fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jenneke: ‘Mijn man zit huilend op de bank omdat hij verliefd is geworden op een ander’

man verliefd op ander

Sinds Janny werkzaam is op de administratie van het loodgietersbedrijf waar Frits ook werkt, staat het leven van Jenneke op z’n kop. Frits is namelijk als een blok voor Janny gevallen. De vlinders gieren door zijn buik en elke dag gaat hij fluitend naar zijn werk. “Maar hij voelt zich ook schuldig. Hij wil mij en onze twee kindjes helemaal niet verlaten. Nu overweegt hij een andere baan te zoeken, maar dat is onverstandig. Sinds de komst van dat mens heb ik regelmatig een huilende man op de bank zitten.”

Jenneke voelt zich verscheurd. Zit in een emotionele achtbaan. “Weet je wat het is, Frits heeft onlangs zijn functioneringsgesprek gehad en kan binnenkort promotie maken. Dat betekent dat hij driehonderd euro in de maand meer gaat verdienen en dat geld kunnen we hartstikke goed gebruiken. Als Frits nu op zoek gaat naar een andere baan, dan is de hoogte van het salaris maar afwachten. Zelf zoek ik liever geen baan, want ik wil thuis bij de kinderen blijven, maar dat wordt lastig als hij die promotie laat lopen en ontslag neemt.”

Strak lijf

Maar naast het financiële aspect waarmee Jenneke kampt, is het voor haar zelfvertrouwen een enorme deuk dat haar toegewijde echtgenoot verliefd is geworden op een ander. “Ja, je leest daar vaak over, vrouwen die worden ingeruild voor een jonger exemplaar met nog een strak lijf en pronte borsten, maar dat is altijd bij anderen. Nu ben ik misschien zelf wel zo’n vrouw. Dat doet zeer.” Het verdriet van Frits vindt Jenneke ook pijnlijk. Een huilende man op de bank is gewoon niet fijn. “Frits zit er doorheen, trekt de hele situatie niet meer, maar wil mij en onze kindjes niet verlaten omdat hij ooit die eed heeft afgelegd. Tot de dood ons scheidt.” Steeds vaker hebben de twee hoogoplopende ruzies om Janny.

Scheiden is gedoe

Waar Jenneke zich ook zorgen over maakt, is dat Frits misschien alleen om de trouwgelofte zijn vrouw en kroost niet wil verlaten, maar niet omdat hij nou zo veel van haar houdt. Misschien vindt hij het makkelijker te blijven dan het gedoe van een scheiding op zijn hals te halen. “We zijn vijftien jaar samen, hebben altijd een goed huwelijk gehad en twee schatten van kinderen. Dat geef je natuurlijk niet zomaar op voor de eerste de beste administratiedoos. Maar wat nou als hij verliefd op haar blijft? En op den duur met haar verder wil?”

Is het wederzijds?

Jenneke hinkt op twee gedachten. Enerzijds wil ze dat Frits bij het bedrijf blijft waar hij al tien jaar werkt en waar een promotie in het verschiet ligt,  waardoor ze meer financiële armslag krijgen. Anderzijds wil ze dat Frits Janny niet meer ziet. “Maar dat is onmogelijk; elke dag verzamelen Frits en zijn collega’s op kantoor en van daaruit gaan ze werken. Aan het eind van de dag komen ze ook weer samen. Frits heeft veel met Janny te maken, zij boekt de afspraken van de loodgieters in, bestelt materialen.”

De vraag die op haar lippen brandt, maar die ze niet durft te stellen: is Janny ook verliefd op haar Frits? “Als ik dat vraag en hij bevestigt dat, dan word ik helemaal gek. Dan ben ik mijn man vroeg of laat kwijt en kan ik met mijn kinderen op zoek naar een flatje ergens en zal ik een baan moeten zoeken. Dat is zo’n doemscenario, daar heb ik slapeloze nachten van. Maar wat moet ik dan wel doen?”

Wat raad jij Jenneke aan? Frits zijn verliefdheid laten onderzoeken? Of kan ze hem beter de deur uitzetten en een zelf een leuke baan gaan zoeken? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

5 reacties

Minette -

Je bericht straalt niet bepaalde liefde uit naar je man. Enige dat ik eigenlijk zie is dat je je zorgen maakt om je huis en financiën. Nergens kan ik uit op maken dat je zelf nog van je man houdt.

Beter ga je een baan zoeken, om onafhankelijk te kunnen zijn en om een eigen leven op te bouwen, want dit huwelijk gaat sowieso naar de knoppen als ik het zo lees. Die verliefdheid van je man hoeft niet het einde van jullie huwelijk te betekenen, maar het feit dat jij je financieel situatie belangrijker vind als hoe je man zich voelt, dat gaat je wel je huwelijk kosten.

Joris -

Dit verhaal komt me bekend voor (http://web.archive.org/web/20230607095635/https://damespraatjes.nl/jenneke-mijn-man-zit-huilend-op-de-bank-omdat-hij-verliefd-is-geworden-op-een-ander/). Misschien is het leuker om na enige tijd een blog met een update te plaatsen dan gewoon herhalen zonder toegevoegde waarde…?

Ireen -

Ga met haar om tafel..
Of met beiden.
Spice je relatie en zoek eigen inkomen

Priscilla -

Los van de hele dramatische situatie, is je eigen onafhankelijkheid echt belangrijk!

Vanaf groep 1 zijn je kinderen 5 dagen in de week op school, op de middelbare nog langer van huis en dan gaan ze studeren en uit huis.
.
Dus, bouw ook je eigen leven op en zoek een fijne baan. Naast geld, levert dat ook een andere daginvulling en andere contacten op.

Ik hoop dat de verliefdheid van je man afzakt, komt in de beste huwelijken voor en regel oppas en ga iets leuks samen ondernemen.

Succes en sterkte

Hanneke -

Wat erg voor jou Jenneke, om dit mee te maken.
Heeft het zin om met haar te praten?
Soms heb maar een woord nodig om een beslissing te nemen.
Van een vrouw is dat hopelijk duidelijker dan van je man.
Sterkte.

Reageer ook