fb
Damespraatjes Damespraatjes

‘Lesje’ op Olympisch niveau

Mijn jongste ‘sistalove’ roept het al dagen door het huis: ‘Het is de warmste maart ooit, ik moet snel een nieuwe bikini bestellen!’. Ik lach het weg en zeg ‘Lief zusje, het is toch nog veel te koud om te gaan zwemmen, dat wordt nog wel een paar weken wachten’. Ook al ben ik gek op dit weer, en heb ik stiekem al even in mijn bikini in de tuin gelegen, hoop ik toch dat het échte we-rennen-en-public-in-onze-bikini-rond-weer nog even op zich laat wachten. Waarom? Mijn lichaam is er in de verste verte nog niet klaar voor!

Blubberende buik, dikke benen en muffintops die boven je bikinibroekje uitkomen… Aan de grote opkomst in mijn sportschool zie ik dat ik niet de enige ben met dat probleem. Voor de komende weken staat er (voor mijn doen) een streng dieet op het schema: niet snoepen, snacken of snaaien, geen frisdranken, veel minder koolhydraten en nog maar één dag per week alcohol (dat is errrrrrrg knap voor een studente!). Natuurlijk zal alleen gezonder eten mij niet het lichaam van lingeriemodel brengen, ik ga lekker door met sporten. Deze week heb ik weer een nieuwe workout geprobeerd: BodyAttack. Om dit artikel alvast kort samen te vatten… Living hell.

Dinsdag kom ik aan bij de sportschool voor mijn vaste uurtje BodyCombat. “Hoi lieve baliemedewerkster, alles goed?” “Ja hoor Mara, alles goed! Wat kom je vandaag trainen?” “Ik kom vandaag weer lekker knallen bij de BodyCombat.” Zeg ik vol trots. “Helaas Mara, de Combat gaat vandaag niet door… We doen een lesje (ja, ze zei LESJE) BodyAttack, ook hartstikke leuk en goed voor je.” “Ach ja, ik ben hier nu toch… ik doe dat lesje wel even mee.”

Daar had ik na 15 minuten dus al spijt van. Om even het beeld te schetsen wat ik op dat moment vanuit mijn inmiddels bijna niet meer te openen ogen zag: 10 knalrode, bezweette fanatiekelingen die zich ook in het ‘lesje’ hebben laten praten, 1 hyperactieve, blonde instructrice en last but not least: mezelf als een soort zwetende tomaat in de spiegel. De details zal ik je besparen. HOE DURVEN ZE DIT EEN ‘LESJE’ TE NOEMEN?!

However, het squatten, jumping jacken en opdrukken is wel ontzettend goed voor je en ik zet dus keihard door. Het enthousiasme van de lerares sleept me door nog een extra half uur van knieheffen, planken en gekke sprongen heen en heb aan het einde van de workout het gevoel alsof ik een 72 uur durende bevalling heb gehad. Althans, ik kan me voorstellen dat het zo voelt.

De volgende ochtend word ik wakker met spierpijn in mijn kuiten, billen, buik en nog meer spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had. Ondanks dat dit ‘lesje’ meer als een olympische training voelde, heb ik absoluut een gevoel van voldoening en kijk ik met weer nét een beetje meer positiviteit uit naar de zomer.

Volgende week Sh’Bam. Is dit net zo moeilijk als dat het klinkt of wordt deze dansworkout een grotere favoriet dan het door mij zo geliefde Zumba? Lees het in mijn volgende column!

 

Mara Blikslager Damespraatjes
Mara Blikslager
Redacteur Damespraatjes
@MaraBlikslager 

Mara Blikslager (19 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Mediastad Hilversum maar heeft ook een grote liefde voor onze, iets chaotischere, hoofdstad: Amsterdam. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Giselle Ecury -

Lekker knallen, Mara, ik zie het helemaal voor me.
Maar: je kunt het! Geef alleen ook wat aandacht aan wat stretchoefeningen na afloop. Hoort bij het lesje! Spierpijn hoeft echt niet, terwijl je toch hard gewerkt hebt. (zei de oud-fitnessinstructeur).

Sylvia -

Haha, ik heb begrepen dat Sh’bam de zware variant is van Zumba, so be prepared 😉 Ik houd het zelf liever bij fitness; twee keer in de week ’s ochtends in alle vroegte op de loopband zonder al te veel anderen om je heen, heerlijk 🙂

Reageer ook