instagram, Tumblr en Pinterest ontzettend veel super gelikte foto’s van de mooiste en hipste campers. Met de camper op reis is hip, of je nou een retro of super modern model hebt.

4. Je kan lekker veel bagage meenemen

Maak jij je ook altijd druk over de hoeveelheid bagage die je in het vliegtuig meeneemt? Ik wel… Steevast moet je dingen achterlaten die je eigenlijk wel mee wilde op vakantie. Bij een camper heb je dit probleem niet!

vw-camper-336606_960_720

5. Het is heel gezellig

Wat is er nou gezelliger dan lekker rommelen rondom de camper? Overdag een boekje lezen en wat kaarten, ’s avonds de barbecue aan en urenlang kletsen. Na iets teveel glaasjes wijn rollen jullie zo het bed in.

6. Je hoeft nooit meer de tent op te zetten

Stokken, haringen en binnententen… Heel eerlijk gezegd heb ik er nooit veel van begrepen. En als je tent dan ook nog eens blijkt te lekken bemerk je dat je er nog minder van begrepen hebt dan je al dacht. Bij een camper heb je dit probleem nooit! Gewoon parkeren, deuren open en genieten.

7. Je kunt de mooiste plekjes ontdekken

Heerlijk een beetje rondrijden, geen kaart nodig en overnachten waar jij wil! Heerlijk. Let wel op: wild kamperen is niet overal toegestaan, dus doe daar even research naar.

8. Je kunt hem aansluiten op de stroom

Stroomstekker erin en je kunt in veel campers koken, de ijskast aanzetten en een koffiezetapparaat aansluiten. Geen gedoe met warm geworden drankjes dus!

9.  Al vanaf het wegrijden begint het vakantiegevoel

Vanaf de eerste kilometer zitten jullie in je accommodatie voor de vakantie en de vakantie is dan ook meteen van start. Geen lange en stressvolle vluchten, maar meteen lekker ontspannen.

10. Je hebt al je spullen steeds bij je

Je kunt meenemen wat je wil, dus doe dat ook! Neem lekker alles mee waar jij behoefte aan hebt. Wil je 20 paar schoenen mee? Dat kan! En je hebt ze altijd bij je. Wat wil een vrouw nog meer?

Wil jij na het lezen van dit artikel ook met de camper op vakantie? Leuk! Je kunt er één kopen, maar natuurlijk ook eerst een keer eentje huren. Neem eens een kijkje op de website Camperexperience. Hier hebben ze zowel koop- als huurcampers. Ook voor het onderhoud aan je camper ben je hier aan het juiste adres.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook