YEAH! Nieuwe Nederlandse ziekenhuisserie CMC gaat zondag van start

Vanochtend vroeg op weg naar het station fietste ik langs de RTL studios in Hilversum en zag een mega billboard op het RTL gebouw hangen met de aankondiging van de een nieuwe serie: Centraal Medisch Centrum. Eindelijk weer een Nederlandse doktersserie prime-time op TV. Op kantoor aangekomen ging ik meteen even op onderzoek uit: waar gaat het over, wie doen er mee en lijkt het me de moeite waard?

Waar gaat het over?

Cleo de Waard (Ricky Koole) is de nieuw aangestelde directeur van het ziekenhuis en maakt lange dagen. Ze heeft hierdoor nauwelijks een privéleven en moet daar een hoge prijs voor betalen: de relatie met haar jeugdliefde is op de klippen gelopen. De vraag is natuurlijk wordt zij verliefd op iemand in het ziekenhuis of waar het toch iemand van buitenaf?

In het ziekenhuis werken flink wat stevige karakters en Cleo moet zich in het ziekenhuis staande houden tussen al die ego’s. Oncoloog Max van Montfoort (Victor Löw) lijkt altijd humeurig en kan daarmee collega’s en patiënten behoorlijk op de zenuwen werken. Pessimisten zijn in zijn ogen realisten en optimisten hebben een bord voor hun kop. Maar eigenlijk draagt hij een groot verdriet met zich mee waardoor hij van nog maar weinig dingen kan genieten.

Samenwerking met de grote gezondheidsfondsen

Volgens mij is dit best wel uniek. Voor het maken van de serie is samenwerking gezocht met de grote gezondheidsfondsen zoals de Hartstichting, de Nierstichting, de Maag Lever Darm Stichting, Alzheimer Nederland, het Fonds Psychische Gezondheid, de Hoorstichting en het Longfonds. Dit komt de geloofwaardigheid van de medische problemen die worden behandeld zeker ten goede en draagt ertoe bij dat dit een mooie ziekenhuisserie kan worden.

Een goed voorbeeld hiervan is een verhaallijn van patiënte Marie die een erfelijke aandoening heeft die darmkanker veroorzaakt. Marie laat zich uit voorzorg opereren, terwijl haar zus (die hetzelfde erfelijk materiaal heeft) dat niet wil omdat ze bang is voor de uitslagen en de gevolgen hiervan. Weet de oncoloog Van Montfoort haar toch te overtuigen?

Een andere overtuigende verhaallijn is die van Joshua, een jongen die te kampen heeft met erg zware depressies en niet mee wil werken aan medisch onderzoek. Zijn psychiater Emily Zomer (Renée Soutendijk) ontdekt dat de depressie mogelijk in de familie zit.

Wie doen er mee?

Ziekenhuisserie ‘CMC’ heeft een uitgebreide sterrencast met onder andere Victor Löw, Lieke van Lexmond, Renée Soutendijk, Victoria Koblenko, Ricky Koole, Vincent Croiset en Susan Visser.


Reageer ook