fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom dit hét moment is om een veranda aan te laten bouwen!

veranda

We zaten in 2020 meer thuis dan ooit. Niet helemaal wat we van het jaar hadden gehoopt natuurlijk, maar iedereen heeft er het beste van gemaakt. Het was een jaar van ellende, maar zeker ook van reflectie. We dachten na over wat ons écht gelukkig maakt en we stonden stil bij hetgeen wat beter kan. Niet gek ook dat veel Nederlanders ineens wilden verhuizen of hun huis drastisch verbouwden. De woningmarkt zit flink op slot en een verbouwing is voor veel mensen dan ook beter uitvoerbaar dan een verhuizing. Maak je huis weer helemaal naar jouw wensen en word opnieuw verliefd! Heb je bijvoorbeeld al eens aan het aanbouwen van een veranda gedacht?

Verbinden van de binnen- en buitenruimte

De tijd waarin de tuin en het huis twee verschillende ruimtes waren, is officieel voorbij. Steeds meer mensen vinden het belangrijk om de binnen- en buitenruimte met elkaar te verbinden, zodat er het hele jaar buiten gezeten kan worden. Zo plaatsen we steeds luxere tuinmeubels in de tuin, maken we op de koude dagen gebruik van een heater of vuurkorf en zijn veranda’s en tuinkamers helemaal in trek. Wij geven deze mensen geen ongelijk én doen hier zelf lekker in mee.

veranda

Vergroot je leefruimte met een veranda

Buiten hebben wij een heerlijke overkapping in de tuin staan. Hierdoor kunnen wij het hele jaar buiten zijn en dat was in 2020 natuurlijk een welkome afwisseling op het vele binnen zitten. Een veranda is voor veel mensen een mooie aanvulling op zowel de binnen- als buitenruimte. Met een veranda die aan het huis is aangebouwd vergoot je de leefruimte aanzienlijk.

veranda

Glazen daken en puien

Een veranda kan op verschillende manieren worden vormgegeven. Zo zijn ze er in het hout, maar ook van bijvoorbeeld aluminium. En wist je dat er zelfs veranda’s zijn met glazen daken en/of glazen schuifdeuren. Door de veranda te voorzien van een glazen dak zorg je ervoor dat de lichtinval binnen niet verloren gaat. Met een glazen schuifwand of -pui kan je de tuinkamer afsluiten, zodat het lekker warm blijft.

veranda

Vormgeven naar wens

Een veranda kan je zo vormgeven als jij wilt. Ook de invulling is geheel aan jou! Zo kan je ervoor kiezen de extra ruimte te gebruiken als grote eetkamer, maar kan je er ook een verlengstuk van het terras van maken of de vierkante meters inzetten als een fraaie werkruimte. Ik weet zeker dat er bij jou op dit moment heel wat fijne toepassingen naar boven komen 😉

Carport

Ben je niet zozeer opzoek naar een vergroting van je woonruimte, maar naar een plek waar jullie auto, camper, aanhanger of fietsen beschermd kunnen staan? Dan zou een carport mogelijk beter aan jullie wensen voldoen! Een carport is een overkapping die jouw vervoersmiddelen beschermt tegen neerslag, vallende bladeren, vogelpoep en schadelijk zonlicht. Een carport kan zowel tegen de woning of garage geplaatst worden als vrijstaand. Uiteraard is een carport ook te gebruiken als overkapping voor je jacuzzi of terras achter in de tuin.

Zou jij ook wel graag zo’n mooie veranda of carport willen? Ik absoluut! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Dit riekt (heel erg) naar sponsoring…

Reageer ook