fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo organiseer je thuis de leukste pubquiz! (+winactie)

Hoeveel sterren staan er op de Amerikaanse vlag? O god, die weet ik niet. Ik kan kiezen uit vier antwoorden, ik gok 49. Nee! Het zijn er 50. De Man grijnst, hij had het wel goed. Het is vrijdagavond en hij en ik spelen een pubquiz. Niet in de kroeg, maar gewoon op de bank.

Nu de cafés om vijf uur ’s middags de deuren moeten sluiten, starten wij het weekend thuis. Gewoon samen op de bank, drankje en borrelplank erbij en lekker kletsen. Plannetjes maken voor de komende twee dagen dat we lekker vrij zijn. Omdat uitgaan er even niet inzit, verzinnen we leuke dingen die we thuis kunnen doen.

Lekker quizzen

Zo houden we filmmarathons, hebben de hele serie van The Office weer gekeken, bekijken elkaars fotoalbums van vroeger en sinds deze week hebben we de online pubquiz van QuizMaestro ontdekt. En dat is nu wel even onze favoriete vrijdagavond bezigheid. Je kan je vast wel voorstellen dat ook een pubquiz teamuitje echt ontzettend leuk is. Lekker quizzen met je collega’s vanuit je luie stoel, hilarisch toch!

Muziekbingo

De eerste quiz die De Man en ik hebben gespeeld, is de Familie Quiz. Het is super makkelijk om te doen. Op de site van Quizmaestro kun je kiezen welke quiz je wilt bestellen. Bijvoorbeeld muziekbingo of een van de andere quizzen. Je kunt het thuis spelen, maar ook online en dat is helemaal leuk want dan kun je al je vrienden uitnodigen om mee te spelen. De link naar de quiz is een maand geldig, dus je kunt vier weken lang zo vaak spelen als je wilt.

Wat weet jij?

Er is een quizmaster die inlogt op Kahoot. Hij speelt zelf mee, maar zorgt er ook voor dat de volgende vraag wordt gestart. Deelnemers kunnen de quiz op hun telefoon spelen. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet; het wijst zich vanzelf. De Family Quiz is leuk voor iedereen. Er wordt een beroep gedaan op je algemene ontwikkeling en is daardoor voor iedereen geschikt. Soms word je gevraagd te kiezen uit vier antwoorden bij andere vragen moet je het antwoord zelf invullen.

Maak je collega’s in

Ook met je vrienden uit de kroeg is de online pubquiz leuk om te spelen. Bijvoorbeeld met muziekvragen. Als je het in Zoom of Teams speelt, kun je elkaar ook nog zien wat een extra dimensie aan het online quizzen geeft. Of wat dacht je van een spelavondje met je familie? Of op de vrijdagmiddag met je collega’s? Succes verzekerd en je gaat superleuk, vrolijk en weer wat wijzer het weekend in.

Maak kans op gratis quiz!

Ben je nieuwsgierig geworden? Damespraatjes mag vier vouchers voor een pubquiz weggeven. Beantwoord de volgende vraag in de reacties onder dit artikel:

Met wie zou jij deze online pubquiz wel willen spelen?

Wij zijn heel benieuwd naar jullie antwoorden!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

16 reacties

Will -

Met mijn vriendinnen.

alelaide -

Met mijn broer en schoonzus. Zij wonen aan de andere kant van het land en zijn net zulke spelletjesfanaten als wij thuis. Ze kunnen momenteel wel wat afleiding gebruiken.

Chantal -

online met (Nederlandse) familie in Belgie

linde -

met mijn collegaas lachen

miranda -

met mijn pubers waanzinnig leuk

Suzanne -

Met mijn vriendinnen, super leuk vooral omdat wij tegenwoordig in verschillende delen van het land wonen.

Hanneke -

Wij hebben een feestje te vieren want we hebben 1000 virtual assistants opgeleid. We willen dat met alle 1000 VA’s delen en zouden het te gek vinden om voor hun een pubquiz te (laten) organiseren. #joy #fun

Margreet Bos -

Graag zou ik dit spel met 4 verschillende generaties spelen

Nanny G -

Wat een leuke actie! Ik ga het met mijn neven en nichten spelen. Onze familiedag ging niet door, dan maken we het zo maar gezellig.

Sandra -

Leukkkk, met de moeders van Stichting Mama Vita Zaanstad (voor moeders met een kind met autisme). Kunnen we op een leuke manier contact met elkaar houden 🙂

Els Timmers -

Gaaf! Ik zou meteen mijn zus en haar man bellen, want we spelen ook wel eens een pubquiz in de stad (toen dat nog mocht zonder corona)

Marloes F -

Wauw, ik loot graag mee en zou het met de hele familie gaan spelen!

Diny Frijters -

Leuke actie! Veel van mijn beste vriendinnen wonen in de randstad en het is lastig om bij elkaar te komen in deze tijd. Een pubquiz zou zo leuk zijn!

Jaimie -

Met mijn vriend Merlijn. Hij is al jaren dol op spelshows en vragen. Dankzij hem ben ik het zelf ook gaan waarderen.

Chantal -

Rare tijden vragen om nieuwe “rare” tradities, deze lijkt me leuk om met kerst in te voeren

elisabeth maria martina -

met mijn 2 zoons en 2 oudste kleindochters

Reageer ook