fb
Damespraatjes Damespraatjes

Denise: ‘Ik durf mijn vriend niet te vertellen dat ik zes maanden na de bevalling van onze eerste, weer zwanger ben’

Ze had er wel over gehoord dat ze na de bevalling snel weer zwanger kon worden, maar dacht: dat gebeurt mij niet. “Dus wel. Baby Felix is zes maanden en ik ben weer zwanger. Terwijl mijn vriend Damian en ik maar een keer seks hebben gehad na de bevalling. Op aandringen van mij omdat ik er zo’n zin in had.”

Ja Denise kent de verhalen van net bevallen vriendinnen die niet aan seks moeten denken. Met haar beste vriendin Roos bespreekt ze alles. “Toen Roos net moeder was geworden stond haar vriend te popelen om met haar te vrijen. Roos moest er niet aan denken. Ze was nog aan het bijkomen van de loeizware bevalling, ze moest wennen aan de nieuwe gezinssamenstelling en het laatste waar ze zin in had, was een feestje tussen de lakens.” Door de ervaring van Roos, dacht Denise dat het haar ook zo zou vergaan. Maar geen enkele bevalling is hetzelfde weet ze nu.

Kriegelig van zijn bezorgdheid

“Ik had een super makkelijke bevalling. Toen ik in de gaten had dat de weeën waren begonnen, constateerde de verloskundige dat ik al zes centimeter ontsluiting had. Voor ik het wist, had ik een paar uur later Felix in mijn armen. Ik was de koning te rijk.” Haar vriend Damian is zichtbaar onder de indruk van alles dat komt kijken bij het ter wereld zetten een kindje. De kraamweek erna heeft hij vrij genomen om bij zijn gezin te zijn. Dat de kraamhulp er dan ook is, vindt hij fijn. “Damian behandelde me als een prinses na de bevalling. Ik mocht nog geen kopje wegbrengen, hij was overbezorgd. Aan een kant hartstikke fijn natuurlijk, maar ik werd er soms een beetje kriegelig van.”

Zin om te vrijen

Denise mist Damian, de man die hij was voor dat ze ouder van Felix werden. “Als vader vond ik hem aandoenlijk en heel doortastend, maar mijn man, lover was ik kwijt. Al snel na de bevalling kreeg ik  zin in seks. Toen ik Damian probeerde te verleiden was hij vreselijk verontwaardigd. Hoe haalde ik het in mijn hoofd? Nu al vrijen terwijl er twee weken geleden een baby uitkroop? Hij kon het niet. Hij kon mijn lichaam nog niet los zien van Felix. Ik had het kunnen weten want tijdens mijn zwangerschap was hij ook niet heel eager om seks met me te hebben, terwijl ik zo vaak zo’n zin had.”

Geen oog meer voor haar

Het gebrek aan intimiteit met Damian, zorgt ervoor dat ze humeurig wordt en dat heeft zijn weerslag op Felix, die steeds vaker en langer huilt. Damian maakt zich daar zorgen over en is alleen nog maar druk met de baby en heeft nauwelijks oog voor Denise. “Ik was zo teleurgesteld. Ik dacht: ‘als ik dit allemaal had geweten…’ Maar dat is onzin, want ik ben zo blij met Felix, maar met de komst van mijn kleine schatje, verdween mijn grote schat.” Dat de bom op een goede dag ontploft, verbaasde Denise niet. “Damian wilde er niet over praten, terwijl het mij zo hoog zat. Ik heb een ruzie geforceerd die er flink inhakte maar wel tot goedmaak-seks leidde.”

O nee! Weer zwanger?!

Van plan seks te hebben was Damian niet, maar Denise  wist hem na de uitbarsting te verleiden. “Ik vond het heerlijk hem  te voelen. We waren weer lovers en dat was zo fijn. Daarna hield Damian  afstand terwijl ik bleef hunkeren naar zijn liefde en aandacht.” Groot is de schrik als Denise ontdekt dat ze weer zwanger is. “Ik was al snel na de bevalling ongesteld en heb een heel regelmatige cyclus. En opeens bleef mijn menstruatie uit. Kan gebeuren, dacht ik, maar ik werd wat nerveus. Ik haalde een zwangerschapstest en ja, hoor, bingo. Ik ben voor de tweede keer zwanger. Felix is nu ruim zes maanden en de volgende zit in mijn buik.”

Houd je commentaar maar voor je

De ontdekking zwanger te zijn, maakt Denise bloednerveus. Ze weet niet met wie ze dit kan delen. “Mensen hebben gelijk hun opmerkingen klaar en daarop zit ik helemaal niet te wachten. Ik heb geen zin in al die goedbedoelde adviezen, flauwe opmerkingen en gesmoes achter mijn rug. Gaat natuurlijk gebeuren. Ik loop nu al even rond met de wetenschap dat ik in verwachting ben maar weet gewoon niet hoe ik het Damian moet vertellen. Hij vindt zijn leven sinds de komst van Felix al enorm zwaar, laat staan dat er nog een kleine bijkomt.”

Voor spijt is het te laat

Misschien niet helemaal eerlijk, maar ze had Damian niet verteld dat de kans dat ze zwanger zou kunnen worden zo vlak na de bevalling groot was. “Als ik dat had verteld, had ik geen seks met hem gehad. Dan had hij dat nooit gedaan. Ik weet nu al dat hij me dat gaat kwalijk nemen en dat snap ik heel goed. Achteraf heb ik daar wel een beetje spijt van, maar dat is nu te laat. En geen haar op mijn hoofd die eraan denkt het kindje te laten aborteren. Dat gaat gewoon niet gebeuren.” Al een tijdje verzamelt Denise moed om het gesprek met Damian aan te gaan. Telkens als ze erover wil beginnen, gebeurt er wat waardoor ze erover zwijgt. “Ik heb geen idee hoe ik het moet aanpakken. Ik word er zo zenuwachtig van.”

Wat raad jij Denise aan? Snap je dat ze het moeilijk vindt dit aan Damian te vertellen? Hoe zou jij het aanpakken? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Jennifer (32): ‘Ik vind mijn schoonvader sexier dan zijn zoon’

vreemdgaan schoonvader

Op één vriendin na, is geen mens die het weet. Want Jennifer (32) praat er met niemand over, terwijl ze het eigenlijk van de daken wil schreeuwen: ze heeft seks met haar schoonvader. Vindt hem leuker dan zijn zoon. “Het is te bizar woorden en ik weet me echt geen raad.”

De eerste keer dat zij Mart, de vader van haar vriend Raoul, zag, kreeg ze een schok. Waarschijnlijk heeft ze met open mond naar hem gekeken, denkt ze achteraf. “Ik stamelde mijn naam en hield zijn hand te lang vast. Ik had het gevoel dat hij net zo geraakt was als ik. Zijn heldere, blauwe ogen keken mij indringend aan. Hij sprak mijn naam prachtig uit. Djenniferrr. Ik smolt.”

Lees verder

2 reacties

Rieneke -

Gefliciteerd en bedenk zo de 2e is makkelijker en de tropen jaren zijn sneller voorbij doordat ze zo dicht op elkawr zitten. Zo dicht op elkaar heeft zoveel voordelen. Tegelijk naar zwemles en niet als de 1 net al zijn zwemdiploma’s dat je weer die hele riedel moet. Zinderlijk maken kan mooi tegelijk dus niet dat je net de 1 met alle inspanning zinderlijk hebt weer met de volgende aan de slag moet. En dit zijn maar enkele voorbeelden. Ze hebben later ook veel meer aan elkaar doordat ze dicht op elkaar zitten. Het is niet alleen qua opvoeding gemakkelijker maar voor de kinderen ook leuker. Je kan toch vertellen dat je er zeer geschokt door bent maar nu eigenlijk alleen maar de voordelen van inziet. Die kan je dan even zo achter elkaar op ratelen als je dat van te voren bedenkt. Wees ook blij dat je zwanger kunt worden want voor hetzelfde geldt lukte het niet meer na een half jaar. Je hoort steeds vaker dat al jonge mensen ongewenst maar 1 kind kunnen krijgen. Tevens realiseer je hoe langer je wacht om te vertellen des te moeilijker het wordt. Tevens zou hij vast net zo blij verrast zijn als jou. Als je als man niet blij van wordt dat je Felix een broertje en zusje krijgt van je vrouw ondanks het erg vlot is en ouderschap zwaar is dan is er veel meer aan de hand. Waarom zou hij niet blij zijn? Nu is hij ook eerder af van de tropenjaren en niets is leuker voor Felix een broertje of zusje waar hij wat aan heeft doordat leeftijdsverschil niet te groot is. Dit gun je toch als vader je kind? Waarom zullen mensen smoesen? Ik zou juist denken wag geweldig voor Felix dat hij een broertje/zuaje krijgt dan hebben ze wat teminste aan elkaar…Mensen die smoesen zullen dat ook doen als je later zwanger werd.

Joris -

Gefeliciteerd. De overgang van 1 naar 2 is een stuk kleiner dan van 0 naar 1 kind. De tropenjaren duren cumulatief korter op deze manier. Heeft zeker voordelen.

Reageer ook