fb
Damespraatjes Damespraatjes

School wilde leerlingen weren bij kerstdiner om niet betaalde vrijwillige ouderbijdrage

De kerst is een periode van samenzijn, het vergeten van onze verschillen en het vieren van de geboorte van Jezus. Over de hele wereld kopen mensen cadeau’s voor elkaar, komen gezellig samen en geven extra hulp aan degenen die dit nodig hebben. De kerstgedachte, noemen we dat.

Niet welkom

Dat deze kerstgedachte niet overal even levendig is, lazen we gisteravond op de website  van het AD. Basisschool de Wateringe in Hellevoetsluis wilde leerlingen weren bij kerstdiner om niet betaalde vrijwillige ouderbijdrage. Zeker zeven kinderen hebben van de school te horen gekregen niet welkom te zijn op het kerstdiner.

Vorige week kregen 17 leerlingen een brief waarin stond dat hun ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet hadden overgemaakt. In de brief werd verteld dat deze kinderen alleen met het diner mogen meedoen wanneer de ouders alsnog € 50 naar school overmaakten. Tien ouders deden dit alsnog, maar zeven niet. Deze kinderen mochten niet meedineren.

Past niet bij de kerstgedachte

Agnes Oosterboer uit Hellevoetsluis vertelt tegen het AD: “Hier in de wijk wonen best veel mensen die het niet breed hebben. Ik heb begrepen dat een aantal ouders nu maar de huurtoeslag heeft gebruikt om de ouderbijdrage te betalen, omdat ze niet willen dat hun kind wordt uitgesloten. Ik vind de actie van de school stijlloos en niet passen bij de kerstgedachte van samen zijn, gezelligheid en vergevingsgezindheid.”

Gelukkig kwamen Oosterboer en moeder Doortje Kramer met een oplossing: in de buurtkamer naast de school zouden zij zelf wel een gratis kerstdiner voor de niet welkome kinderen organiseren.

Verklaring van de school

Het AD heeft contact met basisschool De Wateringe opgenomen. In een verklaring geven ze aan bij hun standpunt te blijven, maar de zeven leerlingen alsnog toe te laten bij het kerstdiner.

Hoe denk jij hierover?

Hoe denk jij over deze situatie? Vind jij het ook zo erg dat de kinderen niet mee mochten eten, of snap jij ook de school wel? We zijn heel benieuwd naar jullie mening! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Monique -

Ik vind het niet kunnen omdat de kinderen er sowieso niets aan kunnen doen als hun ouders de bijdrage niet betalen! En of die dan uit principe niet betaald wordt omdat ze het allemaal maar onzin vinden (die heb je er ook tussen!) of omdat het geld er gewoonweg niet is: de kinderen moeten allemaal mee kunnen doen met alles! Gelukkig mogen de 7 kinderen alsnog meedoen aan het kerstdiner maar hopelijk denkt de school voortaan beter na voordat ze dergelijke maatregelen neemt of er mee dreigt, want dit is voor kinderen heel erg heftig en zeker in kersttijd hoort dat niet te gebeuren!

caroline -

vindt t belachelijk kerst is voor iedereen en zeker op een school, die moeten t goede voorbeeld geven t is niet voor niks een vrijwillige!!! bijdrage ouders moeten ook al zelf iets van eten maken voor t kerst diner dus die leveren echt wel hun bijdrage ouders die t niet kunnen betalen voelen zich vaak al schuldig dat ze niet alles kunnen doen met hun kinderen omdat t financieel (om wat voor reden ook) niet toelaat .

marlies -

De ouders zullen wel een hele goede reden hebben, en zich waarschijnlijk kapot schamen, dat zij niet KUNNEN betalen! En de kinderen, moeten ZIJ daaronder lijden?? Met Kerst nog wel, kom op…. dat kun je als school niet maken, om kinderen buiten te sluiten!

Reageer ook