fb
Damespraatjes Damespraatjes

Contactlenzen & Make-up – Do’s & Dont’s!

Waar moet je nou op letten wanneer je bij gebruik van contactlenzen graag make-up draagt? Er zitten veel voordelen aan het dragen van lenzen, maar in combinatie met het gebruik van make-up kunnen er ook enkele nadelen ontstaan. Als je je goed aan de regels houdt zijn deze echter prima te voorkomen! Zo is er een aantal dingen die je absoluut moet laten, zoals het gebruik van waterproof mascara. En zo is er ook een aantal zaken die absoluut worden aanbevolen zoals het goed wassen van je handen voordat je je lenzen inzet en make-up aanbrengt. Nieuwsgierig waar je verder op moet letten? Hieronder vind je alle do’s & dont’s op het gebied van contactlenzen & make-up!

Do’s

  • Zet altijd eerst je lenzen in voordat je make-up gaat aanbrengen. Reden hiervoor is dat je op deze manier voorkomt dat er make-up onder je contactlens gaat zitten. Iets waar je erg geïrriteerde ogen van kunt krijgen en uiteindelijk zelfs je ogen kan beschadigen.
  • Verwijder altijd eerst je lenzen voordat je je make-up er af haalt. Gebruik bij voorkeur een reiniger die niet op oliebasis is.
  • Was je handen altijd goed met een bij voorkeur anti-bacteriële zeep. Zo voorkom je dat er ongewenste bacteriën in je oog terecht komen. Ook bij het aanbrengen van make-up, waarbij je vingers al snel in contact komen met het oppervlak van je oog.
  • Gebruik bij voorkeur hypoallergene make-up producten. Deze producten zijn veelal parfumvrij en op basis van enkel natuurlijke ingrediënten. Zo voorkom je dat je ogen geïrriteerd raken.

Dont’s

  • Gebruik geen waterproof make-up producten. De reden hiervoor is dat wanneer deze eenmaal op de lens terecht komen je dit er nauwelijks meer vanaf krijgt. De contactlens kun je dus weggooien en dat is zonde!
  • Roze oogschaduw, liever niet! Wanneer je roze oogschaduw gebruikt dan zien je ogen er doorgaans roder uit. Iets waar dragers van contactlenzen al vaak mee te maken hebben.
  • Slapen met make-up op. Ook hier kunnen make-up deeltjes in de ogen terecht komen en dat is allesbehalve prettig wanneer je de volgende dag wakker wordt en lenzen in wilt gaan doen.
  • Breng nooit make-up aan op de binnenste rand van het ooglid. Op deze manier komt er gegarandeerd make-up terecht in je oog en dit zal in combinatie met het dragen van contactlenzen ongetwijfeld gaan irriteren.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Sanne -

Erg handig artikel. Bedankt. Contactlenzen kunnen inderdaad erg vervelend zijn met make-up.

Hannelore -

Yay google is my king assisted me to find
this outstanding site!

Lisanne -

Dank voor deze tips. Ik heb er zeker wat aan. Helaas is het zo dat ik met lenzen voor veraf niet meer zie hoe ik mijn oogmake-up van dichtbij aan moet brengen. Ik zet mijn lenzen dus vaak in als ik de mascara al heb aangebracht. Meestal gaat dat goed, soms is het een drama. Het helpt wel als de vinger waarop lens rust helemaal droog is, dan laat hij makkelijker los bij het inzetten.

Reageer ook