fb

10 redenen waarom je zou daten via een datingsite

Ben jij vrijgezel en wel toe aan een (nieuwe) relatie? Heel goed! Nu je dit hebt besloten kom je bij een iets lastiger punt aan: het daadwerkelijk vinden van de juiste man of vrouw (voor het gemak praten wij in dit artikel over hij en hem). Steeds meer mensen kiezen voor het gebruik van een datingsite. Maar waarom eigenlijk? Wij geven je 10 redenen waarom je zou daten via een datingsite!

1. Het begint een stuk anoniemer dan wanneer je ‘in het echt’ iemand ontmoet. Je kunt gewoon eens rustig rondkijken zonder je echte naam te gebruiken en zonder de verplichting antwoord te geven op ieder berichtje.

2. Je vist in een veel grotere vijver. Vooral als je druk bent en veel op dezelfde plekken met dezelfde mensen komt, kan het lastig zijn een partner te ontmoeten. Op een online datingsite kom je veel meer potentiële partners tegen dan in je offline wereld.

3. Op datingsites kan je ontzettend goed filteren op waar je naar opzoek bent. Zo kan je aangeven in welke leeftijdsgroep je wilt zoeken, hoe hoog iemand opgeleid moet zijn, of je het erg vindt als hij rookt en nog veel meer.

4. Er zijn heel veel verschillende soorten datingsites die zich allemaal richten op een andere doelgroep. Zo heb je sites speciaal voor hoger opgeleiden, sites voor jongeren of juist voor senioren. Genoeg te kiezen dus!

5. Veel datingwebsites berekenen in hoeverre jij bij een ander past. Dit doen ze op basis van jouw karakter, hobby’s en voorkeuren. Zo is de kans groot dat je vooral mensen voorgeschoteld krijgt die waarschijnlijk goed bij jou passen. Scheelt zelf weer wat zoek- en filterwerk.

6. Je kan iemand rustig leren kennen voordat je daadwerkelijk afspreekt. Wanneer je bijvoorbeeld op een blind date gaat, heb je die kans niet en dan kan voor heel wat ongemakkelijke situaties zorgen.

7. Je kan makkelijker vasthouden aan jouw lijstje met ‘eisen’, waarvan je ongetwijfeld ooit hebt gehoord dat deze onrealistisch is. Online zie je meer potentiële partners die je beter kunt filteren, waardoor jouw super specifieke eisen ineens een stuk minder moeilijk lijken.

8. Het is absoluut niet gênant of iets om je voor te schamen. Wij kennen heel wat vrouwen die via een datingsite de ware hebben gevonden en daar is niks genants aan. Nee, dat is juist heel romantisch!

9. Het kan je veel mooie ervaringen opleveren. Door je open te stellen voor wat nieuws, kunnen zich de mooiste dingen ontwikkelen. Zelfs als een date niet uitloopt op meer! Geniet van de ontmoetingen die je hebt en leer ervan.

10. De ware zou er weleens tussen kunnen zitten! Als je begint met daten lijkt dit misschien wat ver weg, maar houd in je achterhoofd dat jouw prins op het witte paard ook weleens op die ene datingsite kan zitten.

Enthousiast geworden en op zoek naar een goede datingsite? Kijk eens in dit datingsites overzicht!

Reageer ook