fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips om je boekenkast er prachtig uit te laten zien

Ik heb heel veel boeken. Regelmatig krijgen wij boeken toegestuurd van uitgeverijen en ik kan je vertellen: dan gaat het hard. Tel hier mijn collectie oud-studieboeken en enorme hoeveelheid kook- en wijnboeken bij op en je kan een bibliotheek vullen. Ik ben niet de enige die veel boeken heeft, enorm veel mensen in mijn omgeving kunnen zwemmen in deze dingen. Gelukkig zijn er veel manieren om ze op te bergen en te zorgen dat ze niet in de weg staan. Met een boekenkast bijvoorbeeld. 

We hebben hier 5 tips om je boekenkast er prachtig uit te laten zien!

1. Rangschik de boeken op kleur

Veel mensen rangschikken hun boeken op auteur of genre. Dit is natuurlijk super handig, maar niet echt origineel. Rangschik je boeken op kleur voor een sensationeel effect. Wil je weten wat waar staat? Registreer dan in een Excel-bestand welk boek welke kleur heeft. Zo vind je hem stukken makkelijker terug!

1

2. Prop de boekenkast niet helemaal vol

Als je veel boeken hebt is het verleidelijk om je hele boekenkast in één keer vol te proppen, maar doe dit niet! Het staat veel rustiger als je wat open plekken in de kast laat. Heb je meer boeken? Ga dan voor een grotere kast of zet een extra kast op een (wat minder zichtbare) plek in het huis.

2

3. Laat je niet afschrikken door een kast met verschillende planken en vakken

Verschillende vakken en planken rommelig? Nee, het geeft juist een super speels effect! De verschillende opbergplekjes brengen enorm veel mogelijkheden met zich mee. Zo kan je aan bepaalde eye catchers wat meer aandacht geven door ze een eigen vakje of plankje te geven. Leuk!

3

4. Zet niet alleen boeken in je boekenkast

Het is super leuk om je boekenkast voor meer dan alleen maar boeken te gebruiken. Denk hierbij aan platen, fotolijstjes, planten of beeldjes. Ook dit zorgt voor een speels effect en heeft een moderne uitstraling.

4

5. Wees niet bang om voor een grote kast te gaan

Een boekenkast wegmoffelen in een donker hoekje? Doe dat niet! Maak gebruik van deze tips en maak een eye catcher van je boekenkast. Geef hem een prominente plek in huis en je zult zien dat  dit écht wat toevoegt.

5

Alle boekenkasten uit dit artikel zijn verkrijgbaar bij Flinders.nl. Hier hebben ze naast mooie kasten ook nog heel veel gave spullen voor de rest van het huis!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Duurzame meubels -

Wat een leuk artikel! Goed idee om een boekenkast ook voor overige zaken te gebruiken, breekt het geheel heel mooi.

Reageer ook