fb
Damespraatjes Damespraatjes

Renske: ‘Sinds mijn man mij verliet functioneer ik niet op mijn werk’

scheiding functioneren werk

Dagenlang lag Renske op bed. Huilend. Dat haar man haar van de een op de andere dag zomaar verliet, kon ze niet aan. “Barend kwam thuis van het werk, zette zijn tas, neer en vroeg me om te gaan zitten. Hij wilde even praten.” Nou was dat niet raar, Renske en Barend praatten wel vaker. Maar toen hij de woorden ‘ik hou niet meer van jou’ uitsprak, voelde Renske de grond onder haar voeten verdwijnen. De scheiding hakt er goed in, zo erg dat Renske grove fouten op haar werk maakt en haar werkgever haar een officiële waarschuwing heeft gegeven. “Ik kan me gewoon niet meer concentreren, ik ben er zo stuk van.”

Het huwelijk van Renske en Barend was goed. Kinderloos, maar dat vonden ze allebei geen probleem, omdat ze genoeg aan elkaar hadden. “Barend is de liefde van mijn leven. Of nou ja, was. We leerden elkaar kennen tijdens een singlereis naar Turkije. We hadden vanaf het moment dat we elkaar zagen een onwijze klik en trokken de hele vakantie met elkaar op.” Alles klopte en toen ze terug in Nederland waren, woonden ze binnen een paar maanden samen. “In Amsterdam vonden we een geweldige etage en ons leven was een groot feest. We spraken af met vrienden, gingen naar de film, aten regelmatig buiten de deur en bezochten concerten. We hadden eigen vrienden en vriendinnen en groepen die elkaar overlapten.”

Relatie dip

Natuurlijk ging het wel eens een periode wat minder, maar daar kwamen Renske en Barend wel weer uit. “Ik werd een paar jaar geleden verliefd en Barend was zo lief om een stapje naar achteren te doen zodat ik kon uitzoeken wat ik wilde. Alleen daardoor al was ik eruit: ik zou altijd bij Barend blijven.” Waar het bij haar man is misgegaan, weet Renske niet. Ze heeft nooit iets gemerkt van zijn ontevredenheid. Zijn vertrek kwam echt als een donderslag bij heldere hemel. “Plompverloren zei hij dat hij niet meer van me hield. Dat de koek op was en dat hij bij een vriend zolang kon intrekken. Ik vroeg hem wat ik verkeerd had gedaan.” Volgens Barend had Renske niets fout gedaan, het lag aan hem. Hij wilde zijn vrijheid terug.

Ik ga kapot

Wat Renske het alle moeilijkste vindt, is dat ze niet weet wat de reden van Barends vertrek is. “Een dag nadat hij vertelde dat hij wilde vertrekken, sliep hij op de bank en de volgende dag was hij weg. Zonder iets te zeggen. Op mijn appjes en telefoontjes reageert hij niet. Hij is gewoon pats boem vertrokken uit mijn leven. Ik ga kapot aan zijn vertrek. Ik ben in korte tijd tien kilo afgevallen omdat ik geen hap meer door mijn keel krijg.” Erger dan haar gewichtsverlies is dat ze kampt met concentratieproblemen. Zo erg dat ze grove fouten op haar werk maakt. “Ik ben er gewoon niet met mijn hoofd bij, de gedachten exploderen in mijn hoofd en ik kan alleen maar aan Barend denken.”

Snotterend bij haar baas

De brieven die ze voor haar manager moet schrijven, wemelen al weken van de fouten. Renske heeft geen idee, tot haar werkgever haar bij zich roept. “Hij vroeg me wat er in godsnaam aan de hand was. Waarom ik zoveel fouten maakte. Of ik wel wist dat zijn klanten er opmerkingen over maakten en hem niet serieus namen. Ik wist niet waarover hij het had.” Aan zijn bureau barst Renske in huilen uit. Snotterend vertelt ze hem wat er aan de hand is en met een trillende hand pakt ze het bekertje water aan dat haar baas voor haar heeft gehaald. “Zo gênant en onprofessioneel! Ik schaamde me echt vreselijk dat ik zo brak. Maar ik kon niet meer.”

Officiële waarschuwing

De officiële waarschuwing die ze krijgt, zorgt ervoor dat ze zich nog beroerder voelt. “De druk is torenhoog en ik overweeg om me ziek te melden, maar dan vrees ik voor mijn baan. Ik heb een jaarcontract en denk niet dat het verstandig is om me nu ziek te melden terwijl mijn manager weet wat er aan schort. Anderzijds functioneer ik zo beroerd en voel ik me slap en verdrietig, dat ik me afvraag wat wijsheid is. Ik weet me echt geen raad. Ik wil me weer zo graag goed voelen, genieten van het leven, maar zonder Barend is alle glans verdwenen.

Wat raad jij Renske aan? Is ziekmelden een goed idee? Of moet ze gewoon blijven werken zodat ze in elk geval afleiding heeft? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

6 reacties

Kim de Jongh -

Wat een heftig verhaal! Dit heb ik zelf helaas ook meegemaakt. Ik merkte dat ook in mijn werk, ben naar een psych gegaan en toen ziek geworden. Om zo weer uit de dip omhoog te kunnen. Met mediation zijn we er financieel uitgekomen en heb ik mijn spaargeld kunnen houden. En juist door mediation ben ik erna emotioneel ook los gekomen van hem. Hij heeft me ook nooit verteld waarom! Dat is zo heftig, ik snap je helemaal. Maar wat mij heeft geholpen is dat ik altijd voor mijzelf koos erna. En ik ben nu alweer 8 jaar veel gelukkiger met een eerlijke man (mijn ex was gewoon aan het vreemdgaan, daarom dacht hij echt dat het voorbij was want gevoelens voor een ander kwam ik achter. Hij loog want trok bij haar in Ipv z’n ouders). Deze man heeft ook dit meegemaakt dus dat was al fijn dat je elkaar begrijpt. Hij past veel beter bij me!! Ik gun jou ook een nieuw begin waarin je jezelf nog beter leert kennen

sandra -

Dank jullie wel voor het doorgeven dat de naam niet klopte. De naam van Renske/Nicole is niet haar echte naam en bij het aanpassen hadden we een foutje gemaakt. Liefs van Sandra van Damespraatjes

Sabine -

Dit zijn verzonnen verhaaltjes, en tja, de schrijver haalt er wel eens een paar door elkaar, zo blijkt….

Natasja -

Raar Renske is verlaten maar wie is Nicole is dat een fout?

Michelle -

Haha ik dacht exact hetzelfde!

Joris -

“Volgens Barend had Nicole niets fout gedaan, het lag aan hem.”

Wie is Nicole opeens en wat is de relatie met Renske?

Reageer ook