fb
Damespraatjes Damespraatjes

Herfstvakantie 2024: dit zijn zon-zekere vakantiebestemmingen

Herfstvakantie 2024 zonzekere vakantiebestemmingen

De herfstvakantie is een ideaal moment om nog even van de zon te genieten voordat de winter begint. Veel mensen zoeken tijdens deze periode zon-zekere bestemmingen op, waar de temperaturen nog aangenaam zijn en je volop kunt ontspannen. In dit artikel worden de beste zon-zekere bestemmingen verdeeld in twee categorieën: binnen Europa en buiten Europa, inclusief het verwachte weer en de temperaturen tijdens de herfstvakantie. Herfstvakantie 2024: dit zijn zon-zekere vakantiebestemmingen!

Wanneer herfstvakantie 2024?

De herfstvakantie 2024 valt in Nederland in de volgende periodes:

Regio Noord: 12 oktober t/m 20 oktober 2024
Regio Midden en Zuid: 19 oktober t/m 27 oktober 2024

Deze periodes kunnen per school verschillen, afhankelijk van het precieze vakantierooster van de school of regio.

Zon-zekere vakantiebestemmingen in Europa

1. Canarische Eilanden, Spanje

De Canarische Eilanden, waaronder Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote, zijn een populaire keuze in de herfstvakantie. Gelegen voor de kust van Afrika genieten deze eilanden van een subtropisch klimaat. In oktober zijn de temperaturen gemiddeld 24°C, met veel zonuren en weinig regen. Of je nu houdt van wandelen door vulkanisch landschap of ontspannen op het strand, de Canarische Eilanden bieden voor elk wat wils.

2. Cyprus

Cyprus heeft een van de warmste herfstklimaten van Europa. In oktober ligt de temperatuur rond de 26°C en kun je genieten van zonnige dagen aan de kust of in de pittoreske bergdorpen. De zee blijft warm, waardoor zwemmen nog steeds aantrekkelijk is. Het eiland biedt daarnaast een rijke cultuur en geschiedenis, ideaal voor wie ook wat culturele uitstapjes wil maken.

3. Malta

Malta, gelegen in de Middellandse Zee, heeft in oktober nog temperaturen van rond de 23°C. Het eiland is een uitstekende plek voor wie wil genieten van een mix van zon, strand en cultuur. In Valletta en Mdina kun je de rijke geschiedenis van het eiland ontdekken, terwijl de kustlijn perfect is voor watersporten of een ontspannen dagje op het strand.

Zon-zekere vakantiebestemmingen buiten Europa

1. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Voor wie echt op zoek is naar zongarantie, is Dubai een uitstekende keuze. In oktober schommelt de temperatuur hier rond de 35°C, met volop zon en vrijwel geen kans op regen. Naast het relaxen aan de stranden biedt Dubai tal van moderne attracties, zoals de iconische Burj Khalifa en luxe winkelcentra. Houd er wel rekening mee dat de temperaturen erg hoog kunnen oplopen, dus binnenactiviteiten zoals winkelen en musea bezoeken zijn ook populaire bezigheden.

2. Kaapverdië

De Kaapverdische eilanden, gelegen voor de kust van West-Afrika, zijn een zon-zekere bestemming met milde temperaturen in oktober. Je kunt hier rekenen op ongeveer 28°C, met een briesje van de oceaan dat voor een aangenaam klimaat zorgt. Deze eilanden zijn ideaal voor een ontspannen vakantie, met witte zandstranden en helderblauw water. Voor wie van avontuur houdt, biedt Kaapverdië ook mogelijkheden voor watersporten en wandeltochten door het vulkanische landschap.

3. Mexico (Yucatán)

Voor wie een langere reis wil maken, is de Yucatán-regio in Mexico een fantastische optie. In oktober geniet je hier van temperaturen rond de 30°C en een mix van zon en een korte, verfrissende regenbui. De stranden van Playa del Carmen en Tulum zijn populair, maar ook de nabijgelegen oude Maya-ruïnes, zoals Chichén Itzá, maken een bezoek aan deze regio onvergetelijk.

Waar gaan jullie in de herfstvakantie 2024 naartoe? Zin in een zonnige vakantie of juist lekker iets herfstachtigs? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook