fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn dé skincare tools die jouw skincare routine naar een hoger niveau tillen! (+WIN ACTIE!)

skincare tools

Sinds ik kinderen heb en er ’s nachts vaak uitmoet, heb ik regelmatig last van vocht in mijn gezicht. Vooral als ik ’s ochtends wakker word is het heel erg en herken ik mezelf soms bijna niet als ik dan gefotografeerd word. Zo rond 15:00 uur is alles redelijk ‘bijgetrokken’ en is vooral de huid rond mijn ogen veel minder gezwollen. Op YouTube en Instagram zag ik dat veel vrouwen met datzelfde probleem graag skincare tools, zoals een Rose Quartz roller, gebruiken om deze zwelling tegen te gaan. Niet alleen zijn deze skincare tools goed om vocht in het gezicht af te voeren, ze doen in algemene zin veel voor je huid. Benieuwd wat? Lees mee! 

Skincare tools zijn al jaren een echte trend. In eerste instantie dacht ik dat ze er vooral gewoon heel mooi uitzagen in je badkamerkastje, maar langzaam maar zeker ontdekte ik dat ze ook daadwerkelijk je skincare routine naar een hoger niveau tillen. Zo stimuleren ze de aanmaak van collageen en helpen ze fijne lintjes te verminderen, werkt het gebruik bevorderlijk op de bloedsomloop, helpt het bij het afvoeren van vocht én helpt het jouw huid je verzorgingsproducten beter op te nemen. En ook niet onbelangrijk: het werkt heerlijk ontspannend! Misschien word je daar nog wel het mooiste van 😉

Skincare tools

Wij nemen hier vijf skincare tools verder onder de loep. Ze zijn allemaal goed en fijn, maar de een past beter bij je dan de ander. Wat alle producten gemeen hebben, is dat ze optimaal werken als je ze gebruikt met jouw favoriete gezichtsverzorging. Reinig je gezicht, hals en decolleté, smeer je in met jouw favoriete serum -bijvoorbeeld het Vitamin C Hyaluronic Acid Serum-  of olie en ga aan de slag met jouw skincare tool. Gebruik je hem ’s ochtends? Dan kan het lekker zijn om hem ’s avonds alvast in de ijskast te leggen. De verkoelende tools voelen heerlijk aan als je ’s ochtends wel een oppepper kunt gebruiken. In de avond kan je hem daarentegen even in warm water leggen. Zo werken ze juist meer ontspannend.

Rose Quartz roller

De Rose Quartz roller is de Insta-proof tool die je waarschijnlijk veel voorbij hebt zien komen. Maar wist je dat deze rollers gebaseerd zijn op eeuwenoude Chinese verzorgingsrituelen? Je gebruikt hem om je gezicht te masseren door middel van soepele, opwaartse bewegingen. Hij heeft twee kanten, één met een grote roller en één met een kleine roller. Gebruik de grote roller voor de grote zones van je gezicht, zoals je hals, wangen en voorhoofd. De kleine roller is geschikt om de delicate en kleine delen van je gezicht te behandelen, zoals rond je mond, ogen en neus.

skincare tools

Cuppingset

Een andere mega trend op het gebied van skincare, is cupping. Met behulp van kunststof cupping cups kun je jouw gezicht en lichaam een heerlijke massage geven. Ook deze techniek komt weer uit het verre oosten en is duizenden jaren oud. Gebruik ook hier de grotere cups weer voor de grote zones en de kleinere cups voor de kleinere. Hoe groter de cup, hoe groter de zuigkracht is. Begin voorzichtig met een kleine cup en geef je huid de tijd om aan de techniek te wennen. In het begin moet je het even onder de knie krijgen, maar als je het eenmaal door hebt wil je nooit meer anders.

Gua Sha

Gua Sha is net als rollen en cuppen een eeuwenoude verzorgingsmethode om de huid te masseren en stimuleren. De term ‘Gua Sha’ betekent ‘schrapen’ en dat is dan ook meteen de beste manier om te omschrijven wat je ermee doet. Gebruik de stenen om jouw gezicht te behandelen en ‘omhoog te schrapen’. Gua Sha stenen zijn er in verschillende soorten en maten ze hebben allemaal een andere toepassing. Grote stenen kan je voor het lichaam gebruiken, de kleinere stenen hebben verschillende toepassingen in het gezicht. Zelf vind ik dit een van de fijnste technieken, voordat omdat je veel controle over de drukpunten en kracht hebt. Absoluut de moeite waard om eens uitgebreid alle stenen uit te proberen!

skincare tools

WIN ACTIE!

In samenwerking met LimberLux mogen wij een geweldig pakket met de Rose quartz roller & gua sha set + vitamine C serum + retinol gezichtsolie weggeven. Om kans te maken vragen we je het volgende drie dingen te doen:

  1. Volg @Limberlux op Instagram
  2. Volg @Damespraatjes op Instagram
  3. Laat ons in de reacties onder dit artikel weten waarom jij zou willen winnen 

Wij wensen je veel succes toe!

Welke van deze skincare tools zou jij wel willen proberen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!  

Bekijk hier ook onze andere lopende en voorgaande winacties!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Sandy -

Ik hoor dat vitamine c ook zeer geschikt zou zijn voor de rijpere huid in combinatie met de rose quartz roller ben ik erg benieuwd. Ik laat me graag verassen

Ling -

Ik ben fan van hun serum en mijn fles is bijna op dus doe ik heel graag mee met deze actie van jullie!

Marian Zw. -

Wat een heerlijke prijs! Hiermee kom ik de winter stralend door!

Reageer ook