fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tips voor een avontuurlijk dagje uit met je vriendinnen

Tips voor een avontuurlijk dagje uit met je vriendinnen

Ik zat laatst eens te denken, hoe lang het al geleden is dat ik met de vriendinnenclub iets leuks heb ondernomen. De afgelopen jaren was dat vanwege die “gezellige” pandemie natuurlijk ook wat lastiger, maar ik vind het nu toch echt wel weer tijd om de dames op te trommelen voor een onvergetelijke dag! Een dagje Huishoudbeurs is altijd erg leuk (vooral de vreet-hal – excuse me – de foodhal waar je van alles en nog wat een beetje kunt proberen), maar misschien moesten we maar eens iets avontuurlijkers gaan doen. Zoals je van me gewend bent, dook ik er weer even in…

Een hele andere plaats….

Ik woon, net als bijna het gehele Damespraatjes-team in het Gooi. Nou is het niet zo dat er hier niets te doen is, maar op een gegeven moment heb je het allemaal wel gezien natuurlijk. Amsterdam en Utrecht hebben we ook al uitgekamd, dus een hele andere plaats zou een betere optie zijn. Een dagje weg in Rotterdam spreekt me wel aan. De kubuswoningen die er staan nodigen uit om toffe foto’s bij te maken, de Euromast is hoog, maar dient toch wel echt minimaal een keer in je leven te worden beklommen (abseilen kan trouwens ook, o my god….) en daarnaast is een heerlijk hapje eten bij de Markthal ook iets wat veel wordt meegegeven als tip.

Hoogtevrees overwinnen

Klimmen is een geweldige manier om lekker te bewegen, je angstzweet eruit te laten komen, samen te werken en elkaar te ondersteunen. Indoor klimmen bij Adventure City is dus ook iets waar mijn oog meteen op viel. Okay, ik heb al eens gezegd dat ik hoogtevrees heb (vlizotrap, keukentrap enz.) maar misschien is het juist wel goed om op deze manier die angst te overwinnen.

Op Fietse

Wie döt mij wat, wie döt mij wat
Wie döt mij wat vandage ‘k
Heb de banden vol met wind

De songtekst van ‘Op Fietse’ gezongen door Skik schiet meteen in mijn hoofd als ik denk aan een fietstochtje. Heel eerlijk, ik ben zelf niet zo’n fanatieke fietser (ik fiets eigenlijk bijna nooit), maar onze Sandra natuurlijk wel (zelfs helemaal naar Barcelona). Toch is een fietstocht helemaal niet zo’n gek idee om te ondernemen met een vriendinnengroep. Zo kan een puzzeltocht heel erg leuk en interessant zijn. Gelukkig zijn er hiervan veel te vinden op internet (gratis en tegen een -kleine- vergoeding).

Trouwjurken passen en samen op de kiek

Die van mij heeft versleten knieën denk ik, want na bijna 9,5 jaar hebben we nog steeds verkering. Op zich niet zo’n heel groot probleem hoor, want trouwen is tegenwoordig veel minder een ‘moetje’ dan vroeger. Toch is het wel leuk om één keer in je leven jezelf in een trouwjurk te hijsen en dit vast te leggen op de gevoelige plaat. Er zijn tegenwoordig zat locaties waar je een dag trouwjurken kunt passen, samen met je vriendinnen. Wit is niet helemaal mijn kleur, maar het is toch wel grappig om jezelf eens in vol ornaat te zien in zo’n grote passpiegel. Ook leuk om dan meteen een jurk in een kleur te passen waar je normaal gesproken echt nooit voor zou kiezen. Ja, lijkt mij leuk!

Beeld: Priscilla Du Preez on Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Rieneke -

Zo lijkt mij een vr escape room leuk om te doen. Maarja mijn vriendinnen moeten het ook leuk vinden. Is het niet een idee om te vragen aan je vriendinnen 1-2 dingen te noemen wat ze leuk lijken om te doen? Hiervan een poll maken waar iedereen op een ding mag stemmen (niet op jezelf) Zo’n poll kan je aanmaken in je whatsapp groep al automatisch als je een iphone hebt. Je maakt zo’n vriendinnengroep aan waar je de poll in zet en dan doen jullie de activiteit(en) met de meeste stemmen.

Reageer ook