fb
Damespraatjes Damespraatjes

Isa’s man wil hand op de knip na de vakantie: “Alleen hij zat champagne te drinken”

Hand op de knip na de vakantie

De scholen zijn weer begonnen en de vakantie is in heel Nederland officieel voorbij. De één geniet nog na van de lekkere weken, de ander zit alweer vuistdiep in de alledaagse sleur. Weer in het ritme komen na de vakantie gaat voor veel mensen gepaard met gezonder eten, vol goede moed naar de sportclub en de spaarpot weer aanvullen voor de volgende reis. Zo ook bij Isa en haar gezin. Ze hadden een enorm dure reis en Isa’s man wil de hand op de knip na de vakantie. Isa baalt als een stekker.

Druk jaar

“Twee weken geleden kwamen we terug van de eerste vliegvakantie met onze kinderen. Ze zijn nu vijf en zeven en wij vonden dat een mooie leeftijd om voor het eerst via de lucht op reis te gaan”, vertelt Isa. “We boekten een appartement in een resort vlakbij Marbella. De kids konden hier uitgebreid zwemmen en mijn man Flip en ik wilden vooral lekker ontspannen. Allebei hebben we een druk jaar achter de rug en we konden wel wat ontspanning gebruiken.”

Niet koken

Het appartement van Isa en Flip heeft een klein keukentje, maar Flip vindt het idee dat ze daar ook daadwerkelijk moeten koken maar niks. “Flip wilde liever lekker uiteten. ‘Dan kan jij ook ontspannen’, stelde hij. Vond ik stiekem natuurlijk best lekker. Op het ontbijt na aten we alle maaltijden in de restaurants van het resort of zochten we een tentje in of rond Marbella.” Het gezin komt tot rust en geniet van de heerlijke vakantie.

Elke dag uiteten

Tijdens de etentjes stelt Isa voor om het niet te gek te maken. “Het knaagde al dat we juist een appartement met keuken hadden geboekt zodat ik zelf ook kon koken en dat we hier nu geen gebruik van maakten. Ik wilde het tijdens al die restaurantbezoekjes niet duurder maken dan nodig. De kids en ik bestelden daarom vaak lekker de daghap en ik dronk een glaasje huiswijn. Mijn man daarentegen? Die ging all out…”

Luxe producten

Flip is een man van het goede leven en neemt het er tijdens vakanties graag van. “Oesters, kaviaar, kreeft, verse truffel, champagne en dure wijnen: je kunt Flip er echt voor wakker maken. Mij ook, maar als het er even niet is lig ik daar ook echt niet wakker van. Tijdens de vele etentjes op onze vakantie bestelde hij keer op keer allemaal luxe producten. Twee keer per dag moest ik aanzien dat Flips eten en drinken vele malen duurder was dan dat van de kids en mij bij elkaar opgeteld.”

Niet zo moeilijk doen

Isa heeft geen zin in gedoe, maar brengt het op dag drie toch op. “Ik heb gezegd dat ik vond dat het geld er wel in een heel rap tempo doorheen ging. Ja, we hadden hard gewerkt en verdienden heus wel een extra-tje, maar voor mij was een pizza of een daghap al hartstikke luxe. Flip was het daar niet mee eens. Het was zijn enige vakantie van het jaar, hij wilde echt genieten en hij had tenslotte het grootste deel van de vakantie betaald. Kortom: hij vond dat ik niet zo moeilijk moest doen.”

Wel lekker

Om de sfeer niet te verpesten houdt Isa de rest van de vakantie haar mond. “Flip at en dronk vrolijk door. De schade? We hebben in twaalf dagen tijd ruim 4.000 euro aan eten in restaurants uitgegeven. Dat is gemiddeld 175 euro per etentje (we gingen twee keer per dag). Echt nergens voor nodig als je het mij vraagt. Maar Flip heeft zijn lolletje gehad. Hij was laaiend enthousiast over de vakantie. En eerlijk is eerlijk: het was echt wel lekker om twee weken helemaal niets te hoeven doen.” Isa besluit er na de vakantie niet meer over te beginnen en het gewone leven weer op te pakken.

Hand op de knip na de vakantie

Maar dat gewone leven oppakken? Dat is lastig. Flip wil namelijk ineens onwijs de broekriem aanhalen. “Alles was ineens te duur. Van de gymschoenen van de kids tot mijn sportschool abonnement: was volgens Flip allemaal niet nodig en hij wil de hand op de knip na de vakantie. ‘We hebben deze vakantie bakken met geld uitgegeven. Die kids kunnen best gymmen op de schoenen van vorig jaar en jij gaat maar buiten hardlopen’, zei hij. Kwaad dat het mij maakte. Ik was niet degene die elke dag aan de kaviaar en champagne zat. Dat was hij! En nu kan ik niet eens normaal gymschoenen voor de kinderen kopen. Echt belachelijk.”

Isa is bang om de confrontatie aan te gaan met Flip, bang dat er ruzie ontstaat. “Toch overweeg ik wel om iets te zeggen. Ik weet alleen niet goed hoe ik hierover moet beginnen. Voorlopig boeken we in ieder geval even geen vakantie.”

Foto door SHVETS production

Myrthe liet een scheet tijdens de yogales: “Ik durf nu niet meer naar de sportschool”

“Al jaren ga ik elke week naar yogales in de sportschool bij ons in het dorp. Ik had veel last van mijn rug en op aanraden van de fysio ben ik meer gaan bewegen. Dit heeft mij veel moois gebracht; ik ben vijf kilo afgevallen, ben fitter dan toen ik 18 was en heb er een grote groep leuke vrienden ontmoet”, vertelt Myrthe. “Eigenlijk sla ik nooit een les over. Het is echt even me-time waar ik heel erg van geniet.”

Vorige week had Myrthe last van buikpijn en een opgeblazen gevoel, maar besluit toch naar de les te gaan. “Bewegen helpt dan vaak goed en dus ging ik gewoon naar mijn gebruikelijke les. Maar waar ik tijdens yogalessen meestal niet zo’n last heb van winderigheid, was dat nu dus wel het geval. Het is bij yoga belangrijk om je goed op alle bewegingen en ademhalingen te focussen. Maar probeer dat maar eens te doen als je constant het gevoel hebt dat je een scheet moet laten!”

Lees hier verder…

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Fiene -

Bedoelde dat hij normaal moet doen en pak zijn pas!

Fiene -

Kom op hoor kom voor jezelf op meid!
Jij mag ook wel ergens niet mee eens zijn.
Ga een discussie aan! Hij doet dit omdat het kan, jij zegt toch niets dus hij kan zijn gang gaan!
Trek ie mond open en zegt dat jij normaal moet doen en trek zijn pinpas uit zijn portemonnee!

Margreet -

Je weet wat je wil maar durft niet. Een ander kan het niet voor je doen hoor. Je zult moeten leren je onafhankelijk op te stellen. Werk met een budget, dat is het geld wat je nodig hebt. Het is je ook wel duidelijk dat je vent een grote egoïst is. Kom je daar nu achter, wat is er veranderd dan? Een ander veranderen gaat niet lukken, je zit zelf al aan te hikken dat je iets wil doen wat je moeilijk vindt en je weet dat het nodig is. Stel je voor dat je het helemaal niet nodig vindt om dingen anders te doen. Hij wilde al niet naar je luisteren op vakantie. Jij ging er in mee want je was niet duidelijk. Wat wil jij nu echt en stel je grenzen.

Reageer ook