fb
Damespraatjes Damespraatjes

Altijd gedoe met het campingbedje? Zo klap je hem wel soepel in en uit!

Na een vlucht van 11 uur landen we in 2018 met ons jonge gezin op Miami Airport. Sophia is net één jaar oud en heeft zich de reis voorbeeldig gedragen. En gelukkig maar, want ik ben net zwanger van Helena en voelde me behoorlijk beroerd. Na de lange vlucht zijn we er nog niet; in onze huurauto moeten we nog ruim twee uur rijden naar het door ons gehuurde vakantiehuis. ‘Wakker worden Sophia, we zijn er’, zeg ik zachtjes tegen haar als we diep in de nacht voor het huis geparkeerd staan. We hopen haar direct in bed te kunnen leggen, zodat wij de auto verder kunnen uitruimen. Maar dan dient zich een serieus probleem aan: we krijgen het campingbedje in de slaapkamer niet uitgeklapt.

Eindelijk

Die avond hebben we Sophia uiteindelijk maar bij ons in bed genomen. Niet geweldig, want ik voelde me door de zwangerschap alles behalve fit. De volgende ochtend had het opzetten van het campingbedje dan ook prioriteit. Terwijl Sophia en ik vast naar de supermarkt zijn voor boodschappen, waagt Ward zich aan het bedje. Als wij ruim een uur later terugkomen met een pick-up truck vol boodschappen, staat het bedje eindelijk. ‘En ik ben net pas klaar’, zucht Ward.

Nooit meer gedoe

Elke ouder die dit leest zal de frustratie van niet soepel werkende campingbedjes herkennen. De ene keer krijg je hem niet opgezet, de andere keer niet ingeklapt. En dat terwijl het concept (namelijk: altijd een bedje bij je hebben) zo steengoed is. Gelukkig zijn er campingbedjes die wél goed zijn, een overzicht van goed geteste campingbedjes vind je hier. Zelf hebben wij sinds de vakantie in Florida het bedje van Nuna. Daarna hebben we er nooit meer gedoe mee gehad.

Houd je hoofd cool

Wat ook helpt, is heel erg rustig blijven. Het opzetten van een campingbedje gebeurt vaak op een vreemde plek, na een lange reis en in een ongebruikelijke situatie. Is jouw kindje dan ook nog moe en wil het nú slapen? Dan wordt het best lastig om je hoofd koel te houden en rustig het bedje op te zetten. Probeer deze situatie te voorkomen en stuur je partner vast met de kids richting het zwembad, zodat jij rustig het bedje kunt opzetten.

Opnieuw beginnen

Een andere tip is om als het niet lukt, helemaal opnieuw te beginnen. Klap alles weer helemaal in of uit en begin weer bij de eerste handeling. Bij campingbedjes geldt meestal: gaat het mis in het begin van het proces, dan gaat het ook mis bij de rest van het in- of uitklappen. Dus niet blijven sjorren, maar hem gewoon weer even terug naar het begin.

Hopelijk werken deze tips voor jou! Bij ons zijn de problemen weg sinds wij het andere bedje hebben. Super dus!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Je partner met kinderen wegsturen, je hoofd koel houden, rustig blijven en opnieuw beginnen; wat een enorm bruikbare tips, dank daarvoor.

Reageer ook