fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jorinde viert kerst met haar ex: “We kunnen elkaar wel schieten”

ex met kerst

Kerst vier je samen met de mensen waar je het meeste van houdt. Zelf spendeer ik hem dit jaar met mijn eigen gezin. Lekker koken, foute kerstfilms kijken en bovenal genieten van het samenzijn. Maar hoe vier je de feestdagen als je een paar maanden geleden bent gescheiden, maar jullie kind wél graag samen kerst viert? Jorinde en haar ex-man Flip doen het. Ze vertelt hier haar verhaal. 

Stekker eruit

In januari, de dag na de kerstvakantie, besloten Flip en Jorinde dat het tijd was om de stekken uit hun huwelijk te trekken. “Al jaren ging het niet zoals het hoort en tijdens deze vakantie bereikten onze ruzies een hoogtepunt. De hele vakantie sliep Flip op de bank en ik op ‘onze’ slaapkamer. Het vele samenzijn die twee vrije weken deed ons huwelijk de das om.”

Papa niet meer thuis

Veel verdriet en ruzie om alles, zo zou Jorinde de scheiding omschrijven. “Scheidingen zijn nooit leuk, dus deze ook niet. Des te meer omdat we een dochtertje van vijf hebben, Lot. Zij snapte een beetje wat er gebeurde, maar natuurlijk nog niet heel erg goed. De eerste maanden vroeg ze elke avond hoe laat papa thuis zou komen. Elke keer moest ik haar uitleggen dat papa niet meer bij ons woonde en dat ze hem in het weekend weer zou zien. Vooral haar verdriet deed mij veel pijn.”

Control freak

De relatie tussen Jorinde en Flip is er sinds de scheiding niet beter op geworden. “We kunnen elkaar wel schieten, nog evenveel als toen we nog onder één dak woonden. We irriteren ons nog steeds heel erg aan elkaar. Ik vind het bijvoorbeeld vervelend dat hij standaard een half uur te laat is als we een afspraak hebben. Hij vindt mij een control freak die over alles de baas speelt. Ik vraag me af of dat ooit beter wordt…”

Belangrijke momenten

Ondanks hun onderlinge irritaties, lukt het Flip en Jorinde wel om er op belangrijke momenten te zijn voor Lot. “Zo vierden we samen haar verjaardag, gingen we afgelopen zomer een weekend samen naar Vlieland en vieren we de kerstdagen samen. We doen er op deze momenten alles aan om onze irritaties opzij te zetten en het gezellig te maken met Lot.”

Toekomst 

Jorinde merkt dat Lot de momenten als gezin heerlijk vindt. “Soms twijfel ik zelfs of we het niet toch weer moeten proberen samen. Maar goed, ik zie ook wel in dat dit Flip en mij doodongelukkig maakt. Hoe het allemaal zal gaan als hij of ik een ander ontmoet, zal de tijd ons leren. Ik hoop voor Lot dat we dit soort belangrijke momenten voorlopig samen kunnen vieren.”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

Foto door Nicole Michalou via Pexels 

Lees ook: Dit is het meest populaire seksstandje tijdens de feestdagen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Met mensen die structureel een half uur te laat komen, spreek je gewoon een halfuur eerder af, zonder dit te melden. Probleem opgelost. Ik ken dat soort.

Reageer ook