Damespraatjes Damespraatjes

Wereld valt massaal over artikel met ‘slechtste en beste beach bodies’ in Amerikaans blad

Ken je nog die artikelen in de bladen van vroeger, waarin ze ‘beach bodies’ beoordelen? Zonder dat sterren gevraagd waren om hieraan mee te werken, werden ze stiekem gefotografeerd op het stand of aan het zwembad en vervolgens in een blad geplaatst met een beoordeling erbij. Sommige mensen zouden zeggen: ze zijn bekende figuren en dus hoort dit bij hun werk. Persoonlijk ben ik het hier volledig mee oneens. Want zonder overleg iemand zo goed als naakt op de foto zetten, deze foto zonder toestemming in een blad plaatsen en hier een vreselijke veroordeling bij schrijven? Dat kan echt niet meer. En hoewel ik persoonlijk hoopte dat we dit soort praktijken voorgoed achter ons hadden gelaten, dook er deze week tóch weer zo’n artikel op.

Best and worst beach bodies

Het Amerikaanse ‘The National Enquirer’ kwam afgelopen week met een wel heel opmerkelijke cover. ‘This year’s 50 best & worst beach bodies. The good, the bad and the ugly’, valt er op de omslag te lezen. Wanneer je het blad openslaat vind je er de meest vreselijke tekstjes bij niet zo flatteuze foto’s van diverse Hollywood-sterren. Het ene tekstje is nog beledigender dan het andere en over de hele wereld wordt er dan ook boos en verbaasd op het artikel gereageerd.

Obscene hondenpoep

‘Ik heb 20 jaar lang geen zwemkleding gedragen doordat ik als kind geindoctrineerd was door strandlichamen. Het is onwaarschijnlijk dat dit nog steeds gebeurt. Dat er nog steeds mensen zijn die deze foto’s maken en verkopen. Houdt dit bedrijf zich bezig met witwassen? Wie koopt deze obscene hondenpoep?’, vraagt actrice Jameela Jamil zich op Twitter af.

Hete, boze tranen

Niet alleen Jameela geeft aan het alles behalve eens te zijn met dit artikel, meerdere sterren reageren er publiekelijk op. Alex Light schrijft: ‘Ik moest huilen toen ik dit artikel las. Hete, boze tranen. Niet voor mezelf, maar voor de miljoenen mannen en vrouwen die dit gaan lezen en hun eigen lichaam hierom beoordelen. ‘Wat zouden ze over mijn lichaam zeggen?’ is een veel voorkomende gedachte na het lezen van dit artikel, kan ik mij zo voorstellen.’

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alex Light🕊 (@alexlight_ldn)

Kwaad

Ook ik kan hier zo kwaad over worden. Ik weet nog goed dat dit soort artikelen vroeger veel vaker in bladen stonden en dat dit ongegeneerde body shaming normaal was. Ik had hoop dat dit bij mijn dochters anders zou zijn; dat ze mochten opgroeien met het idee dat ze lekker in hun vel moeten zitten en dat dit het enige is wat ertoe doet. Gelukkig blijkt uit de reacties van over de hele wereld, dat we dit soort verschrikkelijke veroordelingen van onze lichamen niet langer pikken.

Hoe kijk jij tegen dit artikel over beach bodies aan? Hoort dit bij je ‘werk’ als celebrity of is dit nooit oké? Ik ben heel benieuwd naar jouw mening! 


Reageer ook