fb
Damespraatjes Damespraatjes

Rebecca Heuvelmans, Gesprek met mezelf

Het papier was weer eens leeg. De cursor knipperde zenuwachtig, wachtend totdat ik eindelijk een woord zou opschrijven. Een uur was weer voorbijgegaan zonder dat ik ook maar iets had uitgevoerd. Gefrustreerd en compleet inspiratieloos, opende ik mijn grote vriend Youtube maar weer eens en keek het hele uur naar filmpjes van “dieren-die-schattig-doen”. Rond 11 uur bedacht ik me dat er nog Aardrijkskunde te doen was, dus ik vulde een paar random kaartnamen in en ging verder met het kijken naar pandababy’s die moesten niezen.
Na een dag “hard werken”, kroop ik mijn bed in. Met de warme dekens tot over mijn kin en wollige bedsokken over mijn broek, kon niks me weerhouden van een goede, warme nacht slaap. En toch voelde ik weer die koude, schrikachtige rilling over mijn rug. Blijkbaar wilde mijn brein weer eens wat zeggen.
“Jij doet ook echt niks zinnigs met je leven.”
“Hoe bedoel je? Mijn huiswerk is af en ik deed een poging tot schrijven, ik heb aardig mijn best gedaan vandaag?”
“Mens, ik weet toch dat je wist dat dit ging uitlopenop een nieuwe Youtube-sessie.”
“Kan ik er wat aan doen dat ik inspiratieloos ben.”
“Inspiratieloos noem je dat, ik noem dat een gebrek aan levenservaring. Je wordt wakker, eet, gaat naar school, eet wat meer, doet wat huiswerk, pakt je laptop en kijkt Youtube. Vind je het gek dat je over niks interessants kan schrijven!”
“Maar heb je die puppy’s dan niet gezien, ze waren zo schattig en fluffig.”
“Ja, vooral die kleine met zn…Nee, focus. Rebecca, ik snap dat je pas 16 bent, maar hé, jij bent hier degene die grootse dingen wilde doen. En om iets te bereiken moet je misschien eerst eens wat uitvoeren. Gewoon een suggestie.”
“Ik word toch verplicht om dingen te doen die me niet boeien. Heb ik erom gevraagd dat ik vastzit in dit systeem. Ik heb er niet om gevraagd dat…”
“Jup, en nu hou je dat riedeltje over hoe het leven in elkaar zit…”
“…Ik naar school moet, ga studeren, ga werken voor een te laag inkomen, verliefd wordt, zwanger raak, thuis blijf, mijn man vervolgens een midlife crisis kweekt en dat ik vervolgens sterf. En wat ik nog een enger idee vind dan sterven, is sterven en onbelangrijk zijn geweest.”
“Harde woorden. Maar als dat is hoe je denkt dat je leven er uit gaat zien…”
“Weet…”
“Al helemaal als je zeker weet dat dit je leven wordt. Waarom zit je hier dan je tijd te verdoen met schattige puppy’s te bekijken en doe iets met je leven. Wees belangrijk, wees een interessant persoon. Als dat is wat je denkt dat je gelukkig kan maken, doe er dan verdomme iets aan.”
“Hoe?”
“Moet ik dan alles bedenken!”
“Nouja, je bent mijn brein, dus in principe wel ja.”
“Goed, dan is dit mijn oplossing: heb eens wat lef! Hou op met zeiken en begin gewoon. Geef niet op omdat je denkt dat je toch niet goed genoeg bent. Als je nooit begint zal je je nooit verbeteren. Goed, en kunnen we nu eindelijk eens gaan slapen, ik word moe van al dat gezeik aan mijn kop.”
“Jij bent degene die mij altijd een preek wil geven!”
“Goed, ik ben wel even klaar met dat gepreek voor de nacht. We denken morgen wel na over wat we gaan doen met dat gebrek aan een interessant leven. Welterusten.”
Mijn brein had gelijk. Dit gepieker was nergens goed voor, als ik vervolgens niks met die info ging doen. Ik kon niet belangrijk worden zonder actie te ondernemen, het was tijd voor een nieuwe, productievere ik. Iemand die zijn leven ging leiden, en niet iemand wiens leven geleefd werd.
“Kan je alsjeblieft je bek houden, ik probeer hier te slapen.”
“Sorry…”

De volgende ochtend wist ik dat er iets moest gebeuren. Ik kon niet niks blijven doen omdat ik te bang was om gewoon eens iets te proberen. Ik was klaar met wakker liggen ’s nachts vanwege de angst dat ik niet belangrijk ben voor deze wereld. Dus ik pakte mijn laptop, nestelde me terug in mijn bed en opende Word. Zonder na te denken of het wel goed genoeg was wat ik opschreef, begon ik te typen. Eindelijk deed ik wat ik altijd al wilde doen. Eindelijk ging ik dingen creëren en iets achterlaten op deze wereld. Eindelijk had ik het lef om de persoon te worden die ik wilde zijn.

Breng hieronder je stem uit of ga nog even terug naar de andere verhalen.

[formidable id=203]

 4+1 gratis speelgoed

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Eva -

Super leuk rebecca!!

Reageer ook