Damespraatjes Damespraatjes

Zeker 500 mensen vieren feest in het Vondelpark – politie grijpt in

Oh wat lijkt het mij heerlijk om weer naar een feestje te mogen. Eerst kleed je je leuk aan en drinkt alvast een drankje. Daarna op de fiets, met de eerste feestkriebels al in je onderbuik. Je zet je fiets op slot en loopt vol nieuwsgierigheid het feestgedruis in. De avond kan nu echt beginnen! Wat is dat toch altijd een goddelijk gevoel… Helaas kan en mag het momenteel niet. En het perspectief wanneer het wél weer mag is ook heel ver te zoeken. Zelf heb ik er op ingezet nieuwe hobby’s te vinden, want als ik diverse experts mag geloven zullen echt grote en onbezorgde evenementen voorlopig nog uitblijven. Tenzij je het afgelopen weekend in het Vondelpark was, hier ging het -wederom- los. 

500 feestende mensen

Vorige week was het nog schaatspret in Amsterdam, afgelopen weekend brak de lente al even door. Veel Amsterdammers trokken naar hun geliefde Vondelpark om in het zonnetje te picknicken, borrelen en barbecuen. De sfeer zat er zo goed in, dat er bij het openluchttheater een feestje ontstond. Er waren hierbij zeker 500 mensen aanwezig.

Politie grijpt in

De feestende groep hield zich niet aan de coronaregels. Om 19:30 deed de politie een oproep om het park te verlaten. Hier gaf een groot deel van de groep gehoor aan en vertrok. Rond 20:15 reden zeker tien politiebusjes het park in, waarna ook de laatste mensen richting huis gingen.

Nog even wachten…

Het was niet de eerste keer dat er in Amsterdam een spontaan feestje ontstond. Al weken zijn er spontane feestjes in grote straten of parken. We snappen heel goed dat mensen niet kunnen wachten om weer los te gaan. Helaas moeten we toch echt nog even wachten…

Lees ook: Altijd moe; wanneer moet je naar de huisarts?


Reageer ook