fb
Damespraatjes Damespraatjes

Peggy: ‘Ik doorzocht zijn prullenbak en schrok me kapot’

Hoewel Peggy niet van plan was zich te binden aan een man, gebeurde het toch. Maar de prille relatie is stormachtig en drijft op wantrouwen en angst te worden verlaten. “Ik vond condooms in zijn prullenbak. Gebruikt!”

Na een paar jaar manloos door het leven te zijn gegaan besloot Peggy twee jaar terug weer te gaan daten. “Na mijn scheiding heb ik me op mijn werk gestort en had geen tijd en zin meer in mannen. Mijn ex had me bedrogen en ik was er zo klaar mee, dat ik even was genezen. Maar twee jaar terug voelde dat ik er klaar voor was. Ik miste iemand die een arm om me heen kon slaan, die samen met mij wil Netflixen en met wie ik lekker kan seksen.” Peggy maakt profielen aan op verschillende sites en start met daten. “Ik zocht niet iemand die een vaste relatie met me wilde want daaraan was ik niet toe. Dacht ik.”

Nee joh, ik wil niets vast

Het loopt anders. Na een paar leuke dates met verschillende mannen en heerlijke vrijpartijen ontmoet ze Menno. Een halve vijftiger die volop in het leven staat, vrienden heeft, graag sport en op zoek is naar een vrouw met wie hij samen van alles kan ondernemen. “Toen ik Menno voor het eerst zag, wist ik dat het goed zat tussen ons. Allebei onafhankelijke personen met een leuk leven, maar zo nu en dan behoefte aan gezelschap. Ook wist ik dat Menno geen blijvertje was; hij had me verteld dat hij veel andere vrouwen zag en dat hij een zoontje van vijf jaar had bij een ex. Hij was een vader op de achtergrond en het jochie zag hem nauwelijks. Dat vond Menno prima. Ik vond dat apart, maar wilde en kon er niet over oordelen.”

Binden? Hoe zie je dat voor je?

Verbaasd is Peggy als Menno tijdens een etentje plompverloren zegt dat hij denkt dat er toch meer in hun relatie zit. “Het kwam er eigenlijk op neer dat hij zich aan mij wilde binden. Ik vroeg hem hoe hij dat zag. Bleef hij dan omgaan met al die andere vrouwen? Nee, daarmee zou hij stoppen. Hij wilde rust in zijn relatie en vond die bij mij. Ik was gevleid en heel blij: ik wilde niets liever dan Menno alleen voor mij hebben. We besloten het een kans te geven.”

Gebruikte condooms in prullenbak

Een wat vastere relatie betekende ook dat Peggy vaker in Menno’s huis was, ook als hij werkte. Als ze op een middag gebruikte condooms in de prullenbak vindt, schrikt ze zich kapot. “Menno en ik gebruiken geen voorbehoedsmiddelen dus dat condoom dat ik in de keukenprullenbak vond was niet van ons. Hij had gewoon nog seks met een ander. Ik kreeg hartkloppingen, werd boos en verdrietig tegelijk. Ik had al zo’n gevoel dat hij mij niet trouw was. Noem het intuïtie, maar ik dacht: ik ben niet de enige. Hij zegt van wel, maar doet van niet.” Het gevulde condoom was de start van de zoektocht door het huis van Menno.

Niet één maar twee kids

“Ik moest weten of ik het bij het rechte eind had. Ging Menno vreemd of wat? In zijn kantoor doorzocht ik zijn bureau en laptop. Ik vond er albums met foto’s van een vrolijk jongetje: de zoon over wie hij had verteld. En toen vond ik een ander album met allemaal foto’s van een meisje. Ik dacht huh? Wie is dat dan? Opeens kreeg ik het unheimische gevoel dat Menno niet een, maar twee kinderen had bij twee verschillende moeders. Het werd me duidelijk: al die keren dat ik hem niet kon bereiken en hij smoesjes had dat zijn telefoon per ongeluk op uit of op stil stond, of dat hij geen bereik had, was hij bij andere vrouwen. Soms kreeg ik hem een dag of twee, drie niet te pakken en dan haalde hij zijn schouders op. Zei dat hij het gewoon druk op zijn werk had.”

Parfum van andere vrouw

Peggy speurt verder en stuit op bekeuringen. “Een paar bekeuringen waren steeds op dezelfde plek, onder werktijd wat raar is want Menno gaat bijna nooit de deur uit. Hij werkt vanuit kantoor. En die keren dat hij uit zijn werk linea recta naar de douche verdween en frisgewassen en omgekleed naar beneden kwam, was niet om mij een plezier te doen. Dat was om het parfum van een andere vrouw van zich af te spoelen. Hoe kon ik zo stom zijn?” Alle ontdekkingen die Peggy doet leiden er niet toe dat ze haar koffers pakt en haar profielen op de datingssites weer oppoetst. “Ik ben gaan houden van Menno en wil graag mijn leven met hem delen.”

Ik mis je zo

Elke keer dat Peggy alleen in Menno’s huis is, gaat ze op zoek. “Ik vind het vreselijk en ik ben ook helemaal niet zo, maar ik moet het weten. Laatst vond ik een brief van ik vermoed van de moeder van het meisje. Ze smeekt Menno om bij haar te komen wonen en dat ze aan hun wekelijkse bezoekjes niet genoeg heeft. Ze beschrijft in die brief wat ze voelt als ze seks hebben en hoezeer ze hem mist. Dat ze hoopt dat hij zich bedenkt en een vader voor het meisje gaat worden. Ik denk dat hij haar op de woensdagavond ziet; dat is de avond dat hij sport. Zegt ‘ie. Echt ik krijg hartkloppingen als ik zoiets vind en lees. Ik wil Menno voor mezelf.”

Ik wil hem niet kwijt

Kan Peggy leven met een man die misschien wel nooit alleen van haar zijn? Die er een dubbelleven op nahoudt en misschien nog wel meer kinderen heeft? “Ik weet niet wat ik moet doen. Wat is wijsheid? Moet ik gewoon tegen Menno zeggen dat ik een gebruikt condoom heb gevonden in zijn prullenbak? Dat ik een brief heb gelezen van zijn ex, dat ik verdachte verkeersboetes voorbij zie komen? Dat zou betekenen dat hij weet dat ik zijn gangen naga, dat ik zoek. Wat gebeurt er als ik hem confronteer? Ben ik hem dan kwijt?” Toegeven dat ze heeft gesnuffeld in zijn spullen wil ze eigenlijk niet, maar als ze dat wel doet kan ze erover praten. “Het liefst wil ik de eer aan mezelf houden en vertrekken, maar ik kan het niet. Ik ben nog niet klaar met Menno, ik weet dat hij aan het veranderen is.”

Lees ook: “Seks in het water? Deze dingen moet je beslist weten”

Wat raad jij Peggy aan? Heel snel wegrennen en nooit meer teruggaan? Of vind jij dat ze Menno moet vertellen wat ze in zijn prullenbak heeft geonden en hem de ruimte geven om zijn kant van het verhaal te vertellen? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Ron Lach via Pexels

12 reacties

Joris -

Zeer benieuwd naar de herkomst van dit verhaal. Zal de redactie nog inhoudelijk reageren?

Sander -

Het is unheimlich.

En daarbij als een man eerst al
Zo n leven leid denk dan eens na!.

Rieneke -

Klopt het misschien dat de dames van deze site verhalen pikken van een andere site en het net iets anders omschrijven om zo weer een artikel te kunnen plaatsen en bezoekers krijgen? Dit verhaal komt mij namelijk zo bekend voor en zulke verhalen lees je echt niet vaak. Want welke oen met zo’n weinig zelfrespect blijft bij zo’n vent?

Joris -

@Jaja, heb je de link naar het Viva artikel bij de hand?

Balblabla -

Blabla bla bla bla… En de redactie verzon weer een verhaal bla blablablabla

Gerda -

Ren!!! Zo hard als je kan!! Deze man zal het altijd blijven doen!

Thirtyone -

RUN girl, nu je nog op tijd bent en je samen geen kids hebt!
Hij zal nooit veranderen…

Cox -

Run, girl, run!!!!

Thea -

Het is best wel triest dat je als vrouw zo weinig zelfrespect hebt. Ik hoop dat je snel in gaat zien dat je heel wat beter verdient dan dit. Wens je alle kracht toe

Jaja -

Goed verhaal, lekker kort ook. En gejat van het viva forum. Goedkoop scoren dit!

Debby -

Als je een beetje zelfrespect hebt, ga je direct bij die man weg! Deze heb je niet voor je alleen!

Sanne -

Beste Peggy,

Ik zou als ik jou was meteen vertrekken. Dat hij al met veel andere vrouwen one night stands had voor jou, zegt eigenlijk al genoeg. Deze man kan of wil zich niet binden. Hij is niet betrouwbaar, ook nu ie een relatie met jou heeft houdt ie zich duidelijk niet aan de afspraken en houdt zelfs dingen voor je achter. Doe wat wijs is, wijs hem de deur en ga op zoek naar een serieuze man die wel 100 procent voor je wil gaan. Veel succes!

Met vriendelijke groet,
Sanne

Reageer ook