fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom zou je in de winter een zonnebril moeten dragen?

Waarom zou je in de winter een zonnebril moeten dragen?

De meeste mensen denken dat het dragen van een zonnebril alleen nodig is in de zomer. Dit komt omdat de zon in de zomermaanden krachtiger is en langer schijnt. Maar wist je dat het dragen van een zonnebril in de winter eigenlijk net zo belangrijk is? Niet? Nee, ik ook niet! Want waarom zou je in de winter een zonnebril moeten dragen? Ik dook er even in…

Bescherming tegen UV-stralen

UV-stralen zijn één van de grootste bedreigingen voor onze ogen en hoewel de zon in de winter minder fel lijkt dan in de zomer, kunnen ze nog steeds onze ogen beschadigen. UV-stralen kunnen de huid rond de ogen beschadigen en zorgen voor vroegtijdige veroudering (oh no!). Het dragen van een zonnebril in de winter beschermt dus niet alleen je ogen tegen schadelijke UV-stralen, maar voorkomt ook rimpels en verkleuringen rondom de ogen.

Waarom zou je in de winter een zonnebril moeten dragen?

Minder reflectie

De reflectie van de zon op sneeuw en ijs kan erg verblindend zijn. Wanneer er sneeuw op de grond ligt, reflecteren de zonnestralen op de sneeuw, wat kan leiden tot tijdelijke verblinding. Het kan zelfs leiden tot permanente oogschade. Dit is vooral gevaarlijk tijdens het autorijden, omdat het zicht van de bestuurder kan worden belemmerd. Het dragen van een zonnebril in de winter vermindert deze reflectie en beschermt de ogen.

Bescherming tegen wind

In de wintermaanden is het vaak erg winderig en koud. Wind kan stof en vuil in de ogen blazen, wat ongemak en irritatie veroorzaakt. Het dragen van een zonnebril kan hiertegen bescherming bieden (ook fijn dat je make-up dan in ieder geval een beetje goed blijft zitten).

Waarom zou je in de winter een zonnebril moeten dragen?

Modieuze accessoire

Naast alle praktische voordelen is een mooie zonnebril natuurlijk ook een modieuze accessoire. Er zijn zoveel verschillende stijlen en ontwerpen zonnebrillen beschikbaar, dat er altijd wel een bril is die bij je stijl (en de vorm van jouw gezicht) past. Jouw Gucci zonnebril dames moet natuurlijk wel perfect staan! Of je nou gaat wandelen in het winterzonnetje, op de latten staat op een witte berg, of gewoon omdat je even wilt shinen tijdens een winterbarbecue, een mooie bril van een merk als Gucci maakt jouw outfit helemaal af.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een zonnebril?

Bij het kiezen van een zonnebril zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden:

  • Zorg ervoor dat de zonnebril 100% UV-bescherming biedt. Dit is essentieel om je ogen te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.
  • Kies een zonnebril met gepolariseerde lenzen. Gepolariseerde lenzen verminderen de reflectie van de zon op sneeuw en ijs, waardoor je beter zicht hebt en minder snel verblind raakt.
  • Kies voor een zonnebril met grotere glazen. Dit beschermt niet alleen je ogen tegen de zon, maar ook tegen de wind en het stof.
  • Kies een zonnebril die goed past en niet van je neus glijdt. Dit is vooral belangrijk als je actief bent in de winter, zoals tijdens het skiën of snowboarden.

Droeg jij altijd al een zonnebril in de winter? En wat was voor jou de reden? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Afbeeldingen: uitgelichte afbeelding: Seth Doyle on Unsplash en resterend beeld brilletjes.nl

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

De timing zo vlak voor het voorjaar is verrassend.

Reageer ook