fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo werk je in één dag alle vakantiewas weg

vakantiewas

Net teruggekomen van een heerlijke vakantie? Dan is het thuis vaak weer even inkomen. Haha! Zeker als je snel aan het werk moet, is die overgang best pittig. Het is dan wel heel fijn wanneer alle vieze was zo snel mogelijk weer schoon in de kast hebt liggen. Met deze wastips werk je in één dag alle vakantiewas weg. Dan kan het grote nagenieten echt lekker beginnen. Lees je lekker met ons mee?

Meteen uitpakken

Als je thuiskomt na een lange vlucht of vermoeiende autorit, is het heel verleidelijk om de koffers in een hoek te zetten en er nog even niet naar om te kijken. Hoe langer vieze was in een dichte koffer blijft zitten, hoe viezer deze eigenlijk wordt. Bacteriën krijgen de kans om zich te vermenigvuldigen, er kan schimmelvorming ontstaan en hardnekkige vlekken worden nog lastiger te verwijderen. Direct je koffer uitpakken dus!

Niet te grote ladingen

Als je veel was hebt liggen, hebben veel mensen de neiging om de wasmachine zo vol mogelijk te stoppen. Uiteindelijk werkt dit helaas juist minder goed… Vul de wasmachine voor maximaal driekwart om ervoor te zorgen dat alles voldoende ruimte heeft om door de wasmachine te bewegen. Zelfs bij kwalitatief hoogwaardige machines, zoals een Bosch wasmachine, is dit beter.

Kort programma

Wanneer de wasmachine niet te vol zit, hoef je echt niet altijd een heel lang programma te draaien. Goede wasmachines hebben fijne korte programma’s die heel schoon wassen. Kies bijvoorbeeld een programma van 45 minuten, in plaats van die van anderhalf uur. Zelfs als je de machine voor maar driekwart vult, heb je zo al je was heel snel weggewassen. Heeft jouw ouderwetse wasmachine geen goed kort programma? Dan is het mogelijk tijd voor een nieuwe! Kijk voor en voordelige wasmachine eens bij Knibble.

Handdoek in de droger

Verkort de droogtijd van de droger door er niet te veel was in te stoppen. Een ander ’trucje van oma’ is om er een droge handdoek bij te stoppen. Dit kan wel tot een half uur per drooglading schelen. Wil je de droger op z’n best houden? Maak hem dan regelmatig goed schoon van binnen. Zo was je die vakantiewas lekker snel weg!

Snel verwerken

Is de was droog? Gooi het dan niet op één grote hoop, maar begin meteen met strijken, vouwen en opbergen. Hoe langer je de was in de mand laat liggen, hoe meer kreukels erin komen. Vaak als het net uit de droger of van de waslijn komt, hoeft het niet of nauwelijks gestreken te worden. Scheelt je veel tijd!

Praat je met ons mee?

Hebben jullie een lekkere vakantie gehad? Zijn jullie teruggekomen met een grote koffer vol vieze was? En is de vakantiewas iets waar je na je vakantie tegenop ziet? Of vind je het juist lekker om alles weer op te pakken? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig!

Bovenste afbeelding: Unsplash +  

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

4 reacties

Rieneke -

Ik neem kleding mee wat ik of de anderen volgend zomer niet meer zullen dragen zoals dan volgend jaar voor de kinderen te klein is of een gaatje of een shirt wat ik niet mooi vindt.
Emmer mee en een tube handwas en een waslijndraad of dik touwtje met wasknijpers.
Tussen door even handwasje en ophangen en op het eind kleren wat vies zijn en niet meer dragen weg gooien. Omdat ik tussendoor handwasje doe heb ik helemaal niet extreem veel was als ik thuis kom.

mara -

Beste Anna, dankzij de mooie samenwerkingen die wij soms doen, kunnen wij onze content gratis aan onze lezers blijven aanbieden. Wij maken het altijd kenbaar als het artikel een samenwerking betreft. We hopen dat je iets aan deze tips hebt; voor mij werkt dit in ieder geval erg goed 🙂 Groet, Mara van Damespraatjes

Joris -

Het staat er in elk geval bij tegenwoordig, Anna. Dat is winst.

Vakantie was prima, koffers direct uitgepakt en gewoon normaal gevulde wassen gedraaid. Gewoon op de reguliere programma’s (ongeveer 3 uur) in een hypermoderne wasmachine en aan de lucht gedroogd. Alles is al lekker weggestreken en opgeruimd. Heerlijk.

Anna -

Aldus de reclame merken in het artikel.

Reageer ook