fb
Damespraatjes Damespraatjes

Veerle: ‘Mijn man snauwt continu onze kinderen af, ook waar anderen bij zijn’

Er zijn momenten dat Veerle (43) haar man Raymond wel wat kan aandoen. Steeds vaker doet hij verschrikkelijk onaardig tegen hun kinderen. “We hebben een dochter van acht jaar en een zoon van tien. Hij behandelt ze vaak als volwassenen, ik word daar gek van. Het zijn kinderen. Jonge kinderen.” Veerle schaamt zich soms kapot voor het gedrag van haar man. “Het lijkt wel of het steeds erger wordt.”

Voor Veerle stond het haar hele leven vast: zij wilde moeder worden. Ze stak dat niet onder stoelen banken als ze met jongens aan het daten was. “Ik dacht: daar moet ik duidelijk over zijn. Niet dat ik na een tijdje voor verrassingen kom te staan.” Raymond wilde ook graag kinderen. Ze trouwden en na een jaar werd hun zoon Joep geboren. Een prachtige baby. “Het duurde een jaar voordat ik weer een beetje mezelf was. De hormonen waren uit mijn lijf en Joep was een mannetje. Een lief jochie. Hij was nog geen twee toen Jonne werd geboren.” Het was een zware tijd. Twee kinderen, een lijf dat uit balans was en een man die steeds vaker zijn snor drukte. Veerle sjouwde altijd met de kinderen. Alleen. Raymond werkte veel over en ging de kroeg in met zijn vrienden. “Hij zei: ‘ik heb dat nodig. Ik trek die drukte hier thuis niet.’ Ik was met stomheid geslagen. Ik had net zoveel behoefte om af en toe even alleen te zijn of iets voor mezelf te doen.”

Snauwen en duwen

Als Veerle er over begint met Raymond, snapt hij wat ze bedoelt. Ze is opgelucht, blij dat ze het op tafel heeft gegooid. “Wat ik niet had zien aankomen is dat Raymond dan eindelijk activiteiten met de kinderen ondernam, maar altijd met grote tegenzin. Hij snauwt tegen ze, trekt ze aan hun arm of duwt ze als ze niet snel genoeg zijn. Als hij ze naar de sportclub brengt, schreeuwt hij tegen ze en als hij dat niet doet, negeert hij ze. Het valt andere ouders ook op. Laatst vroeg een moeder of Raymond wel de echte vader van de kinderen is omdat ie altijd zo bot tegen ze is. Ik schaamde me kapot.”

Mond houden

De voetbaltrainer van Joep wilde laatst met Veerle praten. “Hij nam me apart in de kantine en vroeg of het thuis goed ging. Hij vond het gedrag van Raymond ontoelaatbaar en verzocht mij om Raymond te zeggen dat hij alleen nog maar welkom langs de lijn is als hij zijn mond houdt.”

Schoonouders

Veerle weet niet goed wat ze er mee aan moet. Haar schoonouders maken regelmatig opmerkingen. “Ze doen het wel met humor, maar zeggen dan bijvoorbeeld: ‘hee Ray, doe ’s een beetje aardig tegen die kinderen’. Ik zie aan zijn gezicht dat hij het helemaal niet leuk vindt als ze dat zeggen. Ik ben blij dat ze het doen, want ik kan er niets van zeggen zonder dat we knallende ruzie krijgen. Maar ik ga het steeds vaker aan, die ruzies, want zo kan het echt niet langer. Soms overweeg ik om de kinderen op te pakken en alleen met ze te gaan wonen. Maar of dat nou de oplossing is…”

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Janneke -

Misschien is het goed om in relatietherapie te gaan. Samen kijken waar jij en hij tegenaan lopen en samen kijken omhet te verbeteren.

Els -

Nou, als je dan toch geen zak aan hem hebt als partner en vader, zou ik dat zeker doen. Is beter voor de kinderen, anders krijgen ze een laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen.

Rigitte -

Helemaal mee eens, wat een lul van een vent bah

Reageer ook