fb
Damespraatjes Damespraatjes

10 tips als je niet teveel wilt betalen voor je babyuitzet!

Kinderen zijn duur. Heel duur! Mijn meiden zijn inmiddels 5 en 6 jaar en ik kan nog niet zeggen dat het voordeliger wordt. Je hoort mij absoluut niet klagen, maar goed om rekening mee te houden is het wel. Wanneer je zwanger bent is het verstandig om te gaan nadenken over wat je nodig hebt, wat dit kost en hoe je het gaat bekostigen. Met wat creativiteit én moeite kan je heel veel geld besparen. En ik ken zelfs mensen die hun babyuitzet helemaal gratis wisten te verzamelen. Wij delen 10 tips als je niet teveel wilt betalen voor je babyuitzet! Lees je lekker met ons mee? 

Maak een lijst van essentiële items

Begin met een lijst van echt noodzakelijke items. Laat je niet verleiden door marketingtrucs die je overtuigen om alles te kopen. Verdiep je in wat je nodig hebt, bijvoorbeeld middels deze kennisgids, en ontdek waar jij kunt besparen.

Vraag naar tweedehands spullen

Familie en vrienden hebben vaak nog babyspullen over. Veel babyitems worden slechts kort gebruikt en zijn nog in uitstekende staat. Zo is een deel van mijn baby uitzet afkomstig van mijn ouders en schoonzus. Niet alleen voordelig, maar ook heel leuk!

Koop tweedehands

Bezoek kringloopwinkels, tweedehands winkels, online marktplaatsen zoals Marktplaats, Vinted of Facebook Marketplace voor tweedehands babyspullen.

Houd de uitverkoop in de gaten

Wacht op seizoensuitverkoop of speciale kortingsdagen om grote aankopen te doen, zoals kinderwagens of meubels.

Gebruik kortingsbonnen en apps

Maak gebruik van kortingsbonnen en download apps die je helpen bij het vinden van de beste deals en aanbiedingen.

Kies voor multifunctionele meubels

Koop meubels die meegroeien met je kind, zoals een ledikant dat kan worden omgebouwd tot peuterbed.

Leen of huur dure items

Overweeg om dure items zoals wiegen, autostoeltjes of speciale apparatuur te lenen of te huren als je deze maar voor een korte periode nodig hebt.

Vraag om functionele cadeaus

Aan het einde van de zwangerschap en net na de bevalling zal je heel veel cadeautjes voor jou en de baby krijgen. Natuurlijk zijn dingen als knuffels en rompertjes leuk, maar je zou ook een lijstje kunnen maken van dingen die je écht nodig hebt. Niet alleen praktisch voor jou, ook handig voor iedereen die graag een zeer welkom cadeau voor jou wil kopen.

Houd het simpel met kleding

Baby’s groeien snel uit hun kleding. Koop alleen de basis en koop bij wanneer nodig. Houd ook de seizoensgebonden aanbiedingen in de gaten.

Vermijd onnodige luxe

Veel luxe artikelen zijn verleidelijk, maar vaak overbodig. Focus op praktische en noodzakelijke items. Een babydeken van alpaca wol ziet er prachtig uit op de foto’s en is heerlijk zacht; maar heeft je kindje het écht nodig?

Praat met ons mee

Hoe wil jij besparen op de baby uitzet? En wat zijn items waar je juist wel wat geld aan uit wil geven? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we gezellig!

Afbeelding boven dit artikel: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook