fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jonna: “Als dit je cadeau is, geef dan niets”

Ter ere van haar 45e verjaardag gaf Jonna eind vorig jaar een groot feest. “Het was echt een doorslaand succes. Een vriend van mij speelt in een band en zij hebben een groot deel van de avond op het podium gestaan. De vrienden en vriendinnen van mijn kinderen hebben drankjes ingeschonken en iedereen ging helemaal los. Bijna al mijn dierbaren waren erbij, behalve mijn zus Renske. Gelukkig kwam ze vorige week alsnog langs om het samen te vieren. Beter laat dan nooit. Alleen had ze wel iets meer moeite in het cadeau mogen steken…”

Niets gehoord

Renske, de zus van Jonna, is samen met haar partner een jaar op wereldreis geweest en kon hierdoor niet bij het feest zijn. “Ik snap helemaal dat je niet thuis blijft voor mijn verjaardag. Wat ik wel jammer vond, is dat ik op de dag zelf helemaal niets van mijn zus heb gehoord. Ze zat ergens in het midden van Australië en had slecht bereik. De volgende dag was ze weer in de bewoonde wereld en belde ze me alsnog. Altijd fijn om haar even te spreken.”

Warm welkom

Na een jaar lang de wereld over gezworven te hebben, zette Renske vorige week weer voet op Hollandse bodem. “Met de hele familie hebben we ze opgewacht op Schiphol. Met bloemen, ballonnen en spandoeken kregen ze een heel warm welkom. Iedereen had ze enorm gemist en dus was het weerzien een heel mooi moment.”

Heerlijk kletsen

Wanneer Jonna met Renske en haar partner in de auto zit om ze thuis af te zetten, vraagt Renske of ze snel langs mag komen om een cadeautje langs te brengen en samen stil te staan bij mijn verjaardag. “Natuurlijk vond ik dat leuk. Heerlijk om bij te kletsen met mijn zus. Ik wist zeker dat ze veel mooie verhalen zou hebben en hoopte stiekem op een spannend cadeau dat ze tijdens haar reis op de kop tikte.”

Niet zomaar een fles

Jonna’s verwachtingen worden deels waargemaakt. “Renske vertelde honderduit over haar reis en alle gave plekken waar ze geweest zijn. Ik kreeg zelf ook meteen zin om een sabbatical te nemen en eropuit te gaan. Maar waar ik had gehoopt op een mooi cadeautje afkomstig van haar reis, kreeg ik van Renske een fles wijn. En niet zomaar een fles, maar eentje van 3,99 euro.”

Sorry

Bij het geven van de fles biedt Renske al haar excuses aan. “Sorry, ik had geen tijd meer om iets te kopen. Heb dus maar gewoon wat uit de kast gepakt. Ik wilde niet met lege handen aankomen, hopelijk vind je dit lekker”, zei Renske. “Ik wist gewoon niet wat ik moest zeggen. ‘Dankjewel’ leek een overstatement en ‘oh wat heerlijk’ zou een leugen zijn. Ik heb de fles in de keuken gezet en ben over een ander onderwerp begonnen.”

Ongemakkelijk

Op zich had Jonna helemaal geen cadeau hoeven krijgen. “Daar geef ik niks om! En juist daarom begrijp ik niet dat mijn zus hiermee kwam aanzetten. Dan kun je toch net zo goed niks geven? Ik vond het vooral gezellig dat ze er was. Zo’n goedkope fles maakt het dan alleen maar ongemakkelijk. En ik had het idee dat mijn zus dit ook doorhad. Na het geven van het ‘cadeau’ was ze vrij snel weer weg. We hebben elkaar daarna niet meer gezien of gesproken.”

Belediging

De fles heeft Jonna achterin de kast gezet. “Mochten we op een dag écht niets anders meer in huis hebben en er is iets mis met het kraanwater, dan kunnen we hem openen. Anders zie ik dat niet snel gebeuren. Hem aan andere vrienden geven ga ik niet doen, dat is ronduit een belediging. Ik vind het zó raar dat mijn zus dat niet inziet.”

Afbeelding: Amber Kipp via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Fiene -

Hey Renske, je verhaal gaat alle kanten op…
1. Wat ik wel jammer vond, is dat ik op de dag zelf helemaal niets van mijn zus heb gehoord———slecht bereikDe volgende dag was ze weer in de bewoonde wereld en belde ze me alsnog..(dan weet je waarom ze niet op de dag zelf belde, wat maakt het uit?)
-Ik wist zeker dat ze veel mooie verhalen zou hebben en hoopte stiekem op een spannend cadeau dat ze tijdens haar reis op de kop tikte——-Maar waar ik had gehoopt op een mooi cadeautje afkomstig van haar reis, kreeg ik van Renske een fles wijn. En niet zomaar een fles, maar eentje van 3,99 euro.”——Op zich had Jonna helemaal geen cadeau hoeven krijgen. “Daar geef ik niks om! En juist daarom begrijp ik niet dat mijn zus hiermee kwam aanzetten. Dan kun je toch net zo goed niks geven?——Hem aan andere vrienden geven ga ik niet doen, dat is ronduit een belediging. Ik vind het zó raar dat mijn zus dat niet inziet——(wat is het nou je wilt eigenlijk een kado maar ook weer niet maar als je een kado krijgt moet het wel een spannend kado zijn die meer dan 3,99 heeft gekost?) dus vraag je aan iedereen wat een kado gekost heeft want anders is het een belediging?

Joris -

Bepaalt de winkelwaarde de smaak van de wijn tegenwoordig per definitie? Je hebt een cadeau gekregen en het eerste wat je vervolgens doet is de prijs opzoeken? Je komt erg inhalig en verwend over.

Sanderien van Mul -

Laat het gaan, laat het gaan, laat het gaa~aaan…. lach er maar om, om die malle zus die met een fles bocht aan kwam zetten. Door de gootsteen spoelen, fles in de glasbak en door met je leven!

Reageer ook