fb
Damespraatjes Damespraatjes

De man van Andrea jat voor de lol van de supermarkt: “Hij werd laatst gepakt met de kinderen erbij”

Heel goed hebben Andrea en haar man Josef het. Ze wonen in een prachtig vrijstaand huis, hebben vier auto’s op de oprit en dragen allebei een luxe horloge. Niet het type mensen waarbij je verwacht dat ze eten moeten stelen. “En dat maakt het des te pijnlijker dat mijn man Josef dit soms toch doet”, vertelt Andrea. Ze doet hier haar verhaal.

Spullen stelen

“Josef en ik leven een soort sprookje. We hebben alles; twee gezonde kinderen, heel veel fijne vrienden en allebei een onderneming waar we blij van worden.” De zaken gaan al jaren goed en eigenlijk alles in het leven van Andrea en Josef zit mee. “Het verbaast mij dan ook dat Josef vaak spullen steelt. Geen grote dingen als fietsen, dure kleding en sieraden, maar kleine dingetjes uit de supermarkt. Een blikje cola, een trosje bananen, een rol koekjes, een potje tomatenpuree: in die orde van grote moet je denken.”

Spanning

Thuis vertelt Josef regelmatig dat hij weer iets gejat heeft. “Dan is hij helemaal trots omdat hij een zak chips van 80 cent niet heeft afgerekend. Ik vind het allemaal heel kansloos en zeg tegen hem dat hij het gewoon moet betalen. We hebben geld zat, dingen jatten is echt totaal belachelijk. Het gaat hem niet om het geld, het lijkt de spanning te zijn waar hij het voor doet.”

Twee winkelkarren

Al vaak hebben Andrea en Josef ruzie gehad over stelen van Josef. “Maar vorig weekend was de maat echt vol. Samen met de kinderen liepen we door de plaatselijke supermarkt. Vanwege het coronavirus hadden we allebei een eigen winkelkar, waar we allebei één van onze dochters in hadden zitten. De boodschappen scanden we met één zelfscan-apparaat, maar de boodschappen verdeelden we over twee karren. Ik scande de door mij gepakte producten, hij de door hem gepakte producten. Althans, dat dacht ik…”

Meekomen

Toen Andrea en haar gezin met twee volle karren de supermarkt verlieten, kwam er een werknemer van de winkel achter hen aan. “Mevrouw, mag ik uw bon even zien?” vroeg hij haar. “Eh, die heeft mijn man. Hij heeft net afgerekend bij de zelfscan-kassa”, zei Andrea nietsvermoedend. “Meneer, wilt u even meekomen en de winkelkarren meenemen? We hebben namelijk gezien dat u grote hoeveelheden spullen niet heeft gescand.”

70 euro

“Nou, daar sta je dan in je Burberry jas, met je Cartier horloge, Chanel oorbellen en Hermes tas… Artikel voor artikel moeten we de winkelkar leeghalen en per product wordt gekeken of het op de bon te vinden is. Wat blijkt? Precies ALLE spullen die mijn man heeft gepakt, staan niet op de bon. Voor ruim 70 euro had hij aan ongescande producten in de kar. Witheet was ik en uit schaamte trok ik mijn mondkapje zo ver mogelijk over mijn gezicht.”

Kwaad

Op dat moment blijft Andrea rustig en entertaint ze de kinderen. “Ik wilde niet dat de kinderen doorhadden hoe kwaad ik was. Mijn man mocht dit oplossen, ik hield me afzijdig van wat zich bij de service-balie afspeelde.” Maar als Andrea en haar gezin thuiskomen, barst de bom. “Ik was woest. Zo kwaad heeft Josef mij nog nooit gezien. Ik vloekte en tierde. Hoe hij ons zo voor schut kon zetten. Hoe belachelijk het is om te stelen. Hoeveel geld 70 euro voor de meeste mensen is. Hoe hij dit in zijn hoofd haalde met de kinderen erbij.”

Excuses

Na de ruzie trekt Andrea zich terug. “Ik was zo boos en teleurgesteld, maar het kwartje viel wel bij Josef. Hij kwam naar mij toe, bood zijn excuses aan en zei dat hij zelf ook erg van zijn gedrag was geschrokken. Hij beloofde het nooit meer te doen en vanaf nu alle boodschappen altijd netjes te betalen. Het enige wat ik kan doen is hem vertrouwen en hopen dat het inderdaad niet meer zal gebeuren. Maar met hem naar de supermarkt? Dat doe ik niet snel meer.”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

Bescherm jij je kind tegen dit verschrikkelijke virus?

 

HPV minder kans

HPV. Het is een zeer besmettelijk virus dat kan leiden tot HPV-gerelateerde kankers en genitale wratten. Daarom krijg je als ouder in het jaar dat jouw kind 10 wordt een brief van het RIVM. Een oproep voor zowel jongens als meisjes om hun HPV-vaccinatie te halen. Maar hoe besmettelijk is het virus eigenlijk? Hoe wordt het overgedragen op kinderen en wat zijn de symptomen? Verder lezen

10 reacties

Rieneke -

Lieverd, zoek eens over verslaving en stelen. Stelen is ook een verslaving en het is eigenlijk een hele rot ziekte die steeds erger wordt. Je man wil wel stoppen en jij wil hem graag geloven maar dit gaat alleenukken met zware intense therapie.
Google maar eens onder “is stelen een ziekte”

Joris -

@Heike, dat jij je baan kwijt bent aan corona, is deze dief toch niet aan te rekenen? En dat zij 4 auto’s hebben, is totaal irrelevant (tenzij óók gejat). Ik proef wat jaloezie.

Becca -

Ik word hier heel verdrietig van ik heb niet eens 70 euro per.week om.met 2 kinderen van te leven maar never ever dat ik spullen niet betaal, hoop echt dat hij ervan geleerd heeft

Ejy -

Beetje merkwaardig verhaal. Je hebt allebei een wagen. Je bent allebei aan het scannen. Dan heb je allebei een bon. Of als je dezelfde scanner hebt gebruikt, dan sta je erbij en zie je wat er gebeurt. Ik denk dat het een beetje een lulverhaal is.

Max -

Gerrit van der Hulst uit Huizen is net zo, niet alleen in supermarkten maar ook in bezinepompen. Overal. Hij heeft zelfs een ingangverbod bij de HEMA. Maar daar blijft zijn straf ook bij. En dan maar net doen, alsof hij eigenaar is van allerlei bedrijven. 😂😂

Ik -

Deze man is ziek. Hij is een kleptomaan

Heike -

Hoop dat-ie een tijdje de cel ingegooid wordt. Kijken wat de kinderen daarvan vinden. Niet jatten omdat je ’t nodig hebt, maar ‘voor de spanning’. Wat zielig. Maak voor al die diefstal maar wat geld over naar mensen die geen 4 auto’s hebben, milieuvervuiler (ik ben net m’n baan kwijt door de C, dus ik voel ‘m).

Mw -

Het is fijn dat u achter uw man staat. Het lijkt me wel belangrijk dat er een vervanging moet komen voor het gebrek aan spanning in het leven van uw man.
Misschien moet hij eens kijken of hij met een therapeut een uitweg kan vinden.
Ik geloof niet dat ik eindeloos vertrouwen zou kunnen hebben. Er moet wel echt iets gebeuren.

Saar -

Wat een sterke vrouw ben je! Goed hoe je achter je man staat en hem het vertrouwen wilt geven. Mogen mensen een voorbeeld aan nemen. Vaak is stelen een soort spanning opzoeken om een ander gevoel te onderdrukken of om juist even wat te voelen. Veel mensen die geen vorm van depressie hebben komen dit tegen. Het kan ook een verveling zijn. Zoals je zegt, je leeft een sprookjesleven. Praat er over samen. Ook over wat het met jou doet.

Heidie -

Het lijkt me dat hij kleptomaan is, ik zou hem toch voor de zekerheid naar een therapeut sturen want dit gedrag is echt niet normaal. Met zo’n man durf je toch nergens meer te komen, stel je voor dat behalve in winkels, bij vrienden ofzo ook iets steelt.

Reageer ook