Wie ik wil zijn, Inspiratieboek voor goed genoeg zijn

Anno 2012 worden we bijna bedolven onder management-, persoonlijke zelfhulp- en adviesboeken die vertellen wat we moeten worden, hoe we dat het beste kunnen bereiken en wordt dat als een soort universele waarheid verkondigd door een schrijver die vooral veel opbrengsten uit zijn boek wil halen.

Wat een verademing was het, toen ik dit boekje van Yael van Assendelft in handen kreeg. Niet een zoveelste boek over wie ik zonodig moet worden, maar een boek over wie ik al ben; niet een boek over méér, maar een inspirerend boek over het jezelf ‘goed genoeg vinden’.

Yael vertelt in dit boek haar persoonlijke her-ontdekkingsreis naar zichzelf. Zij nodigt je als lezer uit, met haar mee te lopen. Zij maakt je deelgenoot van haar valkuilen en hoe zij geoefend heeft om die te boven te komen. Zij helpt mensen hun levensweg te hervinden, waarbij zij haar eigen levenslessen – omgezet in een liefdevolle begeleidingsmethodiek – als spiegel gebruikt.

In het boek komt deze begeleidingsmethodiek ten volle tot uiting: In vier hoofdstukken leidt Yael je op liefdevolle wijze met uitleg en oefeningen tot antwoorden op de vragen:
> hoe je jouw eigen onmacht kunt overwinnen,
> hoe je uit je keurslijf van gedachten en patronen kunt breken,
> hoe je tot je kern kunt komen en die kenbaar kunt laten worden aan jezelf en tenslotte,
> hoe je jouw verworven inzichten kunt vasthouden op je levenspad om zo steeds meer naar de bestemming van je leven te kunnen leven.

Dit boek bestellen

Ik kan het écht iedereen aanraden, loopbaancoach & trainer Mindfulness en The Work Paul Eykenduyn

 


Reageer ook