fb
Damespraatjes Damespraatjes

10 redenen waarom een hond beter is dan een man

“Waar is mijn sporttas?!” hoor ik de buurman naar de buurvrouw schreeuwen. “Ja, hoe moet ik dat nou weten, het is jouw sporttas” schreeuwt de buurvrouw terug naar de buurman. Ik hoor de buurman boos de trap opstampen en zie hem zo’n kwartier later, met sporttas, de deur uitgaan. Goh, hij heeft hem dus toch kunnen vinden. De buurvrouw kom ik een half uurtje later tegen als ik boodschappen ga doen. “Heeft hij zijn sporttas nog kunnen vinden?” vraag ik haar grappend. “Och Mara, ik hou echt van mijn man. Maar soms lijkt het nét een klein kind. Een hond lijkt me makkelijker.”

De buurvrouw en ik namen vrij snel weer afscheid, maar haar opmerking ‘een hond lijkt me makkelijker’ bleef door mijn hoofd spoken. Haha! Een goede reden om eens een lijstje te maken met 10 redenen waarom je voor een hond in plaats van een man zou kiezen.

10 redenen waarom een hond beter is dan een man

1. Honden maken geen ruzie met je.

2. Honden zijn trouw en ruilen je nooit zomaar in voor een ander.

3. Honden kunnen niet praten en hebben dus ook nooit wat te zeuren.

animal-1850002_1280

4. Honden kan je zo africhten dat ze (meestal) doen wat je zegt.

5. Honden zijn gek op knuffelen en zullen je hier niet snel voor afwijzen.

6. Honden maakt het niks uit hoe jij eruit ziet. Ook als jij in je lelijkste huispak loopt willen ze met je naar buiten.

7. Honden maakt het niks uit als je hele langdradige verhalen die nergens heengaan aan ze wil vertellen.

8. Honden vinden het heel gezellig als al jouw vriendinnen langskomen en ze heerlijk geaaid worden.

dog-in-the-barley-field-835690_1280

9. Honden klagen nooit over jouw kookkunsten. Zelfs dat ene mislukte gerecht waar niemand op zit te wachten werken zij met plezier naar binnen.

10. Honden verwachten niet van jou dat jij hun problemen oplost. Oh, en ze hebben ook geen sporttassen 😉

In harmonie samenleven

Je ziet: honden hebben heel wat voordelen. Maar, we beseffen ons ook dat mannen ook bepaalde voordelen hebben. Neem dit lijstje dus zeker met een korreltje zout en zoek een manier waarop jij, je man en je hond in harmonie met elkaar kunnen samenleven.

Reageer ook