fb
Damespraatjes Damespraatjes

Inka’s dochter zoent met jongens voor geld: “Ik weet niet wat ik moet doen”

geld voor zoenen jongen

Steeds meer scholieren hebben een bijbaantje. Een goede ontwikkeling, want ze verdienen er niet alleen een mooi zakcentje mee, het is ook nog eens heel erg leerzaam. Zo leren ze op jonge leeftijd al werken met collega’s, omgaan met een baas, krijgen ze een besef van de waarde van geld én doen ze veel mensenkennis op. Populaire baantjes onder scholieren zijn vakkenvullen, kassawerk, in de bediening en in de verkoop. Maar niet elke scholier komt op deze manier aan zijn centen.

Zoenen voor geld

Isabelle, de 17-jarige dochter van Inka verdient haar geld op een andere manier. In ruil voor geld zoent ze met jongens van verschillende middelbare scholen uit de buurt. “Ik kreeg het te horen van een vriendin. Met mijn dochter heb ik het nog niet besproken, ik weet gewoon niet wat ik er van moet zeggen. Hopelijk weten andere vrouwen raad!”

Hoeft niet te werken

Inka zat met een vriendin aan de koffie toen die vriendin er over begon. “Ze vroeg giechelend wat ik van het bijbaantje van Isabelle vond. Ik antwoordde dat Isabelle naar mijn weten helemaal geen bijbaantje had, omdat ze zich graag wil richten op het slagen voor haar VWO-diploma. Hier doet ze dit jaar eindexamen voor en ze moet er best hard aan trekken. Wij geven haar daarom wat meer zakgeld, zodat ze niet hoeft te werken en in het weekend en de avonden tijd heeft om te leren.”

Versproken

Toen de vriendin van Inka merkte dat ze van niks wilde, probeerde ze een ander onderwerp aan te snijden. “Maar ik wilde weten waar ze het over had. Je merkte duidelijk dat ze zich had versproken en dat er iets aan de hand was. Na flink doorvragen vertelde ze het: Isabelle zoent met jongens voor geld. Ik wist niet wat ik hoorde en was meteen flink van slag.”

25 euro per zoen

In het gesprek met haar vriendin komt Inka erachter dat Isabelle zoenles geeft aan jongens. “Het schijnt big business te zijn… Isabelle krijgt 25 euro per zoen en legt de jongens dan uit hoe ze beter kunnen worden. De moeder van die vriendin vertelt dat bijna alle vrienden van haar zoon al eens zo’n lesje hebben gehad.”

Onschuldig

Inka is in shock, maar haar vriendin doet er luchtig over. “Ze zei dat het allemaal heel onschuldig is. De jongens zijn allemaal minderjarig en die jongeren zoenen toch allemaal met elkaar. Toch zit het me niet lekker, ook al is het allemaal relatief onschuldig. Wat als ze het een stapje hoger op gaat zoeken voor meer geld? Wie weet eindigt ze in de prostitutie?! Ze is pas 17 en het is een hele slimme meid. Dan doe je dit toch niet?!”

Dit zijn de 5 leukste jurkjes in maat 42 tot en met 54

Jouw mening gevraagd!

Inka is benieuwd naar jullie mening: vinden jullie het (net als haar vriendin) ook onschuldig of helemaal niet? En hoe zou jij dit met je dochter bespreken? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Foto door Ирина Мезенцева via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

15 reacties

Fiene -

Hoi,
Ik denk dat je het even met jouw dochter over moet hebben hoe zij het ziet. Het kan totaal onschuldig zijn en waarschijnlijk ziet zij het als een verdienmodel. Misschien kreeg ze een vraag van een vriend die heel onzeker over is of heeft ze wat opgevangen toen ze ergens stond en dacht ze hé een verdienmodel! En voila een zoendienst! prostitutie vind ik wel wat ver gaan, denk dat er genoeg meisjes zijn die vroeger wel eens veel jongens gezoend hebben (misschien wel meer dan dat) en nu een hele mooie betaalde baan hebben. Gewoon met haar in gesprek gaan!

Lara -

PETRA VAN DORP jouw aannames want feiten diemheb je je niet eens eigen gemaakt gezien uw reactie. Het meisje is 17… En volgens u loopt ze het risico.om.op.15 jarige leeftijd zwanger te raken en gaat ze haar benen opengooien?tevens gaat ze volgens U voor een lagere prijs een totaal andere intimiteit aan door voor iets meer dan de helft van haar informatieve zoentarief jongens ‘afzuigen’ … U heeft het artikel amper gelezen en toch zit u vol met associaties en aannames en onmogelijke onwaarheden. Of was het de bedoeling dat u door dit geroeptoeter zelf een afzuigbeurt van wie het maar wil horen krijgt aangeboden? Uw verhaal slaat als een tang op.een varken en het is behoorlijk vermoeiend en zonde van een ieders tijd uw ongefundeerde stereotype verzinsels te moeten lezen , dat is nog veel erger dan meer dan alleen veel en vooral luid gejammer verkopen als een oprecht advies of uw mening of standpunt want dat wordt gevraagd: advies. Ik.zienalleen beschuldigingen en stereotypering zonder dat u uw huiswerk had gedaan door de tekst te lezen en niet alleen de titel boven het stuk..echt wel ene beetje sneu.dit.weer..

Leo -

Ik denk dat Remco en betere insteek heeft om zijn schoonmoeder te helpen dan haar dochter .

En de moeder van dat meisje zou ik willen adviseren om een open en confronterend gesprek aan te gaan met haar dochter
Mocht dat niet lukken, schrijf haar dan een mail met dezelfde inhoud .
Concrete ben ik er dus voor dat de moeder moet proberen haar dochter te bereiken.
Want het scenario dat zij richting prostitutie als is reëel aanwezig in mijn beleving

Lucy -

Ik vind het normaal dat ze haar mam maandelijks helpt. Deed ik ook. M’n mam, haar zus en m’n oma. Wat ze ermee deden was hun zaak. Mijn partner had daar niets over te vertellen. Ik had m’n eigen inkomen. Ze kan de besteding aan enkel luxe producten met haar mieder bespreken. Hoewel ik een mooie bos bloemen en gebak niet overdreven vind. Lunch vd traiteur wel.

Eva -

Ik zou de gelegenheid aangrijpen om te praten over Herpes Simplex (koortslip, blijft je hele leven bij je) , Pfeiffer (kissing diseade) en andere ziektes die via speeksel en geslachtsgemeenschap overgedragen kunnen worden. Hier kan de huisarts je zo nodig mee helpen. Je kunt ook via Google vieze plaatjes van enge ziektes opzoeken (schaamwratten, syphilis, karposi sarcoom) en het belang van de Double Dutch (pil plus condoom) uitleggen. Ik vind het op zich wel schattig dat ze zoenles geeft aan onzekere jongemannen, maar het is een grijs gebied richting escort en prostitutie. Overigens zijn er in Nederland ook prostituees die gehandicapten een waardevolle ervaring geven. Prostitutie is hopenlijk niet altijd slecht (maar uiteraard niets voor jouw kind).

Petra van Dorp -

Die gaat snel genoeg van 25 euro per zoen naar vijftien euro per afzuigbeurt. Dat is geen ondernemersgeest zoals zo lollig wordt beweerd (serieus… wtf) maar iemand die intimiteit verkoopt. Het is niet zomaar een zoen, het is een fysieke handeling die je niet met jan en alleman hoeft te delen en waar bepaalde emoties en gevoelens aan vastzitten. Het zo als iets oppervlakkigs en voor een geldbedrag te behandelen, laat al zien dat deze jonge dame er niets van begrepen heeft en zichzelf tot een goedkope hoer degradeert. Als je niet wil dat ze haar benen opengooit en zwanger raakt op haar vijftiende, doe er iets aan. Ze zal snel genoeg, letterlijk en figuurlijk, over de tong gaan in de hele buurt. Lekker zo’n reputatie, kan ze hier komen klagen dat iedereen haar als een slet ziet. Ra ra, hoe zou dat nou kunnen..?

Arga Middelkoop. -

Snel verdiend…haha…goede onderneming!!

Fleur -

Beste Inka
Is jouw dochter wel aan de pil ?
Als jullie niet opassen is er straks misschien wel een ongeplande zwangerschap met alle gevolgen van dien. Sterkte en ga het gesprek Face to face aan

Joris -

De stap naar prostitutie lijkt me een kleine. Hoewel slim bedacht zou ik het voor mijn dochter niet willen.

Pauline -

Nou, mooie ondernemersgeest denk ik dan. En so what als ze in de prostitutie eindigt. Als ze dat zelf prima vindt… lekker laten gaan. De ene persoon verhuurt zijn hersenen, de andere zijn spierballen en de volgende wat er in zij of haar onderbroek zit…..

Anoniem -

Voed je kind gewoon op! Dit is niet normaal jij bent de ouder toch gedraag je dan ook zo

Anoniem -

Vind het ook erg ondernemend..maar daar gaat het niet om.Ik snap de bezorgdheid. Tuurlijk denk je aan alle risico’s en eventuele gevolgen als moeder zijnde moet je je kind beschermen en kunnen vertellen wat goed is en wat fout is. In dit geval kan je het beste met haar praten zonder haar te verwijten of vooroordelen. Dat ze dit het beste als een fout spelletje kan afsluiten. En dat je alle gevolgen en risico’s kunt opnoemen ,misschien kan ze meedenken. En vragen wat ze er zelf van vond iedere keer..het zal vast niet voor de lol geweest zijn.zo kan ze zelf aan de negatieviteit van het zoenen denken.

Anoniem -

Waarom de moeite nemen om het hier te schrijven in plaatst van meer je dochter te praten? Veroordeel het niet maar laat haar weten dat haar lichaam van haar is. En dat je het heel vervelend voor haar zou vinden dat ze spijt krijgt. Vraag haar naar wat ze er zelf van vind en hou het open zodat je dochter de volgende keer zeker vertelt wat haar bezig houd voor dat je het weer van een ander moet horen.

Maartje -

Ik vind het een briljant idee, want een ondernemers lust! Ik zou wel even checken of ze zich bewust is van de risico’s zoals bijvoorbeeld jongens die haar grens over kunnen gaan (of andersom), het ontstaan van roddels en geruchten etc. Maak het bespreekbaar en draai er niet ongemakkelijk omheen, praat met haar.

Wouter Kwast -

leuk!

Reageer ook