fb
Damespraatjes Damespraatjes

Review: Möller’s Omega-3 zuivere visolie

Als jonge vrouw met twee jonge kinderen, een bedrijf, een opleiding en een sociaal leven, moet ik altijd goed op mijn gezondheid letten. Weinig alcohol, gezonde voeding en op tijd naar bed: ik doe er alles aan om mijn weerstand hoog te houden. Toch is dat soms lastig en met jonge kinderen die naar de crèche gaan (en daar van alles oppikken), voel ik me regelmatig niet helemaal fit en ben ik vaak wat warrig in mijn hoofd. Mijn lichaam en brein kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken en om deze reden ben ik recent gestart met het nemen van Möller’s Omega-3 zuivere visolie. Hier deel ik mijn ervaring!

Waarom Omega-3 visolie?

Je hebt waarschijnlijk wel gehoord dat omega-3 vetzuren gezond zijn. En dat klopt! Het is niet voor niets dat het Voedingscentrum adviseert één keer per week vette vis, zoals zalm of haring te eten. Dit zou een positief effect op het hart en de bloedvaten en de bloeddruk. Ook is het een belangrijke voedingsstof tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding. Omega-3 is van belang bij de ontwikkeling van de hersenen en het netvlies van het kind. Mogelijk helpen omega-3 vetzuren bij slecht leergedrag, depressiviteit en dementie. Tot slot is docosahexaeenzuur (afgekort: DHA), één van de visvetzuren, nodig voor een normale hersenfunctie en gezichtsvermogen.

Ben jij geen groot viseter, dan kan het verstandig zijn om deze omega-3 vetzuren op een andere manier binnen te krijgen. Zo vind je het bijvoorbeeld in margarine, walnoten en lijnzaad. Veel mensen vinden het gebruiken van een visolie supplement prettiger.

Wat maakt Möller’s Omega-3 zuivere visolie zo uniek?

In restaurants zijn we er dol op, maar thuis eten wij nauwelijks vis en vlees. Om wél aan onze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid omega-3 te komen, gebruiken wij daarom Möller’s Omega-3. Dit is niet zomaar een omega-3 visolie, maar het is levertraan gemaakt van Arctische kabeljauw.

Levertraan wordt door een uniek stoomproces geproduceerd, waardoor olie van de hoogste kwaliteit verkregen wordt. De verse kabeljauwlever wordt op lage temperatuur gestoomd, waardoor zeer hoogwaardige olie afgescheiden wordt. Door dit proces kan een uitzonderlijk hoog gehalte omega-3 (DHA en EPA) gegarandeerd worden én blijft de natuurlijke vorm van de omega-3 vetzuren behouden. Waar bij andere processen de aanwezige vitamines verloren gaan, zijn vitamine A en D nog steeds van nature aanwezig in Möller’s Omega-3.

Vitamine A en d zijn belangrijk voor zowel volwassenen als kinderen en het is goed voor de. hersenen, het hart, de weerstand, de huid, de ogen en de algehele gezondheid.

Welke smaken zijn er en hoe smaken ze?

Ik hoorde je denken bij het woordje ‘levertraan’. En dat begrijp ik! Er gaan best wat horrorverhalen rond over de smaak van levertraan. Bij Möller’s Omega-3 hoef je je hier echter geen zorgen over te maken. Doordat de olie door een uniek stoomproces wordt afgescheiden, heeft het product een goede smaak. Möller’s Omega-3 is verkrijgbaar in drie smaken: naturel heeft een natuurlijke vissmaak, citroen een frisse citroensmaak en tutti frutti een lekkere fruitsmaak. Enkel een natuurlijk aroma wordt gebruikt, er zijn geen suikers of zoetstoffen toegevoegd.

De smaak is zo goed, dat Möller’s Omega-3 is bekroond voor uitzonderlijk goede smaak met de Superior Taste Award. Geen levertraan zoals je hem vroeger van je oma kreeg dus!

Hoe gebruik je het?

De olie is gemakkelijk met een lepel in te nemen, slechts één dessertlepel (5 milliliter) per dag is voldoende. Je kan dit direct opeten, maar je kunt het ook door de yoghurt, pap of een lekkere smoothie mengen.

Voor wie is het?

Möller’s Omega-3 wordt aanbevolen voor kinderen vanaf 3 jaar en volwassenen, voor het hele gezin dus! Ook aanbevolen tijdens zwangerschap en bij borstvoeding.

Mijn ervaring 

Ik ben echt heel tevreden met het product! Zoals ik al schreef zijn wij geen grote vis eters en vroeg ik mij dus af of ik wel voldoende gezonde Omega-3 vetzuren binnenkreeg. Door het dagelijks nemen van deze olie, weet ik zeker dat wij goedzitten!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Pamela -

Ik vind het een pluspunt dat er alleen natuurlijk aroma wordt gebruikt en er geen suikers of zoetstoffen worden toegevoegd.

Dory Jager -

Buiten dat dat het gezond is, ben ik benieuwd of het echt beter smaakt dan de levertraan die ik vroeger kreeg.

Reageer ook