fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mijn man wil maar 2 keer per week onder de douche. Wat kan ik doen?

man wil niet onder de douche

Ik heb een probleem en ik weet niet goed wat ik ermee aan moet. Ik durf het met mijn vriendinnen niet te bespreken omdat ik me ervoor schaam. Mijn man wil niet vaker dan twee keer in de week onder de douche. Ik vind dat veel te weinig.

De dagen dat ie heeft gedoucht, vind ik hem aantrekkelijk, maar de dagen erna niet. Hij ruikt naar zweet en ziet er slonzig uit. Ook moet ik ‘m naar de kapper sleuren, hij heeft er een hekel aan. Toen ik hem twintig jaar geleden leerde kennen, was het een frisse jonge gast maar nu lijkt het wel een oude kerel. We hebben er steeds vaker ruzie over. Zin om te vrijen met hem heb ik al heel lang niet meer en dat komt onze relatie niet ten goede. Laatst begon mijn moeder er zelfs over dat hij zichzelf verwaarloost. Ik schaamde me kapot.

Wat kan ik het beste doen? Groetjes, Jorien.

Lieve Jorien,

Ik kan me voorstellen dat je het lastig vindt dat je man zijn persoonlijke hygiene niet zo nauw neemt. Zeker als je dat zelf wel doet en er waarde aan hecht dat mensen in je omgeving dat ook doen. Hoe vaak moet een mens douchen? De meningen zijn erover verdeeld. De een zegt dat een tot twee keer in de week voldoende is, de ander zegt: neem dagelijks een douche. Als je elke dag onder de douche staat, ruik je in elk geval frisser. Het advies is wel: blijf er niet te lang onder staan en zet de kraan niet te heet. Dat vindt je huid niet prettig.

Washandje

Je kunt je wassen met een huidvriendelijke zeep, maar goed afspoelen is ook voldoende om nare luchtjes te doen verdwijnen. Tegenstanders van dagelijks douchen zijn van mening dat het een aanslag voor je huid is en volstrekt onnodig. Vroeger hadden mensen geen douche. Dat klopt, maar de overleveringen vertellen vaak dat die mensen dan ook niet heel fris roken. Later wasten mensen zich met een washandje en koud water van top tot teen.

Praat met je man

Om te beginnen denk ik je er met je man over moet praten. Vraag waarom hij zo weinig douchet, waarom het voor hem niet belangrijk is. Leg hem uit dat het voor jou wel belangrijk is dat hij fris ruikt. Vertel wat het met je doet. Dat je hem minder aantrekkelijk vindt, je geen zin in seks hebt en dat je je schaamt voor hem. Ik denk dat als je het gesprek aangaat er duidelijkheid komt. Misschien is hij ongelukkig. Speelt er van alles op zijn werk. Geef hem de ruimte dat te vertellen. Als hij nog steeds niet onder de douche wil, kun je hem voorstellen om zich dan in elk geval dagelijks met een washandje goed te wassen, een deodorant te gebruiken en een luchtje te dragen.

Ik hoop dat jullie er samen uitkomen. Zet m op! Liefs, Vera

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Reageer ook