fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mijn zwager heeft zichzelf met Kerst uitgenodigd en nu zijn mijn dochters boos

zwager kerst kinderen

Met Kerst hoort niemand alleen te zitten. Dat staat voor Carla als een paal boven water. Dus toen haar zwager Carlo haar vroeg of hij met Kerst mocht aanschuiven, aarzelde ze geen moment. “Maar mijn meiden willen het niet, ze vinden hun oom een fout type. ‘Als hij komt, komen wij niet’.”

Carla weet zich geen raad en heeft geen idee hoe ze dit alles moet terugdraaien of in goede banen moet leiden. “Carlo is de broer van mijn man Janus en sinds een paar jaar is hij single. Hij is nooit getrouwd, maar had wel een aantal lange relaties van een paar jaar. Toen Nelleke, zijn laatste ex, erachter kwam dat hij vreemdging was het klaar. Ze kwam er achter dat hij al tijden een relatie met het meisje uit de kantine had. Ja, meisje, het kind was geloof ik vijftien jaar jonger dan Carlo.” Nelleke bedacht zich geen moment, zette alle spullen van Carlo op straat en vroeg haar sleutel terug.

Hij maakt graag lichamelijk contact

“De relatie met het kantinemeisje strandde vrij snel na de breuk met Nelleke en sindsdien is hij single maar heeft dates bij de vleet. Het nare is dat hij met meiden scharrelt die net zo oud zijn als onze twee dochters en dat voelt toch een beetje raar. Een man van bijna vijftig die afspreekt met vrouwen tussen de 23 en 25 jaar is niet helemaal normaal toch? Bovendien maakt Carlo graag lichamelijk contact met vrouwen en raakt ze het liefst aan. Metoo lijkt volledig aan mijn zwager voorbij te zijn gegaan. Hij kijkt soms ook wel naar mijn dochters, maar die zijn gelukkig niet op hun mondje gevallen en hebben gelijk gezegd dat ze daar niet van zijn gediend. Sindsdien gedraagt hij zich wel anders, maar zij kunnen hem niet meer luchten of zien….”

Ik zeg, joh, schuif aan!

Normaal gesproken kan Carla het allemaal handelen en het goed vinden met Carlo. “Hij is al zo lang mijn zwager en zo nu en dan vind ik het ook een bla bla-figuur, maar het is een man met zijn hart op de juiste plek. Toen ik hem vorige week tegenkwam in het centrum ben ik een kop koffie met hem gaan drinken en hebben we bijgekletst. Hij vertelde dat hij op zoek was naar een leuke vriendin omdat hij het gescharrel met verschillende vrouwen een beetje zat wordt. Maar ook dat hij juist omdat de relaties vrijblijvend zijn op zoek is naar meer vastigheid. Een vriendin met wie hij leuke dingen kan doen. Kerst vieren bijvoorbeeld.” Voordat ze het in de gaten heeft antwoordt ze bevestigend als hij zichzelf uitnodigt voor het kerstdiner. “Hij was zo blij en zei dat hij er naar uitkijkt.”

Mijn dochters zijn woest

Janus vindt het prima dat zijn broer aanschuift. “Janus keurt het date-gedrag van zijn broer niet goed, maar ziet net als ik het goede in hem.” Als Carla het haar dochters mededeelt, breekt de hel los. “Ik was helemaal verbaasd over hun reactie. Allebei, in koor bijna, zeiden ze: ‘Wat? Carlo komt? Prima, maar dan kom ik niet’. In eerste instantie dacht ik dat ze een grapje maakten, maar ze waren bloedserieus. Ik pruttelde nog dat het zielig was om alleen met Kerst te zijn, het hielp allemaal niks. Mijn dochters waren vastbesloten en woest. Hoe ik het in mijn hoofd haalde om ‘die viezerik’ met Kerst aan tafel te laten zitten. Sinds die aanvaring hebben we het er niet meer overgehad, maar ik kan aan niets anders denken.”

Hoe leg ik dat nou weer uit?

Want Carla moet een beslissing nemen en daar heeft ze slapeloze nachten van. Hoe gaat ze haar zwager zeggen dat haar dochters het niet zien zitten om met hem aan tafel te zitten?  Wat moet ze antwoorden als hij naar de reden vraagt? “Het is alsof ik in een slechte film ben beland. Ik wil niemand voor het hoofd stoten, ik wil geen Kerst zonder mijn dochters, maar vind de gedachte dat Carlo met Kerst alleen zit lastig. Voor Janus is het geen issue: hij vindt dat onze meiden zich niet zo moeten aanstellen en dat Carlo is veranderd. Nu weet ik helemaal niet meer wat ik moet doen. Ik heb ‘ja-gezegd’ tegen Carlo en nu moet ik hem bellen en zeggen: ‘of nee, toch niet, Carlo, het komt niet zo goed uit’. Dat kan toch niet!”

Wat een nachtmerrie

Ze heeft nog een paar weken de tijd om de boel te redden. “Wat moet ik nou? Met boodschappen doen reken ik Carlo toch maar mee want stel je voor dat de meiden zich toch bedenken? Wat een nachtmerrie is dit, daar zit je toch helemaal niet op te wachten zo vlak voor Kerst?”

Oei! Wat raad jij Carla aan? Vind je dat ze gelijk heeft dat niemand met Kerst alleen mag zijn, dus ook een zwager die dol is op jonge vrouwen niet? Of vind je dat Carla haar gezin moet beschermen en Carlo lekker een andere keer uitnodigen als haar dochters er niet zijn. Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Nicole Michalou via Pexels
Al eerder hebben wij dit artikel op Damespraatjes geplaatst

Luna ziet op tegen de feestdagen: “Twee kerstdiners bij ons thuis en niemand die mij helpt”

opzien tegen de kerst

Het is bijna zover: kerstmis! Zelf kijk ik enorm uit naar de gezelligheid, lekkere etentjes en de warme sfeer in huis. Bij Luna is dat wel anders; zij ziet er juist als een berg tegenop. Elk jaar komt zowel haar eigen familie als haar schoonfamilie eten en laten haar achteraf in de zooi achter. Ze is het helemaal zat en is benieuwd of andere vrouwen hier ervaring mee hebben. Verder lezen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

7 reacties

omk -

Joris, ga aub een clubje oprichten van mensen die vrouwenwebsites uitpluizen op zoek naar reposts. Of een subreddit, die zijn daar ook heel fanatiek mee.

Joris -

Goh, dit had de “geïnterviewde” vast niet verwacht, of wel?

Sanderien van Mul -

‘… een man met zijn hart op de juiste plek.’ Ik vraag me toch echt af wat het gemiddelde intelligentieniveau is van de dames die in deze praatjes figureren. Deze engerd is een overspelige viezerik die met jonge meisjes aanrommelt en bovendien naar je eigen dochters kijkt! Bovendien vind je dat wel allemaal prima want hihi je dochters hebben er zelf iets van gezegd en toen werd het minder haha. Ben je nu helemaal van de pot gerukt? Je komt niet eens op voor je eigen dochters en je wil je vieze zwager DIE OP JE EIGEN DOCHTERS GEILT WAARTEGEN JE HEN NIET BESCHERMT vrolijk aan de kersttafel uitnodigen, en nu ben je overstuur dat het niet kan en weet je niet wat je moet doen?

Oh, en kom ook eens niet aankakken met dat verschrikkelijke ‘met Kerst mag niemand alleen zijn’. Ik kots van dat stupide cliché. De overige 364 dagen van het jaar mag je verrekken, maar met Kerst, oooh aah, mag je niet alleen zijn, en dan nodig je je vieze geilbak van een zwager uit en wals je over de grenzen van je dochters heen. Volkomen gestoord!

Joris -

De teneur van de recente reacties is niet heel anders dan bij de vorige publicatie van dit verhaal over ome Carlo. Zie https://web.archive.org/web/20230601232154/https://damespraatjes.nl/mijn-zwager-heeft-zichzelf-met-kerst-uitgenodigd-en-nu-zijn-mijn-dochters-boos/ voor eerdere meningen en suggesties.

Bianca -

Ben ik dan de enige die het volstrekt belachelijk vind dat deze man nog welkom is aan het kerstdiner wanneer hij naar zijn nichtjes heeft zitten loeren tot het punt dat ze hem erop aan hebben moeten spreken? Dat vaders er totaal geen moeite mee heeft dat zijn broer van vijftig zich eens lekker zit te vergapen aan zijn kinderen? Zijn relaties verdienen inderdaad geen schoonheidsprijs, maar 23/25 is nog steeds wel volwassen en zou voor mij ook niet voldoende reden zijn om iemand uit huis te verbannen. Maar daar gaat het ook helemaal niet om. Het gaat erom dat je dochters op een totaal ongepastse manier benadert zijn door hun oom, en dat ze dan niet gezellig kerst willen vieren met zo iemand. Als je dat als ouders niet begrijpt en je slaat gewoon lekker boodschapjes in want ze moeten zich niet zo aanstellen, wen er dan alvast maar aan dat je je kinderen niet ziet met kerst.

Francisca -

Zwager op de andere kerstdag,iedereen blij!

Oma Inkie -

Kerst heeft 2 dagen. De enige oplossing is . De dochters bijv 1e kerstdag en de 2e dan de broer van haar man.
Ik begrijp de weerstand van die meiden wel voor wat betreft het date-gedrag van hun oom met jonge meiden.

Reageer ook