Heimwee naar je vakantie? Dan is deze Italiaanse burger van Nina echt iets voor jou: super lekker door de rucola-mayonaise en mozzarella.
Voor 2 personen:
Voor de burgers:
- 200 gram rundergehakt
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 ei
- 1 theelepel worcestersaus
- kwart theelepel chilipoeder
- halve theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel oregano
- Snufje zout en peper
Voor de rucola-mayonaise:
- flinke hand rucola
- 3 eetlepels mayonaise
- scheutje olijfolie
- scheutje citroensap
- peper en zout
Verder nodig:
- 2 Italiaanse bollen
- 1 bol buffelmozzarella, in plakjes
- 1 tomaat, in schijfjes
- 1/2 rode ui in ringen
- handje rucola
- paar blaadjes verse basilicum
Snijd de rucola heel fijn of hak fijn met de keukenmachine. Meng dit door de mayonaise samen met de citroensap en olijfolie. Maak op smaak met peper en zout. Zet de rucola-mayonaise even in de koelkast. Meng alle ingrediënten voor de burgers door elkaar, kneed goed en vorm er 2 flinke of 4 kleinere hamburgers van. Bak deze hamburger ongeveer 15 minuten in olijfolie, keer af en toe om. Leg op het laatste een paar plakjes mozzarella op de hamburgers en bak even mee zodat het opwarmt en een beetje smelt. Rooster de broodjes ondertussen en zet alles gesneden klaar. Leg het broodje open en verdeel er wat rucola over. Leg daar de hamburger met mozzarella op als deze gaar en gebakken is. Verdeel daar de tomaat, ui en basilicum over. Schep er een flinke dot rucolamayo op en voila! Een heerlijk maaltje, lekker met salade of eventueel frites.
Nina Stroo is 24 jaar en sinds kort afgestudeerd als cultureel erfgoed specialist. Ze is gek op reisjes maken, eten, koken en shoppen. Naast al het eten, koken en winkelen houdt Nina hier ook dagelijks een blog over bij, Nina Dinners. Nina houdt ons elke 2 weken op de hoogte van haar culinaire ervaringen. Heerlijke recepten, snelle maaltjes en leuke tripjes; Nina schrijft over alles op het gebied van eten! Want more? Check www.ninadinners.nl