fb
Damespraatjes Damespraatjes

Winactie: De Brander van Kieke Plooij

Schiedam, 1823. Koffiehuizen vol rookdampen. De geur van gisting in de grachten. Geknars van sleperskarren op de keien… Hector Livius, een getrouwde jeneverstoker uit de betere kringen, ontdekt zijn homoseksualiteit. Als hij zich overgeeft aan zijn liefde voor een jonge student, wordt hij heen en weer geslingerd tussen wellust en schuldgevoelens. De angst voor ontdekking en afkeuring leidt tot huichelarij en chantage, waardoor zijn zorgvuldig opgebouwde maatschappelijke leven op losse schroeven komt te staan. De Brander van Kieke Plooij, een schitterend geschreven roman rond het conflict van strijdende emoties, ontluikende homoseksualiteit en morele dillema’s. Je kunt deze roman winnen op Damespraatjes. Lees onderaan dit artikel wie de winnaars zijn.

Kieke Plooij


Taal speelt een grote rol in het leven van Kieke Plooij. Als kind al speelde ze met zinnen en verzon ze verhalen. Haar taalstudie was dus een logische stap. Om haar schrijftalent verder te ontwikkelen volgde ze cursussen bij onder andere Script+. In haar woonplaats Den Haag schreef ze haar romandebuut De Brander. Een historisch-psychologisch epos waaruit haar passie voor schrijven eens te meer blijkt.

Met haar tomeloze energie en een voorliefde voor historische plekken, onderzocht ze nauwgezet het Schiedam van de vroege 19e eeuw. Hieruit ontstond een bijzonder tijdsdocument waar ontdekking van homoseksualiteit als een rode draad door het verhaal loopt.

Op treffende wijze beschrijft ze de lusten en het leed van de jeneverstoker en de manier waarop hij verscheurd wordt door twee werelden. De onmogelijke situaties waarin hij verzeild raakt worden realistisch en beeldend gebracht.

Kieke is ontdekt door de lezers van TenPages.com, de site waarop haar manuscript door het publiek werd gekozen voor uitgave.

Titel: De Brander
Auteur: Kieke Plooij
Genre: Historische roman
240 pagina’s
Afmeting: 140×215 mm
ISBN: 9789078905523
Verkoopprijs: € 17,50

De winnaars zijn: Riemke de Boer en Frances Pol.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

4 reacties

suzan -

ontluikende homoseksualiteit en morele dillema’s.

suzan -

ontluikende homoseksualiteit en morele dillema’s. Je kunt deze

Sylvia -

Ik heb het dus al gekocht en in een adem uitgelezen… Mocht ik het toch nog winnen dan weet ik daar zeker nog wel iemand blij mee te maken!

Sylvia -

Wat een prachtig boek is dit!

Reageer ook