fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat doet slapen met make-up op met je?

Na een avondje stappen of na een hele lange werkdag, heb ik er maar zelden zin in: mijn make-up eraf halen. Ach, ik doe het morgenochtend wel extra goed, zeg ik dan vaak. Maar ik besef ook wel dat het leed dan al is geschied. Slapen met je make-up op is ontzettend slecht. Maar waarom eigenlijk? Hier de uitleg over waarom met make-up op slapen zo slecht voor je is.

1. Als je ’s nachts make-up draagt is je huid niet in staat om zichzelf op een natuurlijke manier te herstellen. Dit kan rode en droge plekken tot gevolg hebben.

2. Slapen met foundation op kan leiden tot acne, vooral als het een foundation op oliebasis is.

pexels-photo-301367

3. Je mascara oplaten kan je haarzakjes verstoppen met bacteriën. Dit kan tot irritaties of zelfs ontstekingen leiden. Ook vallen je wimpers sneller uit wanneer je met mascara op slaapt.

4. Door je lipproducten op te houden, kan je mee-eters rond je lippen krijgen. Verder kan het ook zorgen voor droge en gespleten lippen.

5. Gedurende de hele dag komen vrije radicalen in contact met je make-up. Door je make-up er niet af te halen, is je huid dus langer in contact met die vrije radicalen. Dit kan de aanmaak van collageen laten afnemen, waardoor je op termijn sneller rimpels krijgt.

Wisten jullie dit al? En slaap jij weleens met make-up op? Zou je dat na het lezen van dit artikel minder doen?

Zo maak je zelf een natuurlijke cleanser

zelf-een-natuurlijke-cleanser-maken-stock-760x440

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Lina -

Bedankt voor de info! Moet hier beter op gaan letten :p

Reageer ook